Ξεκινάει μέσα στον Σεπτέμβριο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης, ένα έργο που βρίσκεται στο “τραπέζι” από το 2011, θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, με τη Levante Ferries να πραγματοποιεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Ειδικότερα, η ακτοπλοϊκή εταιρία θα συνδέει τη Σμύρνη με τη Θεσσαλονίκη, με το ΕΓ/ΟΓ Smyrna di Levante, μήκους 160 μέτρων και πλάτους 23 μέτρων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες και 55 φορτηγά, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο για τις εμπορευματικές μεταφορές, αλλά και τις τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι περίπου 12 με 13 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και η τιμή του εισιτηρίου, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, θα είναι, όπως είπαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, δίκαιη. Σύμφωνα με τους ίδιους, αφού έχουν ξεπεραστεί τα τεχνικά προβλήματα τώρα θα υπολογιστεί το κόστος και στη συνέχεια θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν οι τιμές των εισιτηρίων.

Το ολοκληρωτικά μετασκευασμένο Smyrna di Levante, θα αποπλέει από τη Σμύρνη απόγευμα και θα φθάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρωί της επομένης ημέρας.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά, σύμφωνα με την εταιρία, η Μυτιλήνη θα προστεθεί επίσης στο δρομολόγιο του πλοίου τον Οκτώβριο.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, μία θαλάσσια “γραμμή φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας”, όπως έχει ονομαστεί, αποτελεί μία παλιά ιστορία, με την ιδέα να έχει πρωτοαναφερθεί το 2011. Όμως το όλο εγχείρημα, παρά τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ των δύο πλευρών, είχε να αντιμετωπίσει τον σκόπελο των υψηλών λιμενικών τελών του λιμανιού της Σμύρνης, Αλτσανάκ, που ήταν σχεδόν διπλάσια από ότι στον ΟΛΘ.

Η Levante Ferries είναι μία νέα εταιρία στον χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας, με πεδίο “δράσης” της το Ιόνιο Πέλαγος. Ο στόλος της εταιρίας αποτελείται από έξι, πλέον, πλοία, ναυπηγημένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές: το Fior di Levante, το Mare di Levante, το Andreas Kalvos, το Kefalonia, το Smyrna di Levante και το Contessa di Levante, το οποίο θα δρομολογηθεί το 2023.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *