Photo by Shai Pal on Unsplash

Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό στο Ισραήλ | Πορεία για τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι από την τουριστική βιομηχανία στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, του Tελ Αβίβ, τη Δευτέρα, κατά των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί για τον έλεγχο της νέας παραλλαγής Omicron. 

Διοργανωτές ταξιδιών και ξεναγοί, διαχειριστές και οδηγοί λεωφορείων, εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και προσωπικό από τοπικά αξιοθέατα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, στην είσοδο του διεθνούς κόμβου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι οι νέες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις “στραγγαλίζουν” τον κλάδο τους και ζητώντας κρατική στήριξη για την κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ, τον περασμένο μήνα, έκλεισε την είσοδο σε ξένους υπηκόους, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού. Ο κανόνας παραμένει σε ισχύ, ενώ μια λίστα με τις λεγόμενες “κόκκινες” χώρες, τις οποίες απαγορεύεται να επισκέπτονται οι Ισραηλινοί, έχει αυξηθεί, επηρεάζοντας επίσης την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ειδικότερα, εν μέσω της ανόδου της παραλλαγής Omicron, στα τέλη του περασμένου μήνα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της χώρας σε μη Ισραηλινούς πολίτες για δύο εβδομάδες, χρονική περίοδος που πήρε παράταση δέκα ημερών.

Εξηγώντας την απόφαση αυτής της παράτασης, ο Ιραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett, είπε: “Θέλουμε να καθυστερήσουμε την είσοδο της Omicron στη χώρα μέσω των περιορισμών στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και, ταυτόχρονα, να εκμεταλλευτούμε αυτές τις πολύτιμες μέρες για να αυξήσουμε την ανοσία όλων. Δεν είμαστε αρκετά προστατευμένοι αυτή τη στιγμή. Πριν από δύο εβδομάδες, αποφασίσαμε να αυστηροποιήσουμε τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα και υπήρξαν επικρίσεις γι’ αυτό, αλλά βλέπουμε τώρα ότι πράξαμε σοφά. Η παραλλαγή Omicron είναι πράγματι ανησυχητική. Η Ευρώπη εισέρχεται στην περίοδο των διακοπών υπό σημαντικούς περιορισμούς και lockdown σε ορισμένες χώρες”.

Εν τω μεταξύ, ο κατάλογος των “απαγορευμένων” χωρών ενημερώθηκε για να συμπεριλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Nitzan Horowitz, κι άλλες χώρες θα ταξινομηθούν ως “κόκκινες”, τις επόμενες ημέρες, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει, επί του παρόντος, να απαγορεύσει εντελώς τα διεθνή ταξίδια. Ωστόσο, προέτρεψε τους Ισραηλινούς να απέχουν από τα μη απαραίτητα ταξίδια.

“Όποιος σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή πρέπει να γνωρίζει ότι, μετά την επιστροφή του, είναι πιθανό να μπει σε καραντίνα, επειδή η χώρα την οποία επισκέφθηκε μπορεί να ανακηρυχθεί κόκκινη, ανά πάσα στιγμή”, δήλωσε ο Nachman Ash, γενικός διευθυντής του υπουργείου.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες καραντίνας που εγκρίθηκαν την Κυριακή, από επιτροπή της Κνεσέτ, οι Ισραηλινοί που προέρχονται από “κόκκινες” χώρες πρέπει να απομονωθούν σε κρατικά ξενοδοχεία, για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ωστόσο, μπορούν να συνεχίσουν την καραντίνα στα σπίτια τους στην περίπτωση που το τεστ Covid στο οποίο υποβληθούν είναι αρνητικό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *