© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί με την “λήξη” του εμβολίου

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες σε χώρες όπως η Αυστρία και το Ισραήλ, οι οποίες έχουν επιβάλει χρονικούς περιορισμούς στην ισχύ των εμβολίων Covid-19, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα χωρίς απόδειξη της πραγματοποίησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης.

Η Independent προειδοποιεί ότι το NHS επέλεξε να μην συμπεριλάβει τον πρόσθετο εμβολιασμό στα αρχεία των ταξιδιωτών.

«Με ορισμένες χώρες να θέτουν όρια στην εγκυρότητα των εμβολιασμών, η απόφαση θα μπορούσε να καταστρέψει τα ταξιδιωτικά σχέδια για τους Βρετανούς, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα», ανέφερε ο Independent.

Ένας φαρμακοποιός ισχυρίστηκε ότι η πηγή του προβλήματος είναι ότι το σύστημα πιστοποίησης του NHS δεν σχεδιάστηκε με γνώμονα τη δυνατότητα τρίτης ενισχυτικής δόσης.

Η Αυστρία έχει όριο 360 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα που ήταν από τα πρώτα που έλαβαν τα εμβόλια του NHS θα συμπληρώσουν την προθεσμία των 360 ημερών στις αρχές του νέου έτους. Αρχικά, η χώρα είχε όριο 270 ημερών.

Το Ισραήλ επιτρέπει επισκέψεις μόνο εάν ο παραθεριστής κάνει το ταξίδι το πολύ 180 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Το υπουργείο Υγείας σχολίασε στον Independent ότι το θέμα σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια είναι υπό εξέταση.

Η Telegraph ανέφερε ότι άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αυστρίας και του Ισραήλ – και ότι οι διαφορετικές πολιτικές σε διαφορετικές χώρες «υπονομεύουν την αναβίωση των πτήσεων».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *