campourakis

Βράβευση ξενοδοχείων της Ρόδου για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από τον APOLLO

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός APOLLO σε συνεργασία με το τοπικό τουριστικό πρακτορείο “Hellenic Island Services/Rhodes” πραγματοποίησαν εκδήλωση για την βράβευση των ξενοδοχείων της Ρόδου και των υπόλοιπων νησιών της Δωδεκανήσου, που διακρίθηκαν, βάσει της ικανοποίησης των επισκεπτών τους κατά το έτος 2016.
Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο “Grand Hotel” παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, εκπρόσωποι του κλάδου του Τουρισμού και στελέχη ξενοδοχείων.

Χαιρετισμός Παπαβασιλείου

Στο χαιρετισμό της η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Apollo για τη στήριξη που έχει προσφέρει στα νησιά μας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Γιώργο και τον κ. Χρήστο Μιχαλάκη που ως τοπικοί πράκτορες κάνουν πραγματικά τα καλύτερα για το νησί μας. Εκ μέρους και του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, θέλω να ευχηθώ μία καλή σεζόν.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στοχεύει να αναδείξει τη μοναδικότητα του προορισμού, τις ασύγκριτες ομορφιές κάθε νησιού με ειδικές δράσεις, που περιλαμβάνονται στο τριετές στρατηγικό πλάνο μας, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Επιλέξαμε ως κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας τουριστικής προβολής το “Aegean Islands-Like No Other” για να επικοινωνήσουμε στις παγκόσμιες αγορές τη μοναδικότητα του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης με διάφορες δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, με μεγάλα γεγονότα που διοργανώνονται με την υποστήριξη της Περιφέρειας στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, προσπαθούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, δίνοντας κίνητρα και αφορμές στους τουριστικούς πράκτορες να διευρύνουν τα πτητικά τους προγράμματα. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε, να σας παρουσιάσουμε τους στρατηγικούς μας στόχους για την τουριστική ανάπτυξη και να βοηθήσουμε να ενισχυθεί η ζήτηση για τα νησιά μας».
Ο κ. Φ. Χατζηδιάκος είπε ότι το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, στόχος πάνω στον οποίο πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί.
«Το πρακτορείο Apollo ήταν από τα πρωτοπόρα που άνοιξαν το δρόμο για το λεγόμενο τουριστικό θαύμα της Ρόδου. Οι βραβεύσεις σημαίνει ποιότητα, σημαίνει αναβάθμιση του τουρισμού προϊόντος σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό πεδίο δράσης. Όλοι μαζί, ο Δήμος με τους φορείς και τους τουριστικούς παράγοντες στοχεύουμε στην καλύτερη ποιότητα. Όσοι βραβεύεστε σήμερα εδώ βοηθάτε στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Έχει δε μεγαλύτερη βαρύτητα μία βράβευση η οποία έρχεται σε τόσο δύσκολες εποχές», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο Αντώνης Καμπουράκης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης στάθηκε επίσης στον παράγοντα «ποιότητα», επισημαίνοντας ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές, η Ρόδος έχει αποδείξει ότι κρατά τον πήχη ψηλά. «Είναι μεγάλη μας χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ με περισσότερα χαμόγελα αλλά με περισσότερες θυσίες φέτος για την πατρίδα και την οικονομία της. Προσπαθούμε με γενναίες αποφάσεις να κρατάμε την ποιότητα στα ξενοδοχεία μας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από την πλευρά μας θέλουμε να εγγυηθούμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη μας και δίπλα στο δικό σας πελάτη για να τον δικαιώνουμε για την προτίμηση του και για να τον κάνουμε να θέλει να έλθει ξανά», είπε ο κ. Καμπουράκης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Γιώργος Ματσίγκος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και τέσσερα χρόνια για την αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βραβεύονται τα ξενοδοχεία που πετυχαίνουν υψηλούς στόχους. Γνωρίζετε καλά ότι ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου τα τελευταία τέσσερα χρόνια διοργανώνει τη διεθνή ημερίδα ποιότητος. Εύχομαι στην πέμπτη μας ημερίδα να είστε κοντά μας και να παρουσιάσετε τα ποιοτικά στοιχεία της Ρόδου και των άλλων προορισμών. Βλέποντας πού βρισκόμαστε μας βοηθά στην προσπάθεια της αναβάθμισης του προϊόντος μας. Στόχος μας είναι να έρχονται ως επισκέπτες, να φεύγουν ως φίλοι και να επιστρέφουν πάντα ως φίλοι», είπε ο κ. Ματσίγκος.
Πριν την βράβευση, η commercial manager του Apollo Travel Group, κ. Nina Hornewall, παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ταξιδιωτικό οργανισμό ο οποίος ανήκει στον τουριστικό όμιλο DER TOURISTIK. Ο Apollo δραστηριοποιείται στις Σκανδιναβικές χώρες καθώς και στη Φινλανδία. Διακινεί ετησίως περί τους 1εκ. ταξιδιώτες, μέγεθος το οποίο τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στις χώρες αυτές.
Η κ. Hornewall δήλωσε ότι ο οργανισμός Apollo θα στηρίζει πάντα την Ελλάδα σε καλές και δύσκολες στιγμές της. Αυτή την περίοδο όμως οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Τέλος, η κ. Hornewall παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ρόδος έχει χάσει πόντους ικανοποίησης (8,1%). Περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι επισκέπτες του Apollo από την περιοχή των Κολυμπίων και λιγότερο από την πόλη της Ρόδου. Ενώ όμως η Ρόδος κατέβηκε ένα σκαλοπάτι στην κλίμακα της ικανοποίησης των επισκεπτών, ένα υψηλό ποσοστό ερωτηθέντων θα τη συνιστούσε ως προορισμό διακοπών ή θα επισκεπτόταν το νησί ξανά.

Τα ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν είναι τα εξής:

Κατηγορία 3*
Bronze: St. James
Silver: Apollo
Gold: Eleni Beach
Κατηγορία 3*+
Bronze: Cactus
Silver: Villas Duc
Gold: Dream Island
Κατηγορία 4*
Bronze: Ibiscus-Faliraki Beach
Silver: Orion
Gold: Mediterranean
Κατηγορία 4*+
Bronze: Levante Beach
Silver: Mythos Beach
Gold: Sentido Port Royal
Κατηγορία 5*
Bronze: Rodos Palladium
Silver: Ellysium – Allila Exclusive Resort
Gold: Lindos Blu

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *