© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Καραντίνα και τεστ PCR τα νέα μέτρα για τις διεθνείς αφίξεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε τεστ PCR θα υποβάλλονται, από το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου, όλοι όσοι εισέρχονται στη Βρετανία από το εξωτερικό και θα απομονώνονται, τουλάχιστον μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης και να είναι αρνητικό. Αυτό ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ, για την αντιμετώπιση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

“Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε παραπέρα και να εφαρμόσουμε ένα νέο καθεστώς τεστ PCR για αφίξεις από όλο τον κόσμο”, είπε ο Johnson. “Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. “Αλλά θα απαιτήσουμε από οποιονδήποτε εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει τεστ PCR μέσα σε διάστημα δύο ημερών από την άφιξή του και να απομονωθεί μέχρι να έχει αρνητικό αποτέλεσμα”.

Ο Johnson είπε ότι τα στοχευμένα μέτρα είναι προληπτικά, καθώς υπάρχουν πολλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε αυτό το πρώιμο στάδιο της νέα παραλλαγής του ιού. Επισήμανε ότι οι νέοι κανονισμοί εισόδου στη χώρα μπορούν μόνο να ελαχιστοποιήσουν και να καθυστερήσουν την άφιξη μιας νέας παραλλαγής και διευκρίνισε ότι, όποιος βρεθεί θετικός στην παραλλαγή Omicron, στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα απομονώνεται για 10 ημέρες. Στη συνέχεια ανακοίνωσε αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μάσκας στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια τεστ PCR ήταν απαίτηση για όλες τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση επέτρεψε την αντικατάστασή τους με εξετάσεις αντιγόνου πλευρικής ροής.

Δεν υπάρχει αλλαγή για τις μη εμβολιασμένες αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps. “Με τις πρώτες περιπτώσεις της παραλλαγής Omicron που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας”, έγραψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα, στοχευμένα μέτρα θα επανεξεταστούν σε τρεις εβδομάδες για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν αποτελεσματικά.

Ενώ τα εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο διερευνούν 225 “ύποπτα” δείγματα, το μέτρο της χρήσης μάσκας γίνεται υποχρεωτικό για τους μαθητές από το έβδομο έτος της ηλικίας και άνω, μόνο, ωστόσο, σε σχολικούς κοινόχρηστους χώρους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ειδικών, οι οποίοι ζήτησαν να χρησιμοποιηθούν ξανά οι μάσκες στις τάξεις, λέγοντας ότι “ο ιός δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του διαδρόμου και της τάξης, σε ένα σχολικό συγκρότημα”.

Ακόμη, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της παραλλαγής Omicron, όλοι οι ενήλικες θα μπορούν να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, κάτι που μέχρι σήμερα αφορούσε τους άνω των 50 ετών.

Στην “κόκκινη” ταξιδιωτική λίστα του Ην. Βασιλείου προστέθηκαν νωρίτερα σήμερα, επιπλέον τέσσερις χώρες των έξι που προστέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, ανεβάζοντας τον αριθμό στις δέκα. Οι τέσσερις χώρες που προστέθηκαν σήμερα, είναι η Αγκόλα, το Μαλάουι, η Ζάμπια και η Ζιμπάμπουε.

Χθες η Βρετανία ανέφερε 37.681 κρούσματα Covid-19 και 51 θανάτους, μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που ο ασθενής βρεθεί θετικός στον ιό.Βρετανία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *