money tourism copyright
money tourism copyright photo

WTM 2016: Θα επανέλθει ο τουρισμός στην Αίγυπτο ;

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λιγότεροι από 300.000 Βρετανοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν την Αίγυπτο φέτος -κάτω από τους 870.000 το 2015 και τους 1,5 εκατομμύριο το 2010.

Παρά τη δραματική πτώση των αριθμών, ο Αιγύπτιος υπουργός τουρισμού, δήλωσε ότι στη χώρα του είναι «πολύ σίγουροι» πως τα νούμερα θα αυξηθούν το 2017.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη WTM τη Δευτέρα, ο Yehia Rashed είπε ότι πιστεύει πως η άρση της απαγόρευσης των πτήσεων προς το Sharm el-Sheikh από την βρετανική κυβέρνηση είναι «μόνο θέμα χρόνου».
Η Γερμανία και το Βέλγιο ήραν τις απαγορεύσεις τους πριν από πέντε μήνες.

Ερωτηθείς για τη γνώμη του σχετικά με το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε αλλάξει την ταξιδιωτική της οδηγία, ο Rashed, δήλωσε: “Σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης όποια κι αν είναι. Πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδρομές και επιθεωρήσεις και αυτές ήταν πολύ θετικές”.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε εγκατασταθεί περισσότερος εξοπλισμός στο αεροδρόμιο και μια βρετανική εταιρεία εκπαίδευε το προσωπικό ασφαλείας.
“Είμαστε όλο και πιο κοντά … Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη έχει εδραιωθεί”, πρόσθεσε ο Rashed.

egypt-heiragplyphicsΟι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Sharm el-Sheikh ανεστάλησαν μετά τη βομβιστική επίθεση ρωσικού αεροσκάφους, τον Οκτώβριο του 2015.

Την περασμένη εβδομάδα, η Monarch ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις κρατήσεις πτήσεων και διακοπών για το Sharm el-Sheikh για το εγγύς μέλλον, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την κυβέρνηση για το πότε το αεροδρόμιο θα ανοίξει εκ νέου στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Rashed, δήλωσε: «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου για τη βρετανική κυβέρνηση να εξατάσει το έργο και τις επενδύσεις που έχουμε κάνει για τη βελτίωση της ασφάλειας στα αεροδρόμιά μας και να άρει την απαγόρευση των πτήσεων προς Sharm el-Sheikh”.

Ο πρώην Συντηρητικός πολιτικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Michael Portillo τάχθηκε στο πλευρό του Rashed και των Αιγύπτιων συνέδρων επιδοκιμάζοντας τον τουρισμό στη χώρα. “Η Αίγυπτος παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που έχω πάει”, είπε. “Η Αίγυπτος ήταν πάντα ανοιχτή (για τις επιχειρήσεις), μπορούσατε πάντα να πετάξετε προς το Κάιρο και το Λούξορ και να απολαύσετε τα αρχαία θαύματα. Τον τελευταίο χρόνο το Sharm el-Sheikh έκλεισε για τις πτήσεις από τη Βρετανία. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα έρθει σε αντίθεση με το υπουργείο Εξωτερικών. Έχει την πιο σοβαρή ευθύνη. Είμαι εντυπωσιασμένος που άλλες εθνικές αρχές λειτουργούν εκεί και οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν την (βρετανική) κυβέρνηση να πετάξουν. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cheapflights, Andrew Shelton, δήλωσε: «Καθώς περισσότερες από 30 βρετανικές ταξιδιωτικές επιχειρήσεις απαιτούν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βαισλείου να επιβεβαιώσει πότε μπορούν να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις προς Sharm el-Sheikh, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ζήτηση για πτήσεις προς την Αίγυπτο παραμένει ισχυρή και είναι πραγματικά σε άνοδο”.
“Οι αναζητήσεις για Sharm el-Sheikh έπεσαν τον Ιούνιο, αλλά επανήλθαν κατά 74% μέχρι τον Οκτώβριο, ένα χρόνο μετά το αεροπορικό περιστατικό που προκάλεσε την απαγόρευση των πτήσεων η οποία συμπλήρωσε ένα χρόνο στις 4 Νοεμβρίου”.
“Τον Ιούλιο, οι αναζητήσεις για το Sharm el Sheikh μειώθηκαν και είδαμε περισσότερο ενδιαφέρον για πτήσεις προς την Ελλάδα και την Κύπρο -που ήταν μέχρι 31% και 29% αντίστοιχα, μήνα με το μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι η ακόρεστη όρεξη των Βρετανών για παραθαλάσσιες αποδράσεις με ζεστό καιρό επέφερε εναλλαγή στις αναζητήσεις”.
«Πιστεύουμε ότι οι αναζητήσεις προκύπτουν από περιέργεια εξαιτίας των ειδήσεων σχετικά με το Sharm el Sheikh και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις πτήσεις. Δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αποκλειστεί από τις απευθείας πτήσεις για πάνω από ένα χρόνο, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ζήτηση διατηρείται για ένα δρομολόγιο που αντιμετωπίζει τέτοια αβεβαιότητα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *