costa

«Βραβείo Ελληνικής κουζίνας» για τα εστιατόρια ‘Taverna’ και ‘Barbouni’ της Costa Navarino

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα εστιατόρια Taverna και Barbouni στο Navarino Dunes της Costa Navarino, ξεχώρισαν στη χθεσινή τελετή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας» ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας, που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Ο νέος γαστρονομικός θεσμός του περιοδικού «Αθηνόραμα» και του ‘Alpha Guide’ επιβράβευσε σε μια λαμπρή τελετή στη Θεσσαλονίκη, την αφρόκρεμα της ελληνικής κουζίνας. Τα βραβεία εκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, παρέλαβε ο κος Andre Scheri, Executive Assistant Manager, Navarino Dunes – Costa Navarino.

navarino Υπό την καθοδήγηση του Chef Χρύσανθου Καραμολέγκου, ενός από τους πλέον δημιουργικούς  και ταλαντούχους σεφ, τα εστιατόρια Taverna και Barbouni παρουσιάζουν μενού που αξιοποιούν τα αγνά προϊόντα της περιοχής, τις πρώτες ύλες από τοπικούς προμηθευτές και φάρμες, και δημιουργούν μία ξεχωριστή εμπειρία σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Η προσέγγιση στα δύο εστιατόρια, ακολουθεί τη φιλοσοφία της Costa Navarino, για την αναβάθμιση και προώθηση της τοπικής και ελληνικής γαστρονομίας, αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα από τους κήπους και ελαιώνες του προορισμού.

Το Barbouni

To εστιατόριο Barbouni, σε συνεργασία του chef με τον Executive Chef του Navarino Dunes Άγγελο Καλλιντέρη και την ομάδα του, παρουσιάζει υψηλή κουζίνα σε ένα μοναδικό σκηνικό, πάνω στην παραλία The Dunes Beach. Κεντρικός άξονας του μενού είναι το φρέσκο ψάρι ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα μποστάνια και τους βοτανόκηπους της Costa Navarino.

Fusion γεύσεις σε αρμονία με παραδοσιακές συνταγές συνθέτουν μια εμπνευσμένη γευστική εμπειρία, με την υπογραφή του Χρύσανθου Καραμολέγκου και της ομάδας του, στο εστιατόριο Taverna.  Ευφάνταστες παραλλαγές αγαπημένων συνταγών και εποχιακά συστατικά, συνδυάζονται σε ένα μενού που παρουσιάζει μοναδικά ελληνικά πιάτα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν τη διάκριση, καθώς επιβραβεύει τη συνεργασία και την κοινή φιλοσοφία που μοιραζόμαστε με την Costa Navarino: σεβασμό στην Ελληνική κουζίνα, την παράδοση της περιοχής, τη χρήση προϊόντων υψηλής ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς και φρέσκων πρώτων υλών βάσει της εποχικότητάς τους. Το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας» ενισχύει την προσπάθειά μας να δημιουργούμε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες μας», δήλωσε ο Chef Χρύσανθος Καραμολέγκος.

ksd copyright
money tourism photo

Ο Executive General Director του Navarino Dunes της Costa Navarino, Αχιλλέας Δωροθέου, ανέφερε σχετικά: «Στην Costa Navarino έχουμε ως βασικό στόχο να παρέχουμε τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών και μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, χρησιμοποιώντας φρέσκα και τοπικά υλικά. Πιστεύουμε ότι ο Chef Χρύσανθος Καραμολέγκος με το πάθος και τη δημιουργικότητά του στην ελληνική κουζίνα, ενισχύει σημαντικά τη συνολική μας προσέγγιση στη γαστρονομία. Χαιρόμαστε που η προσπάθειά μας και η επιτυχημένη συνεργασία μας με τον Chef αναγνωρίζονται.»

 

H Costa Navarino

golfH Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.

Μπορείτε να  κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό μέσω του website, www.costanavarino.com και του συνδέσμου στην ενότητα Press, χρησιμοποιώντας τον κωδικό Νestor

O Χρύσανθος Καραμολέγκος

Ο chef  Χρύσανθος Καραμολέγκος γεννήθηκε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στη Σχολή Τουρισμού της Αναβύσσου. Στη συνέχεια εργάστηκε στα ξενοδοχεία Ledra Marriott και Athenaeum Intercontinental της Αθήνας. Είχε συνεργασία με τα εστιατόρια Actuel, Καλλίστη στην Αθήνα καθώς επίσης και με  τα Selene  και Αλεξάνδρεια στη Σαντορίνη.

Το 1991 άνοιξε μαζί με τη Γεωργία Παπαϊωάννου την «Ντομάτα», οινομαγειρείο στο χώρο ενός παλιού εργοστασίου τοματοπολτού, στην παραλία Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης, το οποίο βραβεύτηκε το 2004 ως ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης από τους Financial Times (Nicholas Lander).

Το 1995 άνοιξε πάλι με τη Γεωργία Παπαϊωάννου την «Βιτρίνα», το πρώτο εστιατόριο στην ιστορική και ραγδαία αναπτυσσόμενη γειτονιά του Ψυρρή. Η «Βιτρίνα» βραβεύθηκε στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας  από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος chef. Για την  «Βιτρίνα» έγραψαν αφιερώματα οι New York Times, το Bon Appetit και όλος ο ελληνικός περιοδικός Τύπος.

Το 1998 δημιουργεί το εστιατόριο «Αριστερά Δεξιά», ένα εστιατόριο υψηλών αξιώσεων στην ανερχόμενη περιοχή του Ρουφ. Είναι το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στον οδηγό ZAGAT, βραβεύθηκε από το Guide Michelin ως το εστιατόριο με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στην Ελλάδα, βραβεύθηκε από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ως ένα από τα 5 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, επίσης από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ βράβευση για την καλύτερη wine list την τελευταία 5ετία. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος βραβεύθηκε επίσης από το περιοδικό STATUS για 2 συνεχόμενες χρονιές ως chef  της χρονιάς.

Το καλοκαίρι του 2002 κάνει πάλι ένα καινούργιο βήμα στην καριέρα του. Αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα χώρο με την ομάδα του «Αριστερά Δεξιά», μία μοντέρνα ταβέρνα, στο εξωτερικό χώρο του ίδιου του «Αριστερά Δεξιά», ο οποίος διαμορφώθηκε ανάλογα για να δεχθεί τη δημιουργία του «Απλά Αριστερά Δεξιά».

Ο Χρύσανθος  σμίγει με μοναδικό τρόπο και επιτυχία παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με γεύσεις και ουσίες από όλο τον κόσμο.

Το φθινόπωρο του 2003 δημιουργεί στη Νέα Ερυθραία το «Απλά». Την άνοιξη του 2004 ανοίγει την «Ντομάτα» στο SANI  Resort της Χαλκιδικής. Για όλες τις χρονιές λειτουργίας τους και τα δύο εστιατόρια βραβεύθηκαν από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ  μέσα  στα δέκα καλύτερα της Ελλάδας. Επίσης, το 2007 για άλλη μια φορά το εστιατόριο «Απλά» βρίσκεται στον οδηγό ZAGAT. Από το 2007 μέχρι και σήμερα ασχολούνται παράλληλα και με συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της γαστρονομίας. Από το 2016 βρίσκονται και στο εστιατόριο «Barbouni» στο Navarino Dunes της Costa Navarino, ενώ από το 2017 λειτουργούν 3 δικά τους καταστήματα εκεί, το «Kafenio», τη «Souvlakerie» και το εστιατόριο «Taverna».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *