Photo by Sergiy Voronov on Unsplash
Photo by Sergiy Voronov on Unsplash

Βρετανία: Έτσι υποδέχεται ο ταξιδιωτικός κλάδος το άνοιγμα των συνόρων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Θέμα ωρών είναι η δημοσίευση της λίστας με τα ασφαλή κράτη από τη Βρετανία και ο κλάδος εκφράζει τη γνώμη του για τις πρόσφατες εξελίξεις.

O Βρετανικός Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) μέσω εκπροσώπου δηλώνει ότι η σημερινή ανακοίνωση θα αποτελέσει μία ανάσα ανακούφισης για τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος θα μπορεί να προετοιμαστεί για τις κρατήσεις της θερινής περιόδου.  Οι επιχειρήσεις του κλάδου δέχονται τεράστιες πιέσεις από την αρχή της πανδημίας και μπορούν πλέον ανταποκριθούν στην αυξημένη όρεξη των Βρετανών για ταξίδια. Η τήρηση της ισορροπίας μεταξύ υγειονομικού και οικονομικού κινδύνου είναι μία μεγάλη πρόκληση και ο ABTA αναφέρει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση στο έργο της.

Αναμένονται να υπάρξουν αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά λόγω των νέων μέτρων ασφαλείας, και είναι απαραίτητη η σωστή επικοινωνία των tour operator με τους πελάτες έτσι ώστε να κάνουν κρατήσεις και να ταξιδεύουν με αισιοδοξία. Τονίζεται, επίσης, πως η πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό βασίζεται στη διατήρηση των χαμηλών επιδημιολογικών επιπέδων εντός της Βρετανίας, ενώ γίνεται έκκληση προς τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Β. Ιρλανδία να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες.

Ο CEO της Kuoni, Derek Jones, μέσω tweet δήλωσε πως η έκδοση της λίστας δε σηματοδοτεί το τέλος των προκλήσεων που θα έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος και πως ο δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη παραμένει μακρύς και δύσκολος.

Η CEO του Advantage Travel Partership, Julia Lo Bue-Said, καλωσόρισε την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης και επεσήμανε την ανάγκη της σωστής επικοινωνίας των τοπικών ταξιδιωτικών πρακτόρων με τους πελάτες τους σχετικά με τις νέες οδηγίες και τη νέα κανονικότητα στα ταξίδια.

Η Πρόεδρος του Barrhead Travel, Jacqueline Dobson, δήλωσε την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση αλλά έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τη διαφορετική προσέγγιση των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία μπορεί να εμποδίσει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών και να προκαλέσει σύγχυση. Είναι απαραίτητη η παροχή σαφών πληροφοριών εκ μέρους των κυβερνήσεων και των σχεδίων τους για τις τοπικές καραντίνες. Οι πελάτες θέλουν όσο ποτέ άλλοτε να ταξιδέψουν, αλλά πρέπει να είναι και κατάλληλα ενημερωμένοι και για αυτό το λόγο θα στραφούν προς τους τοπικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

O CEO του Airlines UK,  Tim Alderslade, αναφέρει πως η λίστα θα παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες για την επανεκκίνηση των πτήσεων και ειδικά προς τους προορισμούς μακρινών αποστάσεων. Η καραντίνα είχε έναν καταστροφικό αντίκτυπο στον κλάδο των αερομεταφορών και η άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης είναι ευπρόσδεκτη εφόσον βασίζεται σε σωστά υγειονομικά τεκμήρια, όπως και πρέπει να γίνεται για κάθε μελλοντική απόφαση.

Η CEO Συνδέσμου Αεροπορικών Διαχειριστών, Karen Dee, ζητά και αυτή μια κοινή προσέγγιση εκ μέρους των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν όχι μόνο για την επανεκκίνηση των ταξιδιών της θερινής περιόδου αλλά για την επανέναρξη του εμπορίου και της οικονομίας όλης της χώρας. Η κυβέρνηση καλείται να επέμβει και να στηρίξει έναν κλάδο, ο οποίος θα δυσκολευτεί να στηριχθεί στα πόδια του.

Ο CEO του αεροδρομίου του Gatwick, Stewart Wingate, αναφέρει πως η ανακοίνωση της λίστας με τις χώρες θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των δυνητικών τουριστών και θα στείλει ένα ξεκάθαρο βήμα τόσο για την πραγματοποίηση διακοπών, όσο και τα επαγγελματικά ταξίδια. Οι αερομεταφορές έχουν μπροστά τους ένα μεγάλο δρόμο, αλλά τουλάχιστον τα νέα εκ μέρους της κυβέρνησης θα αποτελέσουν ένα σημείο καμπής.

Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματικών Ταξιδιών επισημαίνει πως η σημερινή επιβεβαίωση θα ανακουφίσει  τον κλάδο, στον οποίο είναι εμφανής ο κίνδυνος του 50% των θέσεων εργασίας εντός του επόμενου διμήνου. Η κυβέρνηση αποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις του Συλλόγου για την προσθήκη σημαντικών επαγγελματικών προορισμών σε πόλεις όπως η Φρανκφούρτη και το Παρίσι. Τονίζει, επίσης, πως ο Σύνδεσμος ποτέ δεν υποστήριξε όσους κατέκριναν την καραντίνα, καθώς η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *