Ξεπερνούν τα 4 εκατ. οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Αττάλεια από την αρχή του έτους | Ημερήσιος αριθμός ρεκόρ 1.070 αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της περιοχής

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες έφτασαν στην Αττάλεια αεροπορικώς μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 10ης Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 37%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Ο αριθμός των ξένων παραθεριστών που επισκέφθηκαν την περιοχή από την αρχή του έτους ήταν μεγαλύτερος από τις αφίξεις που καταγράφηκαν τις αντίστοιχες περιόδους του 2021 και του 2022 μαζί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η επαρχιακή διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το 2019, όταν η Τουρκία και η Αττάλεια σημείωσαν ρεκόρ επισκέψεων ξένων τουριστών, η Αττάλεια είχε υποδεχθεί 4 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες.

Η Αττάλεια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ρώσους, Γερμανούς και Βρετανούς τουρίστες, ενώ ήταν επίσης αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Ουκρανούς πριν από τον πόλεμο.

Στις 10 Ιουνίου, το αεροδρόμιο της Αττάλειας εξυπηρέτησε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 1.070 αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένων 116 πτήσεων εσωτερικού και 954 διεθνών πτήσεων, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση της Τουρκικής Αρχής Αεροδρομίων (DHMİ).

Περισσότεροι από 182.000 ταξιδιώτες διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου τη συγκεκριμένη ημέρα.

Προηγουμένως, πάνω από 2,1 εκατομμύρια τουρίστες είχαν αφιχθεί αεροπορικώς στο τουρκικό, τουριστικό θέρετρο μεταξύ της πρώτης ημέρας του Ιανουαρίου και της 7ης Μαΐου, σηματοδοτώντας αύξηση 45%, από 1,65 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την περιοχή το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, οκτώ κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αττάλειας, μεταφέροντας σχεδόν 15.000 επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.

Το τουριστικό θέρετρου του Κας στην Αττάλεια δέχθηκε επίσης ένα κρουαζιερόπλοιο με 524 επιβάτες, όπως δήλωσε το υπουργείο.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, τα λιμάνια της Τουρκίας υποδέχθηκαν συνολικά 279 κρουαζιερόπλοια με σχεδόν 300.000 παραθεριστές.

Το Κουσάντασι ήταν το λιμάνι με τη μεγαλύτερη κίνηση, καθώς εκεί κετέπλευσαν 124 πολυτελή κρουαζιερόπλοια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακολουθούμενο από την Κωνσταντινούπολη, που υποδέχθηκε 50 κρουαζιερόπλοια και την περιοχή του Τσεσμέ με 20 κρουαζιερόπλοια.

Οι αφίξεις αλλοδαπών ταξιδιωτών στην Τουρκία, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, ξεπέρασαν τα 9,53 εκατομμύρια,  σημειώνοντας αύξηση 27,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. τα οποία αναδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δυναμική του τουρκικού τουρισμού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *