money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Αυτές είναι οι προτάσεις στην GT Taskforce για το άνοιγμα των ταξιδιών στη Βρετανία | Κομβικός ρόλος για τα rapid test

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τα rapid test κατά την αναχώρηση στα αεροδρόμια είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα των διεθνών ταξιδιών, αναφέρει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), σε προτάσεις που υπέβαλλε στο Global Travel Taskforce της βρετανικής κυβέρνησης, του οποίου το πόρισμα αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου. 

ksd PRIMAGEL
adv

Το World Travel & Tourism Council (WTTC), το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Travel & Tourism, είναι στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών για την επανεκκίνηση των ασφαλών ταξιδιών στην εποχή του COVID-19.

Όπως αναφέρει στις προτάσεις του, η διαδικασία του εμβολιασμού στη Βρετανία προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και πρέπει να επικροτηθεί, πλην όμως ο τομέας Τουρισμού και Ταξιδιών,  “δεν μπορεί να περιμένει να εμβολιαστεί κάθε πολίτης”.

Αντ’ αυτού, το WTTC προέτρεψε την κυβέρνηση και την Global Travel Taskforce να επικεντρωθούν σε έναν συνδυασμό εμβολίων, δοκιμών-test, ψηφιακών πιστοποιητικών  υγείας και πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, όπως η υποχρεωτική μάσκα προσώπου, ως την λύση για να επανεκκινήσουν τα ταξίδια.

Μια μελέτη που διενήργησε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) υποστηρίζει επίσης την ανάγκη των rapid test. Η έρευνα δείχνει ότι οι ταχείες δοκιμές αντιγόνων είναι, κατά μέσο όρο, 60% φθηνότερες από τις δοκιμές PCR και ότι η επίδραση του κόστους των δοκιμών PCR,  θα μειώσει τη ζήτηση  65%, κατά μέσο όρο.

Αυτός ο συνδυασμός μέτρων θα βοηθούσε επίσης στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και θα επιταχύνει την πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη.

Το WTTC υποστηρίζει επίσης σθεναρά την κυβέρνηση στην αλλαγή της εκτίμησης επικινδυνότητας από ολόκληρες χώρες σε εκείνη του μεμονωμένου ταξιδιώτη «υψηλού κινδύνου», ώστε να επιτρέψει πιο γρήγορα την διενέργεια ασφαλών ταξιδιών.

Η κρίσιμη επιστροφή των διεθνών ταξιδιών θα έδινε ιδιαίτερη ώθηση στις ΜΜΕ που υποφέρουν και οι οποίες επηρεάστηκαν ιδιαίτερα καθώς αποτελούν το 80% όλων των επιχειρήσεων του τομέα, απασχολώντας κυρίως γυναίκες, νέους και πολλές μειονότητες.

Ο κοινωνικός αντίκτυπος της κατάρρευσης του τομέα αποτέλεσε σημαντική ανησυχία για τον WTTC, που εστίασε στην δυστυχία όλων των πληγέντων, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε ζητήματα ψυχικής υγείας και σε άλλα πιεστικά κοινωνικά ζητήματα που επιδεινώθηκαν από την πανδημία.

Το WTTC συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην εκπόνηση ενός σαφή χάρτη πορείας στον οποίο μπορεί να εργαστεί ολόκληρος ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός, επιτρέποντας να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις και να διασφαλίσουν ότι θα αξιοποιήσουν στο έπακρο την καλοκαιρινή σεζόν.

wttc guevara
ΦΩΤΟ: WTTC

Η Gloria Guevara, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση κατανοεί την κρίσιμη σημασία της παροχής ενός σαφούς οδικού χάρτη για τον τομέα του Ταξιδιού και Τουρισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα για να βρει τον δρόμο του για να λειτουργήσει πλήρως και με  κερδοφορία. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική επίδοσή της στα εμβόλια και να επιτρέψει την επανέναρξη ασφαλών διεθνών ταξιδιών, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δοκιμών για Βρετανούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και, κυρίως, εγκαίρως για την πολύ σημαντική θερινή περίοδο.

Πρέπει να επιτρέψουμε στον τομέα Ταξίδια & Τουρισμός να εκμεταλλευτεί πλήρως την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής για να μπορέσει να ανακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από την επιστροφή ασφαλών διεθνών ταξιδιών.

Έχουμε ενθαρρυνθεί ότι η κυβέρνηση ακούει επιτέλους τον κλάδο και ελπίζουμε ότι η Global Travel Taskforce θα ανακοινώσει σαφώς και ξεκάθαρα πώς θα γίνεται το ταξίδι από τις 17 Μαΐου.

Είναι ζωτικής σημασίας ο τομέας, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες και οι παραθεριστές να καταλάβουν τι θα συμβεί και πότε να μπορούν να σχεδιάσουν και να προετοιμαστούν με σαφήνεια για τα ταξίδια τους.

Πιστεύουμε ότι ένας συνδυασμός εμβολίων, δοκιμών, ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας και πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προσώπου, θα ξεκλειδώσει με ασφάλεια τα ταξίδια”.

Την περασμένη εβδομάδα, η ετήσια έκθεση οικονομικού αντίκτυπου (EIR) του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC), αποκάλυψε τον καταστροφικό αντίκτυπο του COVID-19 στον παγκόσμιο τομέα ταξιδιών και τουρισμού πέρυσι, σύμφωνα με την οποία υπέστη τεράστια απώλεια, περίπου 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *