Υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας για το Sofitel Kurfürstendamm στο Βερολίνο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας έκανε η εταιρία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Sofitel Kurfürstendamm στο Βερολίνο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρία HAB-Betriebs GmbH που διαχειρίζεται το 5αστερο ξενοδοχείο έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιουνίου τη διαδικασία για την υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Όπως αναφέρει και η Berliner Morgenpost ο κύριος λόγος για τη χρεοκοπία είναι η μείωση κρατήσεων που έχει επιφέρει ο Κορωνοϊός. Από την απόφαση αυτή επηρεάζονται 108 εργαζόμενοι και 40 εκπαιδευόμενοι, των οποίων οι μισθοί έχουν διασφαλιστεί έως και τα τέλη Αυγούστου μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας.

Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι νεοτέρας, αλλά το μέλλον του από τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αποφασιστεί βάσει των κρατήσεων των ερχόμενων εβδομάδων. Το Sofitel κινείται στο 25% της πληρότητάς του και θα δημιουργηθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 2005 με την ονομασία  Hotel Concorde και το 2014 προστέθηκε στην αλυσίδα των Sofitel, ενώ αποτελεί σταθερή προτίμηση των business ταξιδιωτών καθώς και πλήθους διασημοτήτων.

ΠΗΓΗ 1

ΠΗΓΗ 2

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *