wttc safe-travels-

WTTC: Αυτοί είναι οι 100 “Safe Travels” προορισμοί παγκοσμίως

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το World Travel & Tourism Council (WTTC) ανακοίνωσε ότι σε μόλις τρεις μήνες, 100 προορισμοί χρησιμοποιούν τώρα το σήμα «Safe Travels», με τις Φιλιππίνες να γίνονται ο επίσημος 100ος προορισμός.

Το WTTC, που εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα στα Ταξίδια και τον Τουρισμό, καινοτόμησε φέτος όταν κυκλοφόρησε το πρώτο παγκόσμια σήμα ασφάλειας και υγιεινής στον κόσμο, και σήμερα το σήμα “Safe Travels” κατέκτησε το πρώτο σημαντικό ορόσημο.

Το σήμα, το οποίο αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους ταξιδιώτες και να συμβάλει για να αναζωογονήσει τον περισσότερο πληγέντα τομέα Ταξίδια και Τουρισμός, χρησιμοποιείται επίσης από πολλούς σημαντικούς προορισμούς διακοπών, όπως οι Μαλδίβες, οι Βερμούδες, η Ναμίμπια, η Ουγκάντα ​​και το Μαυροβούνιο.

Το ειδικά σχεδιασμένο σήμα, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αναγνωρίζουν προορισμούς σε όλο τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει παγκόσμια τυποποιημένα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής, έτσι ώστε να μπορούν να βιώσουν «ασφαλή ταξίδια».

Αυτή η κίνηση –  ορόσημο του WTTC, έλαβε επίσης την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

wttc guevara
ΦΩΤΟ: WTTC

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η καινοτόμος πρωτοβουλία μας έχει τόσο μεγάλη επιτυχία και χρησιμοποιείται από προορισμούς από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Οι 100 προορισμοί που τώρα χρησιμοποιούν με υπερηφάνεια το σήμα, συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών παγκοσμίως. Καλωσορίζουμε τις Φιλιππίνες, έναν απίστευτο προορισμό με μερικά από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, ως τον 100ο προορισμό μας, καθώς και άλλους δημοφιλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ινδονησία και η Κένυα. Καθώς το σήμα συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα, οι ταξιδιώτες θα είναι πιο εύκολα σε θέση να αναγνωρίσουν τους προορισμούς παγκοσμίως που έχουν υιοθετήσει το νέο σύνολο παγκόσμιων πρωτοκόλλων, ενθαρρύνοντας την επιστροφή των «ασφαλών ταξιδιών» σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του σήματος “Safe Travels” δείχνει τη σημασία της όχι μόνο για τις χώρες και τους προορισμούς, αλλά και για τους ταξιδιώτες και τα 330 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο που εργάζονται και εξαρτώνται από τον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού».

Ο Bernadette Romulo-Puyat, υπουργός Τουρισμού των Φιλιππίνων δήλωσε: «Ο Τουρισμός των Φιλιππίνων χαίρεται που του απονέμεται η σφραγίδα WTTC Safe Travels, ειδικά καθώς επιδιώκουμε το ασφαλές και σταδιακό άνοιγμα των τουριστικών μας προορισμών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το WTTC για την αναγνώριση των προσπαθειών μας για τη θέσπιση πολιτικών σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας, ασφάλειας και απολύμανσης, τις οποίες έχουμε συγκρίνει με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές και ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα του WTTC. Το σήμα “Safe Travels” θα ενθαρρύνει περαιτέρω όλους τους εμπλεκόμενους, να τηρούν τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας και θα μας βοηθήσει επίσης να ανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Η ευρεία υιοθέτηση του σήματος, καταδεικνύει ότι το WTTC και όλα τα μέλη της από όλο τον κόσμο έχουν την κορυφαία προτεραιότητα για την ασφάλεια και την υγιεινή των ταξιδιωτών.

Τα πρωτόκολλα ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθώς και την εξέταση βέλτιστων πρακτικών από τα μέλη του WTTC.

ksd
adv

Στοιχεία από την έκθεση «Ετοιμότητα κρίσεων» του WTTC, η οποία εξέτασε 90 διαφορετικούς τύπους κρίσεων τα τελευταία 20 χρόνια, υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και την εφαρμογή τυποποιημένων πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με την έκθεση WTTC’s 2020 Economic Impact Report  του WTTC  κατά τη διάρκεια του 2019, ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός, ήταν “υπεύθυνος” για μία στις 10 θέσεις εργασίας παγκοσμίως (συνολικά 330 εκατομμύρια), συμβάλλοντας 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας μία στις τέσσερις νέες θέσεις εργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *