ΞΕΕ: Η δυναμική πορεία ανάπτυξης του προγράμματος Boutique Hotel

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

– Αύξηση των μελών, νέα ταυτότητα και εξωστρέφεια για την κορυφαία κοινότητα μικρών διακεκριμένων ξενοδοχείων στην Ελλάδα
Εντυπωσιακή άνοδο των μελών του καταγράφει το Πρόγραμμα Boutique Hotel, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με βάση την πρόσφατη παρουσίαση των στοιχείων του, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΞΕΝΙΑ. Τα 182 Μέλη του προγράμματος που ωφελούνται από ένα σύνολο προνομίων συνιστούν την κορυφαία κοινότητα μικρών διακεκριμένων ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ πολλοί επιχειρηματίες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η πιστοποίηση αυτή είναι το διαβατήριο αναγνωρισιμότητας που αναζητούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες και η τουριστική αγορά.

Το πρόγραμμα Boutique Hotel που περνά δυναμικά σε μία νέα φάση εξωστρέφειας με ανανεωμένη ταυτότητα, σήμα και κεντρικό μήνυμα “Love to Host you” συμμετείχε στην πρόσφατη έκθεση ΧΕΝΙΑ 2023 στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι «Διάλογοι», μικρές διαδραστικές παρουσιάσεις όπου το «Το Boutique Hotel συζήτησε για την αυθεντικότητα – Με επίκεντρο την αξία του τόπου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, στη διατροφή, τη γαστρονομική παράδοση και τη βιωματική εμπειρία φιλοξενίας». Κατά τη διάρκεια των «Διαλόγων» φιλοξενούμενοι ομιλητές, όπως διακεκριμένοι επαγγελματίες, καθηγητές και επιχειρηματίες από τον τουριστικό τομέα και τον ξενοδοχειακό κλάδο μετέφεραν τις εμπειρίες τους που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Ειδικότερα, ο αρχιτέκτονας κ. Παναγιώτης Τόμπρας, ιδρυτής της εταιρείας Top Mentor Consultants, ο καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Μπόσκου, η κα. Άννα Μαρία Μπαρού, bespoke breakfast consultant και food stylist, μαζί με τους ιδιοκτήτες των πιστοποιημένων Boutique Hotels κα. Μαρία Κλαδάκη, Orloff Boutique Hotel – Ύδρα, κ. Φιλάρετο Ψημμένο, Amanita Guesthouse – Πήλιο και κ. Στέλιο Μάντζαρη, Varos Village – Λήμνο προσέδωσαν την τεχνογνωσία τους και καλές πρακτικές καταλήγοντας όλοι στο συμπέρασμα ότι η “boutique” εμπειρία διαμονής συνδέεται με την ταυτότητα του προορισμού, τις αυθεντικές εμπειρίες και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Το Πρόγραμμα Boutique Hotel

Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι παράδοση αποτυπωμένη στην ψυχή των ανθρώπων, στο ζεστό τους χαμόγελο και στο αυθεντικό καλωσόρισμα. Το σήμα Boutique Hotel του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι η επίσημη σφραγίδα πιστοποίησης μικρών ξενοδοχείων απαράμιλλης αισθητικής και καινοτόμων υπηρεσιών και η κορυφαία κοινότητα μικρών διακεκριμένων ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κριτήρια εισόδου και χαρίζει προνόμια στα μέλη του, όπως δυνατότητα αναβάθμισης κατηγορίας αστεριών, προοπτικές ανάπτυξης μέσω επαγγελματικών επαφών (B2b forum), οργανωμένης συμμετοχής σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, συμμετοχή σε διαφημιστικές καμπάνιες, προβολή στη διαδικτυακή πύλη και τα social media του προγράμματος, συμμετοχή σε εξειδικευμένα workshops κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.boutique-hotel.gr.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *