Οι Βρετανοί ξοδεύουν λιγότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για ταξίδια

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών χωρών, οι Βρετανοί ξοδεύουν τα λιγότερα χρήματα για διακοπές φέτος, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

lires-angliasΟι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησαν 3.417 £ κατά κεφαλήν, έναντι 3.786 £ που δαπάνησαν οι Γάλλοι, £ 4.261£ οι Γερμανοί και 5.974 £ οι Ιταλοί, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Τrainline.

Οι Βρετανοί είχαν επίσης τις λιγότερες αργίες, κατά μέσο όρο 3,1 διακοπές ή σύντομες αποδράσεις το 2016, σε σύγκριση με 5,4 για τους Ιταλούς, 3,8 για τους Γερμανούς και 3,3 για τους Γάλλους.

Ο μέσος όρος των ποσών που δαπανήθηκαν για διακοπές και από τις τέσσερις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν 239,7 δισεκατομμύρια £.

Οι Βρετανοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρονται λιγότερο να ταξιδέψουν στην ίδια τους τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και να μην υφίσταται πλέον εσωτερικός τουρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

british-poundsΈνας στους δέκα (10%) δεν ταξιδεύει καθόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση με λιγότερο από το 1% των Ιταλών στην Ιταλία, 6% των Γερμανών στη Γερμανία και 3% των Γάλλων στη Γαλλία.

Αντ’ αυτού, προτίμησαν να συνταχθούν με την πλειοψηφία της Ευρώπης που κατευθύνεται προς την Ισπανία, με σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ηλικιακών ομάδων να δηλώνουν ότι επισκέφθηκαν τη χώρα τη χρονιά που πέρασε.

Όλες οι εθνικότητες, με εξαίρεση τους Ιταλούς, επέλεξαν την Ισπανία ως τον Νο 1 προορισμό διακοπών για το 2016.

Ο πιο δημοφιλής τρόπος ταξιδιού αναψυχής για τους Βρετανούς και ευρύτερα για τους Ευρωπαίους είναι ανά ζεύγη, και ακολουθεί το σχήμα «με την οικογένεια».

lires-angliasΟ κύριος λόγος ταξιδιού για ένα σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών αναψυχής από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία, ήταν για να «ανακαλύψουν κάποιο καινούριο μέρος» .

Οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί ενδιαφέρονται περισσότερο από ό,τι οι Βρετανοί να δουν τη φύση και το τοπίο, με σχεδόν τους μισούς να δίνουν αυτή την απάντηση ως λόγο του ταξιδιού, σε σύγκριση με μόλις πάνω από το ένα τέταρτο των Βρετανών (28%).

Αντιθέτως, οι Βρετανοί τουρίστες προτιμούν να περνούν το χρόνο τους χαλαρώνοντας στην παραλία (39%) και βλέποντας τα αξιοθέατα (36%).

lires-angliasΕκπρόσωπος της Τrainline, δήλωσε: “Τα αποτελέσματα της έρευνας αντικατοπτρίζουν αυτά που βλέπουμε στις ταξιδιωτικές μας κρατήσεις. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, συνεχίζουμε να βλέπουμε ανθρώπους που ταξιδεύουν για αναψυχή -ένα σαφές σημάδι ότι οι διακοπές και οι σύντομες αποδράσεις δεν θεωρούνται μια πολυτέλεια που θα θέλαμε να περικόψουμε. Ως εκ τούτου, είναι απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι οι Βρετανοί επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο μακριά για τις διακοπές τους, αντί να απολαμβάνουν ό,τι έχει να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε εύκολη πρόσβαση σε μια πληθώρα από εκπληκτικές πόλεις, παραλίες και εξοχές που βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόρτα μας -και τα οποία μπορεί κανείς εύκολα να απολαύσει σε μια σύντομη απόδραση με το τρένο κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, καθώς και σε διακοπές για περισσότερες μέρες”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *