CORFU

Ξενοδοχειακά deals στην Κέρκυρα !!!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ξενοδοχειακή αγορά της Κέρκυρας, καθώς αρκετά ξενοδοχεία βρίσκονται σε φάση “αλλαγών”, όσον αφορά την διαχείριση, αλλά και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Μετά την πολύκροτη υπόθεση του Sandy Beach, στην επικαιρότητα βρίσκονται το Gelina Village, το πρώην Club Med στην Δασιά, αλλά και ξενοδοχείο που μετά από πλήρη ανακαίνιση, πρόκειται να λειτουργήσει για πρώτη φορά την εφετινή τουριστική περίοδο.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά την τρίτη περίπτωση, για την οποία για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε ονόματα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το εξαιρετικό και γνωστό ξενοδοχείο, θα λειτουργήσει όχι από τον επενδυτή που το εξαγόρασε και προχώρησε στην πλήρη ανακαίνισή του, αλλά από γνωστή ξενοδοχειακή εταιρία, που έχει στην ιδιοκτησία της πολυτελή ξενοδοχεία στην Κρήτη, της οποίας μάλιστα ο βασικός μέτοχος δεν προέρχεται από τον χώρο του Τουρισμού. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει επινοικίαση ή συμβόλαιο management, ενώ οι άδειες για να λειτουργήσει το ξενοδοχείο, φαίνεται να εκδίδονται στο όνομα της εταιρίας αυτής.

Το Club Med

Όσον αφορά στο πρώην Club Med στη Δασιά, κοντά στο νέο Ikos Dassia, δημοσίευμα της έγκυρης “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” της Κέρκυρας, έφερε εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, να βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά του. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της, “Δεν προχώρησε, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση, η μεταβίβαση της έκτασης του άλλοτε Κλαμπ Μεντ στη Δασιά σε εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον της ιδιοκτήτριας, η συμφωνία «έσπασε» το βράδυ της Δευτέρας, σε συνάντηση των δυο πλευρών στην Αθήνα. Οι αιτίες του ναυαγίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στις απαιτήσεις της μεταβίβασης όσο και στην πιθανή χρήση της έκτασης από τους νέους ενδιαφερόμενους. Ερμηνεία, που μόνον από τη φύση της «ενδορωσικής» διαπραγμάτευσης μπορεί να δοθεί…

Η διάψευση
Η δημοσίευση του ενδιαφέροντος και της επικείμενης συμφωνίας ήταν ο λόγος που τα τηλέφωνα χθες πήραν φωτιά ανάμεσα στους εμπλεκόμενους νομικούς και πραγματογνώμονες, που απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα προβληματίστηκαν τόσο για τη διαρροή και την προέλευσή της όσο και για την ανακοίνωση του ναυαγίου. Τελικώς επελέγη η μέθοδος της απόλυτης διάψευσης, έτσι όπως έφθασε αργά το απόγευμα της Τρίτης στην έδρα της εφημερίδας από το δικηγορικό Γραφείο του Μάριου Παϊπέτη (ακολουθεί):
Αγαπητέ Γιώργο, 
Ως Δικηγόρος και κατ’ εντολή της CORFU GARDENS ΑΕ, ιδιοκτήτριας του ακινήτου άλλοτε ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ στην Δασιά / Ύψο, διαψεύδω κατηγορηματικά την ειδησεογραφία της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σχετικά με την πώληση του ακινήτου ή οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Ζητώ συγγνώμη που αναγκάζομαι να προβώ σε τόσο κατηγορηματική διάψευση της πάντοτε έγκυρης ειδησεογραφίας σου, αλλά η Αλήθεια πρωτεύει και γι’ αυτό σου επιτρέπω να δημοσιεύσεις την παρούσα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Μάριος Δον. Παϊπέτης
Τι έγινε τελικά

Η «κ.Ε.» έλεγξε ως όφειλε τις πηγές της για να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν. Το ναυάγιο επήλθε το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. την ώρα δηλ. που το επίμαχο ρεπορτάζ έπαιρνε την άγουσα για το τυπογραφείο), και παρά τον κατηγορηματικό τόνο της διάψευσης, η πόρτα δεν έχει κλείσει ερμητικά εφόσον αναζητείται επενδυτική προσφορά «… για το καλό του τόπου και της οικονομίας του». Κάτι που μάλλον δεν εξασφάλιζε, τουλάχιστον προς το παρόν, το ενδιαφέρον Σαββίδη ή η δημοσιότητα, που πήρε…”.

Φήμες έφεραν γνωστή βορειοελλαδίτικη ξενοδοχειακή εταιρία να ενδιαφέρεται για την έκταση, πλην όμως κορυφαία πηγή της, διέψευσε απολύτως στο Money-tourism.gr, οποιοδήποτε ενδιαφέρον.
Το Gelina Village

gelina corfuΠιο ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα στην υπόθεση του Gelina Village, όπου όπως έγραψε το newmoney, το συγκρότημα, της εταιρείας Νησί Φαιάκων Α.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπο το τελευταίο διάστημα με ουκ ολίγα προβλήματα, με τη διοίκηση της οικογένειας Χαρλαύτη να αναζητεί λύση μέσω της δικαστικής οδού όσο και με τη συνδρομή, στο ρόλο του «λευκού ιππότη», του ομίλου της Grecotel του Ν. Δασκαλαντωνάκη, την ίδια στιγμή που η βασική πιστώτρια τράπεζα, η Alpha Bank φαίνεται να ασκεί πιέσεις ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Σύφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, προσκείμενες στην διοίκηση της GRECOTEL, για την εφετινή τουριστική περίοδο, λόγω των πολλών και σύνθετων εκκρεμμοτήτων, με τους εργαζόμενους, τις τράπεζες και όχι μόνο, η μεγάλη αλυσίδα, θα εμπλακεί στην λειτουργία του ξενοδοχείου, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά, χωρίς να ενταχθεί στην GRECOTEL. Μετά το πέρας της εφετινής τουριστικής περιόδου, θα υπάρξουν εξελίξεις, όσον αφορά το είδος της σχέσης της εταιρίας με το ξενοδοχείο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *