©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Η Omicron “κόστισε” 7 δισεκατομμύρια λίρες στο Ην. Βασίλειο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε 7 δισεκατομμύρια λίρες αποτιμώνται οι απώλειες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για τη συγκράτηση της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, “καθήλωσαν” τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, όπως προκύπτει σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Η ίδια έρευνα εκτιμά τις απώλειες της συμβολής του παγκόσμιου τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία σε περίπου 25,7 δισεκατομμύρια λίρες, εξαιτίας των επιπτώσεων των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών που εισήχθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής.

Η απώλεια 7 δισ. λιρών σε συνεισφορές από τον κλάδο στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται καθώς η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία του COVID-19.

“Η επιβολή περιττών ταξιδιωτικών περιορισμών για την Omicron δεν υποστηρίχθηκε από την επιστήμη και κόστισε στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου 7 δισεκατομμύρια λίρες. Τα ταξίδια ανοίγουν παγκοσμίως. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αρχίσει να ενισχύει την οικονομία του, πρέπει να κρατήσει τα σύνορά του ανοιχτά”, προειδοποίησε η πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Τζούλια Σίμπσον.

Ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας συστατικό της οικονομικής ευημερίας του Ηνωμένου Βασιλείου, υπεύθυνος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή συνεισφέρει σημαντικά στο δημόσιο ταμείο, σημειώνει το WTTC.

Σύμφωνα με την Έκθεση Οικονομικών Επιπτώσεων του 2021 του WTTC, ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε από 4,27 εκατομμύρια το 2019, σε 3,96 εκατομμύρια το 2020, σημειώνοντας πτώση 7,2%.

Το 2019, προτού η πανδημία βάλει τα ταξίδια στον “πάγο”, ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού απέφερε σχεδόν 9,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία. Το επόμενο έτος, η πανδημία οδήγησε τον κλάδο σε σχεδόν πλήρη “ακινητοποίηση”, προκαλώντας τεράστια πτώση 49,1%, που αντιπροσωπεύει απώλειες σχεδόν 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, με την ανάκαμψη του κλάδου οι απώλειες προβλέπεται πως θα μειωθούν, με την έρευνα του WTTC να δείχνει ότι ο παγκόσμιος τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού θα μπορούσε να αυξηθεί στα 8,6 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, μόλις 6,4% πίσω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *