Βραβεία TUI Green IT σε Amazon, Deutsche Telekom και QA Ltd

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την τεχνολογία της Amazon για τη μετατροπή ενός αθλητικού γηπέδου σε Net Zero, μια έξυπνη διαδικασία ανακύκλωσης των ενδυμάτων εργασίας στην Deutsche Telekom και την υποστήριξη των ομάδων που υποεκπροσωπούνται στον κλάδο της πληροφορικής από την QA Ltd., τίμησε η TUI με το βραβείο Green IT, το οποίο απονεμήθηκε από κριτική επιτροπή της οποίας προέδρευσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Sebastian Ebel.

Οι νικητές επικράτησαν μέσα από μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από ειδική επιτροπή, την οποία, εκτός από τον Διευθύνοντα Sebastian Ebel, συμμετείχαν ο διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της TUI, Thomas Ellerbeck, ο διευθυντής Προμηθειών του ομίλου, Paul Walker και μέλη του παγκόσμιου Συμβουλίου Ηγετών Πληροφορικής, με επικεφαλής τον CIO του ομίλου, Pieter Jordaan.

Εκτός από τους τρεις νικητές, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε δύο εταιρείες με ειδική μνεία για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα, την ινδική Sonata Software και την αμερικανική Hewlett Packard Enterprise.

Η Sonata Software προωθεί τον τοπικό τουρισμό σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς και μνημεία παρέχοντας πόρους για την ανάπτυξη ψηφιακών περιηγήσεων και πλατφορμών.

Η Hewlett Packard Enterprise (Η.Π.Α.), μαζί με το Facebook και την Microsoft, καθιστά διαθέσιμα εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας χωρίς δικαιώματα στο πλαίσιο της δέσμευσής της για διπλώματα ευρεσιτεχνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Sebastian Ebel, είπε: “Η τεχνολογία θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του βιώσιμου μετασχηματισμού. Η εξοικονόμηση ενέργειας με τη μεταφορά των μονάδων δεδομένων στο cloud, ο σχεδιασμός ταξιδιωτικών διαδρομών με τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη -αυτά είναι παραδείγματα του πώς η TUI χρησιμοποιεί σήμερα τεχνολογικές λύσεις για μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Με το βραβείο TUI Green IT Award, τιμούμε τους συνεργάτες που μοιράζονται την προσέγγισή μας για μια ολιστική κατανόηση της βιωσιμότητας και ενεργούν αναλόγως. Τα έργα που υποβλήθηκαν για το βραβείο παρουσιάζουν δημιουργικές λύσεις με τις οποίες οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν κοινωνική ευθύνη”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *