money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Σημαντική χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Βρετανία | Απόφαση FCDO για 32 χώρες και προορισμούς

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για ακόμη 32 χώρες προχώρησε το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) του Ηνωμένου Βασιλείου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Βρετανούς να ταξιδεύουν σε μεγαλύτερο αριθμό προορισμών, ανάμεσά τους στα νησιά Φίτζι, με μεγαλύτερη ευκολία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Foreign Office, αυτό έρχεται ως μέρος ενός απλουστευμένου συστήματος για τα διεθνή ταξίδια, το οποίο αντικατέστησε το σύστημα φωτεινού σηματοδότη, διατηρώντας την “κόκκινη” λίστα και μια ασφαλή κατηγορία “υπόλοιπος κόσμος” και μειώνοντας τις απαιτήσεις για διενέργεια τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Μία σειρά, λοιπόν, από χώρες και προορισμούς απομακρύνονται από την “κόκκινη” λίστα, με το FCDO να συμβουλεύει πλέον να μην πραγματοποιούνται ταξίδια σε χώρες εκτός της “κόκκινης” λίστας για λόγους Covid-19, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως εάν το τοπικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι “συντετριμμένο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το FCDO άρει τις συμβουλές του ενάντια σε όλα τα απαραίτητα ταξίδια σε Αλγερία, Αρμενία, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Μπενίν, Κομόρες, Τοκελάου & Νιούε, Τζιμπουτί, Ισημερινή Γουινέα, Φίτζι, Γκάμπια, Γουινέα, Καζακστάν, Κιριμπάτι, Κοσσυφοπέδιο, Λιβερία, Μαδαγασκάρη, Μαλαισία, Νησιά Μάρσαλ, Μικρονησία, Ναούρου, Σάο Τομέ και Πρίνο, Σενεγάλη, Νησιά Σολομώντος, Τόγκο, Τόνγκα, Τουβαλού, Βανουάτου, Κονγκό, Αμερική Σαμόα, Γαλλική Πολυνησία και Γκάνα.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το “πράσινο φως” ώστε να επανεκκινήσουν τα ταξίδια χωρίς περιορισμούς σε δεκάδες ακόμη δημοφιλείς προορισμούς, ενθαρρύνοντας τους Βρετανούς να ταξιδέψουν στις διακοπές του εξαμήνου.

“Πολλές ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες χρησιμοποιούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές του FCDO ως σημείο αναφοράς στα συμβόλαιά τους, τυπικά αποκλείοντας την κάλυψη για μέρη όπου η κυβέρνηση συμβουλεύει να μην πραγματοποιούνται απαραίτητα ταξίδια, ωστόσο οι άνθρωποι θα μπορούν πλέον να αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση για ένα ευρύτερο φάσμα προορισμών σε όλο τον κόσμο. Οι συμβουλές έχουν αρθεί λόγω της βελτιωμένης δημόσιας υγείας σε πολλές χώρες και προορισμούς, της καλύτερης κατανόησης του ιού και του μειωμένου κινδύνου για τους Βρετανούς υπηκόους, ως αποτέλεσμα της εμβολιαστικής τους κάλυψης”, υπογραμμίζει το FCDO.

Ωστόσο, το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να συμβουλεύει να μην πραγματοποιούνται ταξίδια στις χώρες και τις περιοχές της “κόκκινης” λίστας, όπου ο κίνδυνος για τους Βρετανούς ταξιδιώτες να νοσήσουν είναι σημαντικά υψηλός.

Μιλώντας σχετικά η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Liz Truss, είπε: “Αυτές οι τροποποιήσεις των κανόνων θα κάνουν τα ταξίδια πιο απλά, υποστηρίζοντας επιχειρήσεις και οικογένειες σε όλη τη Βρετανία -και θα επιτρέψουν σε περισσότερους από εμάς να βλέπουμε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, με μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία. Επιχειρούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ της ασφάλειας των ανθρώπων, που παραμένει προτεραιότητά μας και της ελευθερίας να ασκούν και να αναλαμβάνουν την προσωπική ευθύνη, υποστηρίζοντας παράλληλα τον ταξιδιωτικό τομέα, καθώς συνεχίζει να ανακάμπτει”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *