Βρετανία: Σχεδόν το 40% των τουριστών θέλει να ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (39%) θέλει να ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό μόλις αρθεί το Lockdown.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1600 πελατών του The Personal Travel Agents At Co-operative Travel και προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

  • Το 8% θα περιμένει ακόμα 2 μήνες για να πραγματοποιήσει ταξίδι
  • το 11% θα περιμένει ακόμα 3 μήνες
  • Το 13% θα περιμένει ακόμα 6 μήνες
  • Το 29% θα περιμένει έως το 2021

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί θα είναι προσεκτικοί σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο της πραγματοποίησης διακοπών. Το 62% επέλεξε ως προορισμό την Ευρώπη ενώ το 10% θα κάνει διακοπές στο εσωτερικό. Στους προορισμούς μακρινών αποστάσεων οι ΗΠΑ κινήθηκαν στο 10% και ακολούθησαν το Μεξικό και η Καραϊβική με 9%.

Στους Βρετανούς έχουν λείψει πολύ οι παραλίες και το 66% των ερωτηθέντων θα προτιμούσαν διακοπές σε προορισμό με παραλία, το 38% θα κάνουν διακοπές σε πόλεις, το 15% θα κάνει διακοπές στο εσωτερικό, το 15% θα προτιμήσεις τις ξεναγήσει και το 11% τις κρουαζιέρες.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία το 40% δείχνει την προτίμησή του για all-inclusince πακέτα, αλλά ένα ισάξιο ποσοστό επιλέγει το self-catering ενώ το bed & breakfast και το half-board είναι τα λιγότερο δημοφιλή.

Περισσότεροι από τους μισούς (51%) θα ήθελαν να κάνουν διακοπές με την οικογένειά τους και το 59% θέλει να ταξιδέψει με το σύντροφό του ή με φίλους. Το 3% θέλει να ταξιδέψει μόνο και το 9% με ομάδες οικογενειών.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *