money tourism photo
money tourism copyright photo

Βρετανία: Έκθεση του Κοινοβουλίου για την άρση της καραντίνας | “Εγκώμιο” από τον κλάδο των αερομεταφορών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη θετική αντίδραση του κλάδου των αερομεταφορών προκάλεσε έκθεση της επιτροπής μεταφορών του Κοινοβουλίου στη Βρετανία, η οποία ζητάει την κατάργηση της καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις.

Η έκθεση της σχετικής επιτροπής, η οποία δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου, ζητάει την άμεση άρση των περιορισμών που προκύπτουν από τη 14ημερη καραντίνα και ζητάει να δημοσιευθούν τα επιστημονικά τεκμήρια βάσει των οποίων λήφθηκε η σχετική απόφαση.

Η Ryanair καλωσόρισε, επίσης, την οδηγία της επιτροπής για την προσωρινή αναστολή της πληρωμής των τελών των εναέριων επιβατών (Air Passenger Duty), ενώ τονίζει ότι χιλιάδες Βρετανοί θα κάνουν διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μαζί με τις οικογένειές τους και θα αγνοήσουν την “άχρηστη καραντίνα”.

Η Ένωση Βρετανικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) καλωσορίζει και αυτός την έκθεση και την αναγνώρισή της ότι “ο ταξιδιωτικός κλάδος δέχεται εξαιρετική πίεση”, ενώ επισημαίνει ότι η επιτροπή “παροτρύνει την κυβέρνηση να θεσπίσει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες τα voucher τελού υπό την προστασία του ATOL”.

O CEO της ABTA, Mark Tanzer, αναφέρει:

“Ο Σύνδεσμος ζητούσε τα παραπάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναμένουμε μία ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι τα voucher αποτελούν την απαραίτητη οικονομική προστασία για τα πακέτα διακοπών, όπως ορίζει το σχέδιο του ATOL.

H κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να καταρτιστεί ένας οδηγός για την ασφαλή επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών μέσω μίας προσέγγισης, η οποία θα είναι πιο ευέλικτη και θα βασίζεται στην ανάλυση κινδύνου, με στόχο την ενίσχυση του ταξιδιωτικού κλάδου στην υφιστάμενη κρίση”.

Ωστόσο, ο CEO του Airlines UK, Tim Alderslade, δε συμφωνεί με τους παραπάνω και δηλώνει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η έκθεση δεν εμβαθύνει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε αυτή την υπαρξιακή κρίση.

Η έκθεση αναφέρει μερικά από τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση ώστε να ορθοποδήσει ο κλάδος, τα οποία είναι κατά βάση η άρση της “καταστροφικής” καραντίνας και η εφαρμογή των “εναέριων γεφυρών” μαζί με την αντικατάσταση της ταξιδιωτικής οδηγίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, τονίζει την ανάγκη για την αναστολή της πληρωμής των τελών που καταβάλλει ο κλάδος.

Η έκθεση της επιτροπής αναφέρει: “Πιστεύουμε και αναμένουμε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πιο αναπτυγμένη δεδομένου ότι έχουμε ήδη διανύσει 4 μήνες ύφεσης. Η κυβέρνηση πρέπει να δημοσιεύσει μία στρατηγική για την επανεκκίνηση και την ανάκαμψη του κλάδου το συντομότερο δυνατό”.

Ο Βρετανικός Σύνδεσμος Πιλότων (Balpa) στηρίζει την έκθεση και ο γενικός γραμματέας του, Brian Strutton, δηλώνει ότι η αυτή επισημαίνει την έλλειψη των απαραίτητων τεκμηρίων και τον καταστροφικό αντίκτυπο της αποτυχημένης πολιτικής της 14ημερης καραντίνας.

Το σωματείο GMB συμφωνεί με τον Balpa και δηλώνει ότι η καραντίνα εξανεμίζει κάθε ενδεχόμενο ανάκαμψης του κλάδου, ενώ δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, και η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *