© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντιδρούν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους τα ταξιδιωτικά γραφεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Αντάρτικο” από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στο Ην. Βασίλειο, οι οποίοι σκοπεύουν να διατηρήσουν ανοιχτά τα καταστήματα και τα γραφεία τους, παρά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την τηλεργασία, όπου είναι δυνατόν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα το βράδυ της Τετάρτης, με την κυβέρνηση μεταβαίνει στο Σχέδιο Β ως απάντηση στην ανησυχία για την παραλλαγή Omicron.

Σε μια δημοσκόπηση της ομάδας TARGET, το 91% των ταξιδιωτικών γραφείων δήλωσαν ότι θα κρατήσουν τα καταστήματα και τα γραφεία τους ανοιχτά και πλήρως στελεχωμένα ακόμη κι όταν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, την επόμενη εβδομάδα.

Στη δημοσκόπηση, μόνο το 4% δήλωσε ότι θα προσχωρούσε σε κλείσιμο του καταστήματος/γραφείου και θα υπέβαλλε τους εργαζομένους σε εξ αποστάσεως εργασία, με το 5% να υιοθετεί ένα υβριδικό μοντέλο διατήρησης του καταστήματος/γραφείου ανοιχτό.

Μιλώντας σχετικά ο Graeme Brett, ένας εκ των συνιδρυτών του TARGET, δήλωσε: “Τα σχόλια είναι ότι οι πράκτορες πρέπει να είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τους πελάτες που έχουν ήδη κάνει κράτηση, με πληροφορίες σχετικά με τα τεστ για τον Covid, τις φόρμες εντοπισμού επιβατών και άλλες απαιτήσεις και οι περισσότεροι λένε ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει από το σπίτι”.

Από την πλευρά της η συνιδρυτής Jill Waite, πρόσθεσε: “Πολλοί πράκτορες έχουν βαρεθεί με τις συνεχείς αλλαγές κανόνων και θεωρούν ανούσια την πρόταση της κυβέρνησης να εργάζονται από το σπίτι, αλλά μετά μπορούν να πάνε σε μια παμπ, ένα εστιατόριο ή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, το βράδυ, με τους συνεργάτες τους. Η κυβέρνηση καταστρέφει την ταξιδιωτική βιομηχανία και το ηθικό όλων είναι τόσο χαμηλό, τώρα, μετά την ελαφρά ανάκαμψη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Θα παραμείνουμε ανοιχτοί για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας καθώς χρειάζονται τη βοήθεια και την καθοδήγησή μας περισσότερο από ποτέ”.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Peter Cookson, επικεφαλής των Spear Travels, μέλος του TARGET, σημείωσε: “Παραμένουμε ανοιχτά, κανονικά, με πλήρες προσωπικό, όλες τις ημέρες και τις ώρες”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *