Βρετανία: Καμία αλλαγή πριν το 2022 στο καθεστώς των τεστ Covid

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το καθεστώς τεστ στη Βρετανία για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος, λέει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps απέκλεισε τυχόν αλλαγές πριν από το 2022, καθώς τα τεστ είναι ένα ζωτικό επίπεδο ασφάλειας για τη «διατήρηση της παρακολούθησης των συνόρων».

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Διαχειριστών Αεροδρομίων, ο Shapps είπε ότι θα επανεξεταστεί το καθεστώς το επόμενο έτος.

Και συνέχισε: “Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διατηρεί επιτήρηση στα σύνορα και τεστ γονιδιωματικής αλληλουχίας και θα επανεξετάσουμε την πολιτική το νέο έτος. Ήταν μια απίστευτα δύσκολη και απογοητευτική χρονιά για τα αεροδρόμια, αλλά, στην πραγματικότητα, το 2021 σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Οι πρόσφατες χαλαρώσεις των ταξιδιωτικών περιορισμών είναι ένα σαφές σημάδι ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την ανάκαμψη. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των διεθνών ταξιδιών, που δίνει στους ανθρώπους την εμπιστοσύνη να κλείσουν ταξίδια».

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις καθώς και οι εμπορικές ομάδες του τουριστικού κλάδου έχουν ασκήσει έντονη πίεση για τον τερματισμό των υποχρεωτικών δοκιμών, παρόλο που η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα πρωτόκολλα για να επιτρέψει σύντομα χρήση φθηνότερων κιτ πλευρικής ροής για τις δοκιμές της 2ης ημέρας. Βρετανία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *