Phto by Nadine Shaabana on Unsplash

WTTC: Ταξίδια και Τουρισμός συμβάλλουν στην εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ξεκίνησε μια νέα σημαντική έκθεση, που σηματοδοτεί πώς ο παγκόσμιος τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων.

Η έκθεση κυκλοφόρησε με την υποστήριξη του Carlson Family Foundation και βασίζεται στην Ομάδα Ανθρώπινης Διακίνησης του WTTC, η οποία ξεκίνησε το 2019, στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής της, στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Στην ανακοίνωση το WTTC, αναφέρει πως με την έκθεσή του “Πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων: Ένα πλαίσιο δράσης για τον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού”, στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς ο τομέας μπορεί, και κάνει κάνει τη διαφορά, για την προληπτική αντιμετώπιση αυτού του παγκόσμιου εγκλήματος.

“Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς ένα πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, γύρω από τέσσερις βασικούς πυλώνες: Ευαισθητοποίηση, Εκπαίδευση & Κατάρτιση, Συνηγορία και Υποστήριξη.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει εκτιμήσει ότι οποιαδήποτε ημέρα το 2016, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ήταν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Η πανδημία όχι μόνο έδωσε έμφαση στις προϋπάρχουσες ανισότητες, αλλά τις επιδείνωσε. Αυτό έχει επιταχύνει την επείγουσα ανάγκη για στοχευμένες δράσεις στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού.

Η έκθεση προσφέρει λύσεις τόσο εντός του τομέα όσο και πέραν αυτού, καθώς η πολυπλοκότητα αυτών των διεθνικών εγκλημάτων απαιτεί πολυεπιστημονικές προσπάθειες και συντονισμένη συντονισμένη δράση από τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως κράτη, ιδιωτικές εταιρείες και διεθνείς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Για τον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, αυτό σημαίνει τη συμμετοχή της εμπειρογνωμοσύνης όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων, καθώς και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μιλώντας σχετικά η Virginia Messina, ανώτερη αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα παγκόσμιο έγκλημα που θηρεύει τους ευάλωτους, συνεχίζει να αυξάνεται και επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ζωτικής σημασίας έκθεση προσφέρει ένα πλαίσιο για τον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού να παίξει τον ρόλο του στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Δεδομένης της ακούσιας θέσης του τομέα στον δρόμο των διακινητών ανθρώπων, πρέπει να επωμιστούμε την ευθύνη μας, για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός προσφέρουν ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για όσους εργάζονται σε αυτόν”.

“Τελικά, τα ταξίδια είναι κάτι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους και είναι ζωτικής σημασίας να βοηθήσουμε προληπτικά στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος. Ο τομέας χρειάζεται μια συνεκτική προσέγγιση και επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην προώθηση της υπεράσπισης, που σχετίζεται με την εμπορία ανθρώπων, με τη συμμετοχή όλων των βασικών ενδιαφερομένων. Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το έργο”, συμπλήρωσε η Messina.

“Αυτή η εμπεριστατωμένη έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη διευκόλυνσης μιας προσέγγισης που θα ενισχύσει την κατανόηση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων, θα καταστήσει δυνατή την καλύτερη ταυτοποίηση, πρόληψη και μετριασμό των πιθανών και πραγματικών επιπτώσεων του τομέα και την περαιτέρω συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ώστε να διασφαλίζεται πως λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα από τις κυβερνήσεις όταν εντοπίζεται η εμπορία ανθρώπων.

Η έκθεση εγκαινιάζεται πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (30 Ιουλίου), η οποία αναδεικνύει τη σημασία της ακρόασης και της μάθησης από τους επιζώντες της εμπορίας ανθρώπων, υπογραμμίζει το WTTC.

Το Συμβούλιο ευχαριστεί τους οργανισμούς, που συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική έκθεση και οι οποίοι είναι: Carlson, CWT, AMEX GBT, Marriott International, Hilton, Ingle, JTB Corp, ECPAT International, Airbnb, AIG Travel, Bicester Village Shopping Collection, Emirates, Expedia Group, ITF, It’s a Penalty, Marano Perspectives.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *