© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Boris Johnson ανακοίνωσε χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19 από τις 26 Ιανουαρίου | UPD

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, πρόκειται να ανακοινώσει τη χαλάρωση των περιορισμών του Σχεδίου Β για τον κορωνοϊό στην Αγγλία, μέσα στην ημέρα. Λίγο μετά το μεσημέρι ανακοίνωσε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 26 Ιανουαρίου.

Και ενώ η απαίτηση για δοκιμή PCR κατά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον χαλαρώσει, γίνεται αποδεκτό το τεστ αντιγόνου – rapid για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και αναμένεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει περαιτέρω στην επόμενη αναθεώρηση των ταξιδιωτικών περιορισμών και θα επιτρέψει στις πλήρως εμβολιασμένες αφίξεις να εισέρχονται χωρίς τεστ Covid την δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη.

Ερωτηθείς σχετικά με τις απαιτήσεις τεστ για διεθνείς ταξιδιώτες, ο Τζόνσον είπε: «Σίγουρα εξετάζουμε τα ισχύοντα για τα τεστ στα ταξίδια και ο υπουργός Υγείας θα κάνει μια δήλωση τις επόμενες ημέρες».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό όλοι στη χώρα να καταλάβουν ότι η λήψη της τρίτης ενισχυτικής δόσης, όπου κι αν θέλετε να πάτε στον κόσμο, θα είναι ένα πολύ κρίσιμο πράγμα που πρέπει να κάνετε».

Η ανακοίνωση του κ. Johnson έρχεται καθώς η πίεση συνεχίζεται για τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά τμήματα το 2020 και το 2021.

Οι περιορισμοί του Σχεδίου Β, οι οποίοι εισήχθησαν πριν από τα Χριστούγεννα εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, και οι οποίοι λήγουν στις 26 Ιανουαρίου, περιλαμβάνουν καθοδήγηση για εργασία από το σπίτι, δελτία Covid και υποχρεωτικές μάσκες σε καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πιστεύεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άρση των δύο πρώτων μέτρων, ενώ όσον αφορά τη χρήση μάσκας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν θα αποτελεί σύσταση ή νομική υποχρέωση οι πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες προσώπου σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα παραμένουν απόλυτα ισορροπημένες. Το σχέδιο Β εφαρμόστηκε τον Δεκέμβριο για να επιβραδύνει την ταχεία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron και να προσθέσει περισσότερους εμβολιασμούς στη φαρέτρα μας. Χάρη στις εκπληκτικές προσπάθειες του NHS και πολλών αφοσιωμένων εθελοντών έχουμε πλέον παραδώσει πάνω από 36 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις εμβολίου σε ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η παραλλαγή Omicron συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή και η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Οι λοιμώξεις παραμένουν υψηλές, αλλά τα τελευταία στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, με τα κρούσματα να αρχίζουν να μειώνονται. Τα εμβόλια παραμένουν η καλύτερη γραμμή άμυνάς μας και παροτρύνουμε τους ανθρώπους να προσφέρουν στον εαυτό τους την καλύτερη δυνατή προστασία”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, άλλα 94.432 κρούσματα Covid καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο χθες, ενώ άλλα 438 άτομα πέθαναν μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Η άρση των περιορισμών του Σχεδίου Β αποτελεί μέρος μιας πολιτικής αιφνιδιαστικής δράσης της Ντάουνινγκ Στριτ, που ονομάζεται “Επιχείρηση Κόκκινο Κρέας”, και η οποία έχει σχεδιαστεί για να σταθεροποιήσει την πρωθυπουργία του Boris Jonhson μετά τη διαμάχη για το “Partygate”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *