wttc

WTTC: Νέες οδηγίες για ασφαλή και ανεμπόδιστα ταξίδια στην εποχή της “νέας κανονικότητας”

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) επικεντρώνονται στην εξέταση και την ιχνηλάτηση, ακολουθώντας τα ιατρικά δεδομένα, με στόχο τα ασφαλή ταξίδια στη “νέα κανονικότητα”.

Οι οδηγίες αυτές θα διασφαλίσουν το γεγονός ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος θα εξοπλιστεί με ένα εκτενές πλαίσιο για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις ιδιωτικές εταιρίες να συνεργαστούν με στόχο τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων εξέτασης και ιχνηλάτισης των επαφών.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του  WTTC’s Safe and Seamless Traveller Journey (SSTJ), το οποίο αποσκοπεί σε μία ανεμπόδιστη και ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία. Περιλαμβάνει συστηματική βιομετρική πιστοποιημένη ταυτοποίηση κατά τη διάρκεια των πτήσεων μακρινών αποστάσεων και των διεθνών ταξιδιών.

Οι ταξιδιώτες και οι εργαζόμενοι του κλάδου μπορούν πλέον να είναι σίγουροι για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον χάρη στην ανάπτυξη των ανέπαφων τεχνολογιών, οι οποίες περιλαμβάνουν βιομετρικά και ταχύτερη έγκριση για τους εισερχόμενους και τους εξερχόμενους επιβάτες ως μέρος των επαυξημένων δυνατοτήτων του SSTJ, οι οποίες συμβάλουν στον περιορισμό της μετάδοσης.

Ο εντοπισμός και η απομόνωση όσων ατόμων έχουν τον ιό αποτελεί έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας καθώς θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς εμβόλιο, όπως συνέβη και με άλλους ιούς (Ebola, SARS και MERS). Τονίζεται ότι το 80% των φορέων του Κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί και, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η εξέταση και η ιχνηλάτιση καθίστανται απαραίτητες.

Οι αρχές και οι οδηγίες αναπτύχθηκαν μέσω της συνεργασίας με σημαντικούς φορείς, όπως μέλη του WTTC, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και κυβερνητικούς αξιωματούχους ενώ τηρούν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Οδηγού του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και τις οδηγίες των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

Οι νέες οδηγίες του υφιστάμενου πλαισίου θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις να συμπεριλάβουν ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης μέτρα, όπως η εξέταση, η ιχνηλάτιση, η απόδειξη πιστοποίησης του τεστ/εμβολιασμού και η ασφάλιση υγείας του ταξιδιώτη σχετικά με τον Κορωνοϊό.

Η CEO και Πρόεδρος του WTTC, Gloria Guevara, επισημαίνει την ανάγκη για την υγεία και την ασφάλεια των ταξιδιωτών και προς τούτο οι νέες οδηγίες συνεπικουρούν στην απαραίτητη διαδικασία εξέτασης και ιχνηλάτισης με στόχο την ανάκαμψη των ταξιδιών και του Τουρισμού μέσω της ταυτοποίησης και της απομόνωσης των νοσούντων.

Τονίζει ότι μέσω των οδηγιών αυτών μπορούν να αντικατασταθούν τα περίπλοκα μέτρα, όπως η καραντίνα στις διεθνείς αφίξεις, με στόχο να παρέχεται η απαραίτητη εμπιστοσύνη στους ταξιδιώτες και τις κυβερνήσεις ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύεται η δημόσια υγεία. Οι ταξιδιωτικοί “διάδρομοι” μεταξύ κρατών με χαμηλά επίπεδα μετάδοσης προτείνονται ως ένα επιπλέον μέτρο.

Ο CEO του ερευνητικού κέντρου Global Rescue, Dan Richards, επισημαίνει ότι βάσει έρευνας το 80% των ταξιδιωτών αναμένουν να ταξιδέψουν και δηλώνουν έτοιμοι να εξεταστούν καθώς το 91% των συμμετεχόντων είναι πρόθυμοι να μοιραστούν προσωπικά ιατρικά δεδομένα και τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

ksd
adv

Το WTTC καλεί τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τα εξής μέτρα κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από τον Κορωνοϊό:

  1. Στήριξη γρήγορων και έγκυρων τεστ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας καθώς και μία ταχεία στρατηγική εξέτασης και ιχνηλάτισης για τον περιορισμό του ιού
  2. Πολυμερή συνεργασία και προσκόλληση στις παγκοσμίως αναγνωρισμένες οδηγίες για την πραγματοποίηση διακοπών από “εγκεκριμένους ταξιδιώτες” σε πλήθος προορισμών μέσω της χρήσης μίας απλής διαδικασίας και ενός πλαισίου αξιολόγησης του κινδύνου
  3. Υποστήριξη των “ταξιδιωτικών διαδρόμων” μεταξύ κρατών “χαμηλού κινδύνου” δεδομένου ότι υπάρχουν κριτήρια τα οποία θεσπίζουν το τι συνιστά “χαμηλό”, “μεσαίο” και “υψηλό” επίπεδο, καθώς και τα σημεία συμφωνίας των κυβερνήσεων των κρατών αναχώρησης και άφιξης
  4. Κατάργηση των ταξιδιωτικών οδηγιών και των συστάσεων ενάντια στα “μη αναγκαία” διεθνή ταξίδια, καθώς κάτι τέτοιο δρα αρνητικά στην ασφαλιστική κάλυψη των ταξιδιωτών
  5. Υποστήριξη μίας κοινής ταξιδιωτικής ασφάλισης ή τουλάχιστον θέσπιση ελάχιστων προϋποθέσεων, η οποία θα οριστεί σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.
Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την πλήρη λίστα με τις οδηγίες του WTTC.
Tagged