Βρετανία: Η ενισχυτική δόση εμβολίου προστίθεται στο NHS Covid Pass

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει την κατάσταση ενισχυτικής δόσης στο NHS Covid Pass για τα εξερχόμενα ταξίδια, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για το εγχώριο πιστοποιητικό Covid, τουλάχιστον επί του παρόντος. 

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας, οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του Covid, θα μπορούν να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους μέσω του NHS Covid Pas,s από σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν απαιτείται να έχουν λάβει αναμνηστική δόση για να ταξιδέψουν στην Αγγλία.

Μιλώντας σχετικά, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Sajid Javid, δήλωσε: “Θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους ανθρώπους να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αυτή η ενημέρωση του NHS Covid Pass σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν την πλήρη ιατρική τους εικόνα στα χέρια τους, επιτρέποντας σε όσους έχουν λάβει αναμνηστική ή τρίτη δόση να ταξιδέψουν σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Κροατία και η Αυστρία, που έχουν ήδη θεσπίσει χρονικό όριο στην ισχύ των εμβολίων κατά του Covid-19”.

Δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το εάν η κατάσταση εμβολιασμού των παιδιών κάτω των 16 ετών θα προστεθεί στο NHS Covid Pass.

Σχολιάζοντας την προσθήκη της τρίτης ή ενισχυτικής δόσης των εμβολίων κατά του Covid, η υπουργός Εμβολίων, Maggie Throup, δήλωσε: “Η λήψη της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε πριν από τον χειμώνα, ενώ όσοι, ήδη, έχουν κάνει αυτή τη δόση μπορούν τώρα να επιδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους μέσω του NHS Covid Pass, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό”.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η ενισχυτική δόση των εμβολίων κατά του Covid δεν θα προστεθεί στο εγχώριο πάσο Covid, καθώς οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτείται, επί του παρόντος, να έχουν λάβει αυτή τη δόση για να πληρούν τις προϋποθέσεις ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *