kalamata
Έλενα Γκίκα, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Ζαγάκος και Νίκος Μαλαπέτσας

Ξεκινάει το 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τουρισμός, επισιτισμός, γαστρονομία, ευεξία… Αυτά είναι τα θέματα του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο ξεκινάει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 1.000 και οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν από 43 διαφορετικές περιοχές της χώρας! Είναι ένας θεσμός που συνεχίζει να καταξιώνεται, που στήθηκε και αναπτύσσεται από εθελοντές με στόχευση ιδιαίτερα την εκπαίδευση του προσωπικού στους τομείς κυρίως του τουρισμού και επισιτισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργασίες του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας θα παρακολουθήσουν η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος…

Για το 7ο Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας μίλησαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου στο Elite City Resort οι διοργανωτές και εμπνευστές του Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι εκπρόσωποι της Costa Navarino Έλενα Γκίκα και του Elite Νίκος Μαλαπέτσας, καθώς και ο εθελοντής της διοργάνωσης Ηλίας Καλφακάκος.

Όπως σημείωσε ο Ανδρέας Ζαγάκος, η ικανοποίηση των διοργανωτών είναι μεγάλη τόσο για τη συμμετοχή στο 7ο Σχολείο Τουρισμού, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όσο και για το γεγονός ότι ο θεσμός αυτός έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος. Επίσης ο κ. Ζαγάκος ευχαρίστησε θερμά τη Costa Navarino που έχει σταθεί στο πλάι της διοργάνωσης από την έναρξή της, όπως και το Elite αλλά και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, που έχει την εποπτεία της διοργάνωσης αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, που όλο και περισσότεροι κάθε φορά στηρίζουν τα Σχολεία Τουρισμού. Τέλος, ο κ. Ζαγάκος, με αφορμή τους θανάτους και τις καταστροφές στη Δυτική Αττική από την πλημμύρα, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για ό,τι έχει συμβεί υπογράμμισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευζωία και την ανάπτυξη.

Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του 7ου Σχολείου Τουρισμού καθώς και στις προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος σε αυτό, ανάμεσά τους ο Ηλίας Μαμαλάκης. Όπως σημείωσε, τα πρόσωπα αυτά έρχονται χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, ούτε για τα έξοδα της μετακίνησής τους δεν πληρώνονται, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί στους διοργανωτές και έχουν εκφράσει την επιθυμία να έρθουν, κάτι που φανερώνει το πόσο έχει καταξιωθεί αυτός ο θεσμός.

Η Έλενα Γκίκα και ο Νίκος Μαλαπέτσας τόνισαν ότι οι εταιρίες που εκπροσωπούν έχουν από την αρχή αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση γιατί είναι σημαντικός ο σκοπός που επιτελεί και ιδιαίτερα η εκπαίδευση του προσωπικού στον τομέα του τουρισμού, που είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού και που αυτός συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Μάλιστα ο Νίκος Μαλαπέτσας ανέφερε ότι μέσα από αυτό το θεσμό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση στην περιοχή μας σχολής τουρισμού, την οποία την χρειάζεται ο τόπος.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μίλησε ιδιαίτερα επαινετικά για το θεσμό του Σχολείου Τουρισμού και τους εμπνευστές του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι ενεργοί πολίτες μπορούν με το δυναμισμό τους να κινητοποιήσουν ευρύτερες δυνάμεις προς όφελος της περιοχής και της ανάπτυξης.

Και η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι μέσα από το Σχολείο Τουρισμού και από τη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και το ΣΕΤΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση σχολής τουρισμού στη Μεσσηνία, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Επίσης η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επένδυσε στην προβολή και την εξωστρέφεια και ήδη τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον τουρισμό στην περιοχή μας. Πρόσθεσε ότι η επένδυση θα συνεχιστεί μέσα και από το νέο ΕΣΠΑ και μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΣΕΤΕ.

Τέλος, ο εθελοντής Ηλίας Καλφακάκος ανέφερε ότι το έργο των εθελοντών είναι δύσκολο διότι το Σχολείο Τουρισμού είναι μια μεγάλη διοργάνωση, με εκατοντάδες εκπαιδευόμενους, δεκάδες εκπαιδευτές και με ευρεία θεματολογία. Αυτός είναι και ο λόγος, συνέχισε, που το Σχολείο Τουρισμού υποστηρίζεται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών.

ΠΗΓΗ: https://www.kalamatajournal.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *