© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: “Πυρά” από την ταξιδιωτική βιομηχανία κατά του υπουργού Οικονομικών

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσαν κατά του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, Rishi Sunak, εξαγριωμένοι τουριστικοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της βιομηχανίας της φιλοξενίας και όχι στα ταξίδια, εν μέσω της τελευταίας “έκρηξης” του Covid-19.

Ο κ. Sunak φέρεται να επιστρέφει πίσω στο Ην. Βασίλειο μια μέρα νωρίτερα, από ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια, για να αντιμετωπίσει τις εκκλήσεις για επιχειρηματική υποστήριξη, καθώς η νέα παραλλαγή Omicron πλήττει τον τομέα των ταξιδιών, την ξενοδοχειακή βιομηχανία, τον επισιτισμό και πολλές ακόμη επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: “Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική στιγμή για τις επιχειρήσεις στη χώρα. Η ομάδα μου και εγώ πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον τομέα της φιλοξενίας νωρίτερα σήμερα. Ακούμε τις ανησυχίες τους και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους τις επόμενες ημέρες”.

Το tweet του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις, με δεκάδες επιχειρηματίες από τον ταξιδιωτικό κλάδο να απαντούν, ε μια προσπάθεια να του υπενθυμίσουν τα δεινά του κλάδου κατά τους 22 μήνες της πανδημίας.

Ο Richard Slater, ιδιοκτήτης του Henbury Travel και πρόεδρος της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, στα βορειοδυτικά της χώρας, είπε: “Η προσφορά είναι ακόμα ανοιχτή, χαίρομαι που θα σας συναντήσω με τους συναδέλφους μου, τους Περιφερειακούς Προέδρους της Abta”.

Επεσήμανε τις προηγούμενες παρατηρήσεις του Grants Shapps, όταν είπε ότι ο υπουργός μεταφορών μας ξέρει ως “αυτό που λέγαμε ταξιδιωτικούς πράκτορες”, προσθέτοντας: “Είμαστε ακόμα εδώ και θα παλέψουμε για τη ζωή μας”.

Από την πλευρά του ο Clive Wratten, διευθύνων σύμβουλος της Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδιών, δήλωσε: “Ακόμα περιμένω την κλήση σας για να οργανώσω μια συνομιλία με τον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών. Είναι πιθανό, παρεμπιπτόντως, ότι ένα από τα μέλη μας έκανε κράτηση για το ταξίδι σας στην Καλιφόρνια! Χρειαζόμαστε βοήθεια όσο και ο τομέας της φιλοξενίας. Από τα επαγγελματικά ταξίδια η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εισροές £220 εκατομμύρια”.

Η Sarah Weetman, επικεφαλής πωλήσεων στο Just You and Travelsphere, ρώτησε τον Sunak: “Τι γίνεται με την ταξιδιωτική βιομηχανία; Πότε θα πραγματοποιήσετε συναντήσεις με βασικούς εκπροσώπους; Πότε θα καταλάβετε ότι αυτός ο τομέας χρειάζεται άμεση υποστήριξη;”.

Με την κα. Weetman συμφώνησε η Charlotte Buckland, λέγοντας: “Σχεδόν δύο χρόνια χρειάστηκε να προσαρμοστούμε, να προσπαθήσουμε να σώσουμε τις κρατήσεις, να δούμε τα καταστήματα να κλείνουν, τους προμηθευτές να πτωχεύουν, για να μην αναφέρουμε τις διαρκώς μεταβαλλόμενες αλλαγές όσον αφορά τα τεστ Covid, που λειτουργούν ανασταλτικά απέναντι στα ταξίδια. Και εξακολουθούμε να έχουμε μηδενική βοήθεια ή υποστήριξη. Χορτάσαμε!”.

Ο Martin Johnson, συνιδρυτής και διευθυντής των Latin Routes και Polar Routes και αντιπρόεδρος της Ταξιδιωτικής Ένωσης της Λατινικής Αμερικής, έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενος στον Sunak: “Είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παντελής έλλειψη υποστήριξης στον ταξιδιωτικό τομέα! Ως τουριστικός πράκτορας, θα ονειρευόμουν να είμαι μόλις 20% μειωμένος! Χάρη, όμως, στη γελοία, τυχαία προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης, που περιορίζει την εμπιστοσύνη στην αγορά, θα ήμασταν τυχεροί με 80% μείωση!!”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *