money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Η ασφάλεια των διακοπών πιο σημαντική από την τιμή, αποκαλύπτει έρευνα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί τουρίστες εκτιμούν ότι η ασφάλεια και η ποιότητα στις διακοπές αποτελούν πιο σημαντικό παράγοντα επιλογής για έναν προορισμό ή ξενοδοχείο, σε σχέση με την τιμή, σύμφωνα με μία έρευνα έκθεση της AllClear Travel Insurance.

Στο πλαίσιο αυτό οι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την διαθεσιμότητα ασφαλιστηρίων συμβολαίων που καλύπτουν και τον Covid-19.

Η ασφαλιστική εταιρεία παρακολούθησε το συναίσθημα των καταναλωτών για τα ταξίδια σε κάθε κεντρικά χρονικά σημεία του περασμένου έτους, προκειμένου να εκδώσει προβλέψεις για το πώς θα μοιάζει η ταξιδιωτική βιομηχανία το 2021.

Η έρευνα διεξήχθη στο διαδίκτυο από την εταιρεία MaruBlue σε διαστήματα κατά τη διάρκεια του 2020 – τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων κάθε φορά, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές ήταν υψηλή μετά το πρώτο κλείδωμα, με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να θέλουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το Καλοκαίρι 2020.

Ωστόσο, η ασφάλεια ήταν η κορυφαία προτεραιότητα, παρά η τιμή, με περισσότερους από δύο στους πέντε ερωτηθέντες (44%) να θέλουν να επισκεφθούν μια χώρα με καλό “σκορ” Covid-19, ενώ το 36% δήλωσε ότι το να έχει την καλύτερη δυνατή ασφαλιστική κάλυψη Covid -19, ήταν στην κορυφή της ατζέντας του.

Οι άνω των 55 ετών ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν έναν προορισμό, βάση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του στον Covid-19 (56% έναντι 28% αυτών κάτω των 34 ετών), ενώ περισσότερο από το ήμισυ (51%) των άνω των 55 ετών δήλωσε ότι ήθελαν καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη (σε αντίθεση με τη φθηνότερη) που θα τους κάλυπτε πλήρως για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων COVID-19.

Η AllClear διαπίστωσε ότι από τους ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου που ρωτήθηκαν, ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν 1.334,82 λίρες περισσότερο από ότι συνήθως στις διακοπές τους για να διασφαλίσουν ότι τα ταξίδια τους θα ήταν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Αυτό αυξήθηκε σε 1.644,23 £ για όσους έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Το Φθινόπωρο του 2020, όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν να γίνονται πιο αυστηροί, η έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των ατόμων που ‘ηθελαν να κάνουν κράτηση για διακοπές μικρών αποστάσεων, διπλασιάστηκε από 24% τον Ιούλιο σε 51% τον Νοέμβριο και η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων τριπλασιάστηκε, από 10% τον Ιούλιο σε 30% τον Νοέμβριο.

ksd ασφάλεια
adv

Ο τύπος διακοπών που επέλεξαν οι παραθεριστές αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο της πανδημίας. Η έρευνα έδειξε ότι οι διαμονές σε σπίτια (staycations), αυξήθηκαν σε δημοτικότητα – με το 17% όσων θέλουν να κάνουν κράτηση για μια απόδραση να επιλέγουν βίλα ή ιδιωτική κατοικία, σε σύγκριση με μόλις 5% που επέλεξαν να κλείσουν κρουαζιέρα.

Με τις ειδήσεις για τα εμβόλια που ανακοινώθηκαν στα τέλη του 2020, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) δήλωσαν ότι θα νιώσουν άνετα να ξανακάνουν διακοπές, καθώς το ταξίδι είναι κορυφαία προτεραιότητα για τα σχέδια το 2021.

Ο Chris Rolland, Διευθύνων Σύμβουλος της AllClear Insurance είπε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει δεχθεί ένα σοβαρό χτύπημα πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, αλλά για το 2021 οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να ταξιδέψουν και η εστίασή τους είναι τώρα περισσότερο στην ασφάλεια και την ποιότητα και όχι στο κυνήγι των τιμών. Ο  Covid-19 έκανε επίθεση στην πιο βασική ελευθερία των ανθρώπων, στην ελευθερία του ταξιδιού και περιμένουμε να δούμε μια έντονη έκρηξη των διακοπών αυτό το καλοκαίρι, καθώς το εμβόλιο μας βοηθά να ανατρέψουμε την τρομερή αυτή πανδημία”.

Παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατευθύνθηκε σε ένα δεύτερο εθνικό κλείδωμα προς το τέλος του 2020, η έρευνα έδειξε ότι Αυστραλία και  Νέα Ζηλανδία επιλέχθηκαν ως προορισμοί που πιστεύουν οι άνθρωποι ότι είναι πιο ασφαλείς να επισκεφθούν τώρα.

Οι ερωτηθέντες πίστευαν ότι η νότια και η βόρεια Ευρώπη θα ήταν ασφαλές να τις επισκεφθούν εντός 12 μηνών (56% για καθένα προορισμό), σχεδόν ένας στους δύο πίστευε ότι η Καραϊβική θα ήταν ασφαλής σε ένα χρόνο και οι ΗΠΑ, η Νότια Αμερική και η νότια Ασία θα είναι εκτός ορίων για τουλάχιστον ένα χρόνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Οι παράγοντες που ήταν οι πιο σημαντικοί για όσους σκέφτονταν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, τους επόμενους μήνες, τον Ιούλιο του 2020, ήταν…

 • Επιλογή προορισμού με βάση την ασφάλειά του από άποψη COVID-19 44%
 • Ο κίνδυνος η χώρας να μπει σε κλείδωμα 42%
 • Κοινωνική απόσταση σε πτήσεις, να μην είναι γεμάτο το αεροσκάφος 39%
 • Η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη που καλύπτει πλήρως για το COVID 19 36%
 • Η κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα προορισμού 36%
 • Η προοπτική καραντίνας στην επιστροφή 30%
 • Τα ασφαλή αεροδρόμια 29%
 • Μη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς 27%
 • Καλές κριτικές πελατών στο διαδίκτυο για την ασφάλεια του θέρετρου 26%
 • Πληρώνοντας περισσότερα για ποιοτική ασφάλιση και όχι για τη φθηνότερη κάλυψη 21%
 • Το ιστορικό της χώρας για εμπειρία σε ιατρικές παθήσεις που έχουν 20%
 • Η δυνατότητα μεταφοράς με αυτοκίνητο στον προορισμό αντί αεροπλάνου 17%
 • Το ξενοδοχείο / θέρετρο να είναι κοντά σε ένα καλό νοσοκομείο 14%
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *