©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η σεζόν στην Κέρκυρα | Αισιοδοξία από τους τουριστικούς πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αισιοδοξία για θετικό πρόσημο σε αφίξεις και έσοδα ξεκίνησε την Κυριακή 26 Μαρτίου η νέα τουριστική σεζόν για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας και το νησί των Φαιάκων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας – AOCTA με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου  Κεντρικής Κέρκυρας και άλλους φορείς υποδέχθηκαν την πρώτη από τις δέκα προγραμματισμένες πτήσεις που έφθασαν στο αεροδρόμιο από ευρωπαϊκές χώρες. Στους επιβάτες της πτήσης από Μπέλφαστ προσφέρθηκε ένα θερμό καλωσόρισμα με μουσικό δρώμενο από την Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας Καποδίστριας και παράλληλα προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.

Η νέα τουριστική σεζόν προδιαγράφεται δυναμική για το νησί παρά τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των πληθωριστικών τάσεων που επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.  Σημειώνεται δε πως η Κέρκυρα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς πασχαλινούς τουριστικούς προορισμούς , με υψηλές πληρότητες και μεγάλη ζήτηση για το τριήμερο του Πάσχα.

Πολύ σημαντικό κρίνεται το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου από την FRAPORT  για την ασφάλεια των επιβατών και των   αεροσκαφών, με κυριότερο το έργο ανακατασκευής του διαδρόμου προσγείωσης /απογείωσης και του τροχόδρομου,  επίσης πολύ σημαντικό για την “στροφή” του τουριστικού προορισμού Κέρκυρα   στον ποιοτικό τουρισμό  είναι η κατασκευή  της νέας αίθουσας VIP για την εξυπηρέτηση κυρίως των ιδιωτικών αεροσκαφών  η οποία σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την διεύθυνση του αεροδρομίου υπολογίζεται να παραδοθεί για  χρήση τον Ιούνιο 2023. Στα θετικά είναι και η ενίσχυση του ΑΤ αεροδρομίου με επιπλέον αστυνομικούς,  που σίγουρα θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες κατά την άφιξη και την αναχώρησή τους.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην τουριστική βιομηχανία του νησιού,  Τουριστικοί Πράκτορες -Ξενοδόχοι-Τουριστικά καταλύματα –Ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων,  καταστήματα εστίασης αναβαθμίζονται συνεχώς προσφέροντας υπηρεσίες αντάξιες του ονόματος του τουριστικού προορισμού Κέρκυρα. Δυστυχώς παραμένει άλυτο  και οξύνεται το μέγα πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των επιχειρήσεων κυρίως στο κομμάτι των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τέλος τον Σύνδεσμο ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας και τα μέλη του εξακολουθεί να προβληματίζει ιδιαίτερα το θέμα της υστέρησης – μη υλοποίησης  των έργων βελτίωσης των δημόσιων υποδομών στο νησί.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *