©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Η ταξιδιωτική βιομηχανία ζητάει την κατάργηση των ακριβών τεστ Covid

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την κατάργηση, εκ νέου, της υποχρεωτικότητας των τεστ Covid για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς τα “ξεπερασμένα” και “αδικαιολόγητα”, ζήτησαν σήμερα οι επικεφαλής της τουριστικής – ταξιδιωτικής βιομηχανίας της χώρας από την κυβέρνηση του Boris Johnson, καθώς παραμένουν “στο ίδιο έργο θεατές”.

Αυτοί οι κανονισμοί επιβλήθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το στέλεχος του κορωνοϊού Omicron, μια παραλλαγή που, πλέον, έχει “κυριεύσει” όλη τη χώρα.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε ένα τεστ Covid-19 δύο ημέρες πριν ταξιδέψουν στην Αγγλία και ένα συχνά ακριβό τεστ PCR την δεύτερη ημέρα παραμονής τους στη χώρας ή πιο πριν.

Η επιβολή και πάλι του μέτρου της διενέργειας τεστ Covid για τις αφίξεις στο Ην. Βασίλειο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, χαρακτηρίστηκε ως καταστροφικό πλήγμα για τον ταξιδιωτικό κλάδο, με επικεφαλής της αγοράς των αερομεταφορών να υποστηρίζουν ότι οι συνεχόμενες αλλαγές στις απαιτήσεις εισόδου στη χώρα, έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αδιέξοδο όσον αφορά τον προγραμματισμό για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον Kurt Janson, διευθυντή της Tourism Alliance, οι απαιτήσεις διενέργειας τεστ για τον κορωνοϊό βλάπτουν τη βιομηχανία και δυσκολεύουν τον τομέα των διεθνών ταξιδιών, είτε πρόκειται για εισερχόμενα, είτε για εξερχόμενα ταξίδια, να λειτουργήσει με εύλογο τρόπο. “Η επίλυση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια είναι κάτι που πρέπει να συμβεί άμεσα. Δεδομένου ότι έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά Omicron στον κόσμο, ποιο είναι το νόημα αυτού του μέτρου; Υπάρχει μια λογική σε άλλες χώρες όπου η παραλλαγή Omicron βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ένα πραγματικό ερωτηματικό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει το συγκεκριμένο μέτρο στη χώρα”.

Με την άποψή του συμφωνεί ένας εκπρόσωπος της ABTA, λέγοντας: “Από τη στιγμή που η παραλλαγή Omicron είναι ευρέως διαδεδομένη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθούν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας τα πρόσθετα τεστ που εισήχθησαν να καταργηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σύμφωνα με τις επιστημονικές και ιατρικές οδηγίες, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουμε με γοργούς ρυθμούς στη βασική περίοδο κρατήσεων για το επόμενο καλοκαίρι”.

“Με τα μέσα ετήσια έσοδα στον ταξιδιωτικό κλάδο να έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 80%, σε σύγκριση με πριν από την κρίση -ακόμη και πριν από την εμφάνιση της Omicron- η κυβέρνηση πρέπει επίσης να εξετάσει επειγόντως την περίπτωση στήριξης, ειδικά εάν πρόκειται να διατηρηθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί”, πρόσθεσε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *