xatzimarkos

Βραβεύτηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατά την λήξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το διήμερο 12 και 13 Απριλίου 2019.

Ο κ. Χατζημάρκος τιμήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δια του Προέδρου της, Κωνσταντίνου Μίχαλου  και από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, δια του Προέδρου του, Γιάννη Πάππου.

Οι κ.κ. Μίχαλος και Πάππου εξήραν την προσφορά του κ. Χατζημάρκου, ο οποίος υπηρέτησε τον Επιμελητηριακό Θεσμό επί μία δεκαετία.

Δήλωσαν υπερήφανοι για την μετέπειτα πορεία του στον πολιτικό στίβο, παρακολουθώντας το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το οποίο, όπως ανέφεραν,  θεωρούν και δικό τους, αφού παράγεται από έναν άνθρωπο της αγοράς.

keeΑπό την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:«Είναι εξαιρετική η τιμή που μου επιφύλαξαν οι παλιοί συνάδελφοι μου, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου  και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Εισπράττω την τιμή στο πρόσωπο όλων των συνεργατών μου, που εργάστηκαν σκληρά δίπλα μου και έφεραν τα αποτελέσματα που μας έκαναν όλους περήφανους.

Τα χρόνια που υπηρέτησα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, μου προσέφεραν πολλά και με τη γνώση καιτην  πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα εκεί, πορεύτηκα και στη συνέχεια στην πολιτική μου ζωή. Εύχομαι σε όλους να ζήσουν την αναγνώριση της προσφοράς τους στα κοινά».

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

“Κάντε το όπως το Νότιο Αιγαίο”, στην επένδυση στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας, είναι το δικό μας μήνυμα.  “Κάντε το όπως το Νότιο Αιγαίο” στα χειροπιαστά αποτελέσματα που έχει ανάγκη η χώρα. Γιατί, οι επιτυχίες δεν έρχονται μόνες τους. Είναι προϊόν σχεδίου, δουλειάς, χρηματοδότησης, επιμονής και αφοσίωσης.  Είναι αποτέλεσμα ισχυρής βούλησης και βεβαίως οι νίκες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι νίκες των περήφανων νησιωτών του”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που διεξήχθησαν στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, το διήμερο 12 και 13 Απριλίου, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Μίχαλου, Προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ.

Στην Γενική Συνέλευσης της ΚΕΕ παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, που εκπροσώπησε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,  ο  βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), Παναγιώτης Τοκούζης, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Νίκος Μπόνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε, υπηρετώντας επί 15ετία τον Επιμελητηριακό θεσμό. Μιλώντας για τις επιδόσεις, τις νίκες και την μετρήσιμη συνεισφορά της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη κατάρριψης των μεταπολιτευτικών μύθων που δαιμονοποίησαν την αγορά και την επιχειρηματικότητα, που διαχώρισαν την αγορά από την κοινωνία, με αποτέλεσμα την κρίση, που δεν είναι μόνο δημοσιονομική, αλλά κυρίως κρίση αξιών και κρίση κατεύθυνσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  ο κ. Χατζημάρκος στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία, το 65% των τουριστικών εσόδων της χώρας, την περίοδο 2017 – 2018, που ανήλθαν συνολικά στα 2 δισ ευρώ, προήλθε από μια και μόνο Περιφέρεια, το Νότιο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής:

“ Το Νότιο Αιγαίο έχει ζωντανή οικονομία. Είναι οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που έχουν πετύχει να πρωταγωνιστήσουν σε ένα από τους λίγους ζωντανούς κλάδους της οικονομίας, τον τουρισμό, που έχουν πετύχει να φέρουν πολύ μεγάλες νίκες για τη χώρα.

Όταν οι επιχειρήσεις μιας περιοχής που κάνει πρωταθλητισμό έχουν τέτοια αγωνία για την επιβίωσή τους, αυτό προφανώς δείχνει μια λάθος διαδρομή. Δεν είναι μόνο κρίση δημοσιονομική, αυτή που επί 10 χρόνια ταλανίζει τη χώρα.  Είναι κρίση αξιών, κρίση κατεύθυνσης,  που δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε από τους μύθους και την δαιμονοποίηση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες των ΜμΕ και η κυβέρνηση, πρέπει να χτίσουν ένα κοινό σχέδιο, ξεπερνώντας τους μύθους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που ήθελαν απέναντι την αγορά και την κοινωνία. Αγορά και κοινωνία, είναι μαζί. Αγορά σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Από πού θα έρθουν οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη αν όχι από την αγορά;

Να πάψουμε λοιπόν ως χώρα να ασχολούμαστε σαν στρουθοκάμηλοι με το χρέος. Χρέος  έχουν όλες οι χώρες. Να ασχοληθούμε με το ΑΕΠ. Πως θα αυξήσουμε τα εισοδήματα. Όταν βελτιωθεί ο λόγος χρέους – ΑΕΠ, τότε θα έχουμε βγει από την δίνη.

Πως θα χτίσουμε ΑΕΠ; Κάντε το όπως στο Νότιο Αιγαίο!

Η Περιφέρεια με τον μικρότερο προϋπολογισμό στην Ελλάδα, είναι η Περιφέρεια που έχει επενδύσει πολύ σοβαρά, με το καλύτερο επαγγελματικό σχέδιο, στοχευμένα και με αποτελέσματα απολύτως μετρήσιμα.

Είναι η Περιφέρεια η οποία στη διοίκηση είχε ανθρώπους της αγοράς, που άφησαν έξω από την πολιτική τους τις λογικές που κυριάρχησαν μέχρι τώρα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με ρεαλισμό βάλαμε συγκεκριμένους στόχους.

Είναι η Περιφέρεια που διοίκησε με όρους αγοράς, χωρίς άλλοθι και με πολύ συγκεκριμένα χρονικά σημεία αποτίμησης των δράσεών της, με καταγραφή αποτελεσμάτων.

Το 64% της αύξησης των τουριστικών εσόδων της χώρας, που την περίοδο 2017- 2018,  ανήλθαν στα 2 δισ ευρώ,  ήρθε από μία μόνο Περιφέρεια: το Νότιο Αιγαίο.

Να αφήσουμε λοιπόν τους μύθους και τα άλλοθι και να προχωρήσουμε με καθαρό μυαλό με πολύ αυστηρή στοχοθεσία.

Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα τον Επιμελητηριακό θεσμό. Το να μπορώ να πω σήμερα σε θέματα οικονομίας και παραγωγής αποτελεσμάτων, παραγωγής εισοδήματος και θέσεων εργασίας “κάντε το όπως στο Νότιο Αιγαίο” , οφείλεται στο ότι υπηρέτησα τον Επιμελητηριακό θεσμό. Το Νότιο Αιγαίο δείχνει το δρόμο”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Βραβεύτηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *