money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Σχέδιο δράσης 22 σημείων για να μην υπάρξει χάος στις Αερομεταφορές | Στόχος η “προστασία” των διακοπών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα κυβερνητικό σχέδιο δράσης 22 σημείων για τη στήριξη της βρετανικής, αεροπορικής βιομηχανίας παρουσιάστηκε σήμερα, με την κυβέρνηση Jonshon να προτρέπει τον κλάδο να λάβει τα “κατάλληλα μέτρα” για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί το χάος που παρατηρήθηκε το Πάσχα και κατά τη διάρκεια των διακοπών του εξαμήνου.

Το σχέδιο καθορίζει τα μέτρα που λαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση για τη στήριξη της αεροπορικής βιομηχανίας, μεταξύ άλλων για να βοηθήσει στην πρόσληψη και την κατάρτιση προσωπικού, να εξασφαλίσει την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού θερινού προγράμματος, να ελαχιστοποιήσει τις δυσλειτουργίες και να συνδράμει τους επιβάτες στην περίπτωση που οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις είναι αναπόφευκτες.

Το σχέδιο συμπίπτει με τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία για το καλοκαίρι, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την πολυάσχολη περίοδο των θερινών διακοπών, περισσότερες από 100 ημέρες μετά την άρση όλων των εναπομείναντων περιορισμών για τα διεθνή ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί κυβερνητική αξιωματούχοι επέμειναν ότι είναι πλέον στο χέρι του ίδιου του κλάδου η διευθέτηση του θέματος, καθιστώντας σαφές ότι η μετανάστευση δεν αποτελεί προφανή λύση.

Διαταραχές συμβαίνουν σε όλη την ΕΕ και στις ΗΠΑ λόγω έλλειψης προσωπικού και η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεσμεύεται να οικοδομήσει μια “ισχυρή και αξιόπιστη” εγχώρια αεροπορική βιομηχανία.

Το σχέδιο των 22 σημείων

Το νέο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

-Σύσταση μιας εβδομαδιαίας, θερινής ομάδας ανθεκτικότητας, αποτελούμενη από επιχειρησιακούς διευθυντές αεροπορικών εταιριών, αεροδρομίων και εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης, η οποία θα συμβάλλει στην επεξεργασία των σημείων πίεσης του αεροπορικού συστήματος και στη συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων.

-Σύσταση μιας κοινής υπουργικής επιτροπή συνόρων των υπουργείων Εσωτερικών και Μεταφορών για τον εντοπισμό και την προετοιμασία αντιμετώπισης των υψηλών επιπέδων ζήτησης στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου.

-Συνεργασία με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια για τη λήψη εβδομαδιαίων ενημερώσεων και διαβεβαιώσεων προς την κυβέρνηση ότι μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα των καλοκαιρινών τους πτήσεων.

-Συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους, τις γειτονικές χώρες και τον Eurocontrol για να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση της αναστάτωσης μέσω συντονισμένου σχεδιασμού και συνεργασίας πέρα από τα όρια του εναέριου χώρου.

-Αναθεώρηση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης για την αναζήτηση ευκαιριών βελτίωσης της ποιότητας και της συνέπειας των υπηρεσιών.

-Ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών για τους επιβάτες αεροπορικών μεταφορών, όπως πρόσθετες εκτελεστικές αρμοδιότητες για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

-Δρομολόγηση ενός νέου Χάρτη Αεροπορικών Επιβατών ως οδηγός μιας στάσης για τους επιβάτες, ο οποίος θα τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους, τις ευθύνες τους και τι μπορούν εύλογα να περιμένουν από την αεροπορική βιομηχανία όταν ταξιδεύουν.

-Αλλαγή του νόμου, ώστε ο κλάδος να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εκπαίδευση του προσωπικού, το οποίο να επιτρέπεται να απασχολείται γρήγορα και ευέλικτα, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα ασφαλείας.

-Εκκίνηση της εκστρατείας Generation Aviation, σε συνεργασία με τη βιομηχανία για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σταδιοδρομία στις αερομεταφορές και την αύξηση του αριθμού των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στον τομέα.

-Συνεργασία με την ΥΠΑ για την έναρξη διαγωνισμού για τη χρηματοδότηση δεξιοτήτων ύψους 700.000 λιρών το φθινόπωρο, με σκοπό τη στήριξη της προβολής σε όλο τον τομέα και την ευαισθητοποίηση των νέων για  σταδιοδρομία στις αερομεταφορές.

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε: “Οι παραθεριστές αξίζουν σιγουριά πριν από τις πρώτες καλοκαιρινές τους αποδράσεις χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Αν και δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποφύγουμε κάθε καθυστέρηση ή ακύρωση, συνεργαζόμαστε στενά με τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρίες για να διασφαλίσουμε ότι εκτελούν ρεαλιστικά προγράμματα. Τα 22 μέτρα που δημοσιεύσαμε σήμερα περιγράφουν τι κάνουμε για να υποστηρίξουμε τον κλάδο. Τώρα εναπόκειται στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες να δεσμευτούν ότι θα εκτελέσουν τις πτήσεις που έχουν υποσχεθεί ή θα τις ακυρώσουν εγκαίρως, ώστε να αποφύγουμε σκηνές όπως αυτές που είδαμε το Πάσχα ή κατά τη διάρκεια των διακοπών του εξαμήνου. Καθώς έχουν περάσει 100 ημέρες από τότε που δηλώσαμε ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εκτεταμένη αναστάτωση”.

“Η δράση που αναλάβαμε για να στηρίξουμε τις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια δεν αφορά μόνο την ελαχιστοποίηση των δυσλειτουργιών αυτό το καλοκαίρι, αλλά και την παροχή βοήθειας στον κλάδο για την πρόσληψη του προσωπικού που χρειάζεται μακροπρόθεσμα”, είπε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Robert Courts.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Richard Moriarty, πρόσθεσε: “Συμμεριζόμαστε τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης για την επίλυση των ταξιδιωτικών προβλημάτων που είδαμε τους προηγούμενους μήνες. Οι δράσεις αυτές θα βοηθήσουν τον τομέα να είναι πιο ανθεκτικός στην αντιμετώπιση της έντονης καταναλωτικής ζήτησης. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και τον ευρύτερο κλάδο για να συμβάλουμε στην παροχή καλύτερης εμπειρίας προς τους επιβάτες. Ανυπομονώ να αποτελέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας”.

Οι υπουργοί κατέστησαν σαφές στις αεροπορικές εταιρείες ότι πρέπει να εφαρμόζουν ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα που μπορούν να τηρηθούν και να ενημερώνουν τους επιβάτες για τυχόν αλλαγές στις πτήσεις τους αρκετά νωρίτερα, ώστε να αποφεύγονται οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι νέοι κανονισμοί θεσπίστηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής 22 σημείων, που έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσει στις αεροπορικές εταιρίες τα απαιτούμενα εφόδια για να διασφαλίσουν ότι τα δρομολόγια είναι διαχειρίσιμα και να μειώσουν τις δυσλειτουργίες στις πτήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής αιχμής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *