uk london
Photo by skeeze on Pixabay

Βρετανία: Δωρεάν rapid tests για όλους, 2 φορές την εβδομάδα | Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Όλοι οι πολίτες στην Βρετανία θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν δύο rapid tests ανίχνευσης κορονοϊού την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η ελληνική κυβέρνηση, την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους.

Τα test που θα χρησιμοποιηθούν στην Βρετανία, θα δίνουν αποτελέσματα σε 30 λεπτά και θα παραδίδονται σε διάφορους χώρους όπως φαρμακεία, χώροι εργασίας, αλλά και μέσω ταχυδρομείου.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει στην αποφυγή ή στον εντοπισμό εστιών υπερμετάδοσης, καθώς σταδιακά χαλαρώνει το lockdown.

Τα συγκεκριμένα rapid tests, χρησιμοποιούνται ήδη από μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς και από εκείνους που εργάζονται στο χώρο εργασίας τους και όχι με τηλεργασία.

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι «Καθώς συνεχίζουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών και χαλαρώνουμε τους περιορισμούς σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, τα rapid tests είναι ακόμη πιο σημαντικά για να βεβαιωθούμε ότι αυτές οι προσπάθειες έχουν αποτέλεσμα. Οι ταχείες δοκιμές απευθύνονται σε άτομα χωρίς συμπτώματα Covid και μπορούν να γίνουν στο σπίτι».

Daily Mail Βρετανία
Πηγή: Daily Mail

Σημειώνεται ότι η Βρετανία ήδη προχωρά στον οδικό χάρτη χαλάρωσης του lockdown, που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Boris Johnson.

Στις 12 Απριλίου θα υλοποιηθεί το επόμενο βήμα, όπου θα ανοίξει το λιανεμπόριο, οι πάμπ και τα εστιατόρια, σε εξωτερικούς χώρους, κ.λπ., κ.λπ..

Απόψε οι ανακοινώσεις για τα ταξίδια

Στο μεταξύ απόψε ο πρωθυπουργός, θα ανακοινώσει τι μέλλει γενέσθαι με τα ταξίδια, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επιλεγεί ένα σύστημα, παρόμοιο με το ευρωπαϊκό, φωτεινών σηματοδοτών, ενώ θα επιβεβαιώσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου.

Όπως έγραψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο Paul Charles , ιδιοκτήτης της εταιρίας PC Consultancy και ταξιδιωτικός αναλυτής, δήλωσε σχετικά: “Δεκάδες χώρες θα μπορούσαν να ανοίξουν για τους Βρετανούς ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου στο πλαίσιο ενός συστήματος φωτεινών σηματοδοτών, κατά το πρότυπο του ευρωπαϊκού ECDC, που θα λαμβάνει υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση κάθε χώρας, την εξέλιξη του εμβολιασμού και πιθανώς και κάποιες ακόμη παραμέτρους”.

Η PC Consultancy δημοσιοποίησε μια νέα ανάλυση με βάση την «τρέχουσα πορεία εμβολιασμού / μολύνσεων ανά χώρα» και απαριθμεί 12 χώρες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινες.

Αυτές οι πράσινες χώρες «θα πρέπει να είναι προσβάσιμες από τις 17 Μαΐου, τα ταξίδια επιστροφής από τις οποίες στην Βρετανία, θα προϋποθέτουν ένα αρνητικό τεστ μόνο, αν ο τουρίστας είναι εμβολιασμένος”, δήλωσε ο Paul Charles.

Η πράσινη λίστα περιλαμβάνει προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη, όπως η Μάλτα, η Πορτογαλία και το Γιβραλτάρ, αλλά και εκτός με το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τα Μπαρμπάντος, το Μεξικό, τη Σρι Λάνκα, το Μαρόκο και τη Γρενάδα., να δίνουν το παρόν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν αναμένεται να αποφύγουν τις απαιτήσεις καραντίνας.

Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς προορισμοί διακοπών που θα μπορούσαν να είναι στη «πορτοκαλί λίστα» όπως η Κύπρος, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ο Τσαρλς έγραψε στο Twitter: «Ελέγχουμε τα δεδομένα μας με επιστήμονες και θα ενημερώνουμε τακτικά ώστε να παρουσιάζουμε τις μεταβολές, καθώς περιμένουμε τις πορτοκαλί  χώρες να γίνουν πράσινες τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες»

Η Global Travel Taskforce υπό την προεδρία του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps αναμένεται να υποβάλει έκθεση στις 12 Απριλίου, αναφέροντας πώς θα συνεχιστούν τα ταξίδια το νωρίτερο στις 17 Μαΐου.

Ο Τσαρλς είπε ότι αναμένει ότι θα εμφανιστεί μια «πολιτική χρωμάτων, με τεστ, καραντίνα και πιστοποιητικά, όπου με βάση το χρώμα κάθε χώρας, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο,  θα είναι απλό  το πού είναι ασφαλές να ταξιδέψει ο Βρετανός τουρίστας και πότε”.

ksd PRIMAGEL Βρετανία
adv

Και συνέχισε: «Το σύστημα θα επιτρέψει στους καταναλωτές να έχουν απόλυτη γνώση  για το πού να ταξιδεύουν με ασφάλεια και να ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση από την κυβέρνηση, παρόμοια με το ευρωπαϊκό σύστημα».

Ο αναλυτής εκτιμά ότι το «κόκκινο» θα σημαίνει καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο και το «πορτοκαλί» θα απαιτεί μια δοκιμή έως 72 ώρες πριν από την επιστροφή και στη συνέχεια δύο δοκιμές  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πράσινο θα σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή έως 72 ώρες πριν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε. «Τα πιστοποιητικά εμβολίων θα χρησιμοποιηθούν επίσης από ορισμένες χώρες, ώστε να μπορεί ο τουρίστας να αποδείξει εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι», είπε και συμπλήρωσε: “Με την πάροδο του χρόνου, θα υπάρξει λιγότερη ανάγκη για περαιτέρω δοκιμές εάν αποδεικνύεται ο εμβολιασμός”.

Σημειώνεται ότι ο Charles, κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο είναι: Από πέρυσι τον Μάρτιο προβλέπει απολύτως ότι ανακοινώνει η βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις και αλλαγές.

Είναι ενδεικτικό ότι κάθε Πέμπτη το πρωί ο Charles “προέβλεπε” ποιες χώρες θα μπουν και ποιες θα βγουν από τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους και το απόγευμα ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαππς, τις επιβεβαίωνε…

Tagged

2 σχόλια στο “Βρετανία: Δωρεάν rapid tests για όλους, 2 φορές την εβδομάδα | Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα ταξίδια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *