rodos

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι επισκέπτες στο περίπτερο της Ρόδου στην “Salon des Vacances”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των επισκεπτών από Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο που πέρασε από το περίπτερο της Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες, το διάστημα 7-10 Φεβρουαρίου 2019, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Ρόδος αποτελεί πλέον καθεστώς στη συνείδηση των περισσοτέρων τουριστών ανά τον κόσμο. 

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ρόδος, η ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, καθώς και η ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, στοιχεία με προστιθέμενη αξία, καθιστούν το τουριστικό της προϊόν μοναδικό και συντελούν στην ανάδειξη της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού  για όλο το χρόνο.

Η Ρόδος, αγαπημένος προορισμός για Βέλγους και Ολλανδούς τουρίστες, αλλά και για επαναλαμβανόμενους (repeaters) τουρίστες, κέρδισε φέτος, για άλλη μια φορά, τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όχι μόνο τουριστικών φορέων και παραγόντων του Βελγίου και της Ολλανδίας, αλλά και πλήθους επισκεπτών από τις Κάτω Χώρες, γεγονός που στέλλει θετικά μηνύματα στους παράγοντες του τουρισμού του νησιού.

Αν ανατρέξουμε μάλιστα στα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας»,  το 2018 οι Βέλγοι τουρίστες που ήλθαν στη Ρόδο ανήλθαν σε 57.247 έναντι 48.109 το 2017, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση της τάξεως του 19%.

Θεαματική ήταν εξάλλου και η αύξηση κατά 20% των τουριστών στην Ελλάδα  από τις αγορές της BENELUX το 2018 ενώ σημειώθηκε και ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις  από το Βέλγιο. Η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και που ξεπέρασαν τις 530.000 το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου.

rodosΗ υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά που συμμετείχε φυσικά στην έκθεση «Salon des Vacances» στις Βρυξέλλες, με στόχο τη διατήρηση της θετικής δυναμικής του ελληνικού τουρισμού το 2019, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρόδου, όπως επίσης και η Υφυπουργός Μακεδονίας –  Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου και η προϊσταμένη Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών κα Ελένη Σκαρβέλη.

Συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις κρατήσεις για την τουριστική περίοδο 2019 από το Βέλγιο και την Ολλανδία επικρατεί στις τάξεις των Ρόδιων φορέων του τουρισμού, όπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις που είχαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου με τους τουριστικούς παράγοντες του Βελγίου στο περιθώριο της έκθεσης.  

Εξαιρετική και αποτελεσματική η συμμετοχή της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου  στην έκθεση που εκπροσωπήθηκε από την διευθύντριά της κα Βεατρίκη Σέρβου και το στέλεχός της κα Δέσποινα Αντωναράκη.

Παρείχαν πληροφορίες σε δεκάδες επισκέπτες, ενώ ανάρπαστο έγινε κυριολεκτικά το πλούσιο έντυπο υλικό της Ρόδου στη γαλλική και την ολλανδική γλώσσα που διένειμαν στους επισκέπτες.

Το συγκεκριμένο έντυπο υλικό εκπονήθηκε καθ΄ ολοκληρίαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και είναι ένα πλήρες αφιέρωμα στο νησί της Ρόδου, στην ιστορία και στον πολιτισμό του, στις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις, τη γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, τα αθλήματα, τα θαλάσσια σπορ και όλα όσα μπορεί να προσφέρει το νησί στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πλούσιο έντυπο υλικό για τον πολιτισμό της Ρόδου θα διανεμηθεί τον ερχόμενο Μάϊο, στους επισκέπτες που θα συμμετέχουν σε πολιτιστικό πρόγραμμα ξενάγησης σε αξιοθέατα και βιβλιοθήκες του Βελγίου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που συμμετείχαν στην έκθεση προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά τοπικά προϊόντα των εταιρειών «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo» και Natura Rodos – Σταύρος Κάλλας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *