money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: “Εγκατάλειψη” των εναέριων γεφυρών | Πιθανόν θα επιτρέπονται τα ταξίδια από 75 κράτη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Να εγκαταλείπεται φαίνεται η διαδικασία δημιουργίας των εναέριων γεφυρών, από την κυβέρνηση στη Βρετανία, έναντι μίας πιο ευέλικτης απελευθέρωσης των ταξιδιών, από 75 χώρες.

Σύμφωνα με άρθρο της The Telegraph, η άρση της καραντίνας των αφίξεων, αναμένεται να ισχύει στην πρώτη φάση για περισσότερα κράτη από ότι αρχικά υπολογιζόταν, ενώ, όπως ανέφερε και πηγή, τα κράτη αναμένεται να είναι περισσότερα από 50 και θα συμπεριλαμβάνεται η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο αναμένεται να αρθεί για όλους τους προορισμούς της ΕΕ, τις βρετανικές περιοχές συμπεριλαμβανομένων των Βερμούδων και του Γιβραλτάρ, καθώς και την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία.

Οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες από τα κράτη αυτά δε θα χρειάζεται να τεθούν σε 14ημερη καραντίνα. Αυτό θα ισχύει από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ακόμα και για κράτη που εφαρμόζουν συνοριακούς ελέγχους και καραντίνα για όλο το 2020, όπως η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία.

Η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στις χώρες που θα  σηματοδοτηθούν με “πράσινο φως” παρά το γεγονός ότι η χώρα μας δεν επιτρέπει τις πτήσεις από τη Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου. Στην “κόκκινη” λίστα συγκαταλέγονται σημαντικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία, όπου και παρατηρούνται υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης ή τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι εξακριβωμένα.

Σημαντική κυβερνητική πηγή ανέφερε στο The Telegraph πως η δημιουργία μίας λίστας με χώρες αποτελεί έναν “διπλωματικό εφιάλτη” και δεν αποκλείει νομικά κωλύματα. Αντ’αυτού προτείνεται ένα “ανεπίσημο” σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει την ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να περιλαμβάνει μία λίστα με κράτη υψηλού κινδύνου όπου θα προτείνεται η αποφυγή ταξιδιών από τους Βρετανούς τουρίστες.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο και να τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, και θα “ανακουφίσει” πλήθος επιχειρήσεων του ταξιδιωτικού κλάδου, ο οποίος έκτος από την κρίση της πανδημίας βάλλεται και από τους περιορισμούς της επιβεβλημένης καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *