money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Πόσοι παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας;

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σχεδόν το ένα τέταρτο των αφίξεων στη Βρετανία από χώρες της “πορτοκαλί” λίστας παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας για τον Covid-19, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) της χώρας.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, που διεξήχθη μεταξύ 848 ταξιδιωτών οι οποίοι έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το διάστημα από 12 έως 17 Ιουλίου, το 23% δεν συμμορφώθηκε ούτε με την απαίτηση να απομονωθεί στο σπίτι για 10 ημέρες, ούτε να ολοκληρώσει τα απαραίτητα τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα της αυτο-απομόνωσής του. Ωστόσο, περίπου 9 στους 10 ερωτηθέντες (91%) έκαναν και τα δύο τεστ.

Σχεδόν το ένα τρίτο (59%) κατάλαβε πλήρως τους κανόνες που ίσχυαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ το υπόλοιπο 41% ​​είτε τους παρεξήγησε, είτε δεν ήταν σίγουρο γι ’αυτούς.

Συνολικά, το 77% των ερωτηθέντων τήρησαν πλήρως τις απαιτήσεις, που σχετίζονταν τόσο με την καραντίνα, όσο και με τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό, ποσοστό που ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τον προηγούμενο μήνα (82% μεταξύ 14 και 19 Ιουνίου 2021).

Περίπου τα τρία τέταρτα (76%) εκείνων που έφτασαν στη Βρετανία από μια χώρα ή προορισμό, που περιλαμβάνεται στην “πορτοκαλί” λίστα της βρετανικής κυβέρνησης είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον Covid-19. Από αυτούς, μια μειοψηφία (9%) ανέφερε ότι, λόγω του εμβολιασμού τους δεν τήρησαν τις απαιτήσεις καραντίνας.

Η δραστηριότητα που πιθανότατα αναφέρθηκε λανθασμένα από τους ερωτηθέντες πως επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν “να πηγαίνω στα καταστήματα” (15%).

Με βάση τα στοιχεία της ONS, ένας στους έξι (17%) είχε επαφή με μη μέλη της οικογένειάς του όταν υποτίθεται ότι ήταν σε καραντίνα. Από αυτούς, το 62% είχε επαφή με άλλους, ενώ ήταν εκτός του καταλύματός του και το 45% είχε επισκέπτες στο κατάλυμά του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Paul Charles, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ταξιδιωτικών συμβουλών The PC Agency, δήλωσε στην Telegraph: “Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν είναι ένα υδατοστεγές σύστημα, όπως έχει παρατηρηθεί στην Αυστραλία και τον Καναδά, όπου η απομόνωση δεν λειτούργησε”. Και ζήτησε αυτά τα μέτρα να περιοριστούν ουσιαστικά, πριν από την επόμενη αναθεώρηση του συστήματος φωτεινού σηματοδότη, την 1η Οκτωβρίου.

Ποσοστό όλων των ερωτηθέντων που τήρησαν πλήρως τις απαιτήσεις καραντίνας και τεστ Covid, κατά φύλο, ηλικιακή ομάδα και κατάσταση εμβολιασμού

ksd PRIMAGEL Βρετανία
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *