johnson

Βρετανία: Προχωρούν κανονικά τα σχέδια για άρση των περιορισμών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα σχέδια για πλήρη άρση των περιορισμών Covid στην Αγγλία, από τις 19 Ιουλίου, βρίσκονται σε καλό δρόμο, όπως επιβεβαίωσε σε χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό του μήνυμα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι, η χαλάρωση θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, με την τοποθέτησή του αυτή να έρχεται σε συνέχεια  προηγούμενης δήλωσης του υπουργού Υγείας, Savid Javid, στη Βουλή των Κοινοτήτων, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Javid είχε πει ότι, η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει ένα σχέδιο που θα περιγράφει μια ασφαλή και σταδιακή προσέγγιση για την άρση των περιορισμών, το οποίο περιλαμβάνει την ενθάρρυνση της χρήσης πιστοποιητικών εμβολιασμού σε χώρους υψηλού κινδύνου.

O Βρετανός πρωθυπουργός, χθες βράδυ, μπορεί να επιβεβαίωσε τη χαλάρωση των περιορισμών, ωστόσο, διευκρίνισε ότι “Αυτό δεν είναι το τέλος του Covid”. Και προειδοποίησε: “Δεν μπορούμε να ξαναρχίσουμε τη ζωή όπως ήταν πριν από τον Covid. Είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουμε με προσοχή. Αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει”.

Ο Boris Johnson κατέστησε σαφείς ότι, οι περιορισμοί στα σύνορα θα παραμείνουν στο άμεσο μέλλον, λέγοντας: “Θα διατηρήσουμε την σκληρή πολιτική μας για τον Covid στα σύνορά μας, με καραντίνα για ταξιδιώτες από χώρες, που περιλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι, όλα τα δεδομένα θα τίθενται υπό έλεγχο, πιθανότατα μέχρι το επόμενο έτος. “Δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα. Αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι, εάν είμαστε προσεκτικοί μπορούμε να συνεχίσουμε”, είπε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, κατά την τηλεοπτική του ενημέρωση, προέτρεψε τους Βρετανούς να φορούν μάσκα σε πολυσύχναστα μέρη και να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, λέγοντας: “Δεν περιμένουμε από τους εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Θα δώσουμε καθοδήγηση στις επιχειρήσεις για το πώς να γίνει η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους, σταδιακά”.

Ο Τζόνσον υποστήριξε: «Θέλουμε οι άνθρωποι να σκέφτονται προσεκτικά για το τέλος των νομικών περιορισμών και να μην σκίζουν τα παντελόνια από αυτό. Μην είσαι ευτυχισμένος. Αυτό δεν είναι το τέλος του Covid. Σκεφτείτε τους άλλους. Συνεχίστε να σκέφτεστε τους κινδύνους μετάδοσης.

«Το γεγονός ότι, αίρονται οι νομικοί περιορισμοί δεν σημαίνει ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος της μετάδοσης. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Καθηγητής Chris Whitty, πρότεινε στους ανθρώπους να συνεχίσουν να κάνουν τα πράγματα που έκαναν για πολύ καιρό.

Ο Sir Patrick Valance, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, πρόσθεσε: “Υπάρχει απόλυτη ανάγκη να συνεχίσουμε να απομονωνόμαστε εάν είμαστε θετικοί στον ιό και να κάνουμε τεστ σε περίπτωση που εμφανίσουμε ύποπτα συμπτώματα”.

Μια ανασκόπηση θα πραγματοποιηθεί, επίσης, τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις προετοιμασίες για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Η είδηση από το στόμα του Βρετανού πρωθυπουργού ​​ότι, θα προχωρήσει η χαλάρωση των περιορισμών θα δώσει περαιτέρω ώθηση σε εκείνους τους κλάδους που χαιρέτισαν τις ανακοινώσεις του Savid Javid, αλλά και του υπουργού Μεταφορών του Ην. Βασιλείου, Grant Shapps, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες, καταργείται και επίσημα το μέτρο της 10ήμερης καραντίνας για ταξιδιώτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι οποίοι επιστρέφουν στη Βρετανία από ταξίδι σε “πορτοκαλί” προορισμούς.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο Javid είχε πει ότι, η καθυστέρηση στην ελάφρυνση των περιορισμών, από την αρχική, προγραμματισμένη ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου, είχε σαν στόχο να “χτιστεί” ένα υψηλότερο “τοίχος εμβολιασμών”, προκειμένου η χώρα  να αντέξει ένα νέο, καλοκαιρινό “κύμα” Covid.

“Σε όσους λένε γιατί να κάνουμε αυτό το βήμα τώρα, λέω αν όχι τώρα, τότε πότε;”, είπε με νόημα ο Boris Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 19 Ιουλίου, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονωθούν όταν επιστρέψουν στην Αγγλία, έπειτα από ταξίδι τους σε κάποιον “πορτοκαλί” προορισμό. Θα πρέπει, ωστόσο, ακόμη να υποβληθούν σε ένα τεστ, τρεις ημέρες πριν από την επιστροφή τους, και ένα τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα, μετά την επιστροφή, ενώ δεν θα απαιτείται πλέον, όπως προηγουμένως, η διενέργεια ενός ακόμη τεστ κατά την 8η ημέρα της επιστροφής τους στο Ην. Βασίλειο.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *