LESVOS
Φωτό: ΕΟΤ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητεί στα νησιά, δωμάτια ξενοδοχείων, για την στέγαση προσφύγων για χρονικό διάστημα 3 μηνών

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Την ενοικίαση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο και προσφύγων, που διαμένουν σε νησιά, προκήρυξε χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σκοπός η άμεση στέγαση και μέχρι τη μεταφορά τους σε δομές ή σε διαμερίσματα στο εσωτερικό της Ελλάδας, όλων αυτών που σήμερα ζουν σε καταυλισμούς και ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες. Οι οποίοι και πλήττονται άμεσα από την πανδημία του κορονοϊού covid 19 σε περίπτωση επέκτασης της νόσου μέσα στους καταυλισμούς.

Στην προκήρυξη ζητούνται οικονομικές προσφορές από τους ιδιοκτήτες κλειστών σήμερα επιχειρήσεων φιλοξενίας (ξενοδοχεία, ξενώνες, απλά καταλύματα με πρωινό, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες επιχειρήσεις φιλοξενίας) που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού ή άλλη αρμόδια αρχή, στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο αλλά και στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Η διαθεσιμότητα των χώρων που θα προσφερθούν πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και η διάρκεια ενοικίασης θα είναι τριών μηνών.

Το αντικείμενο της προσφοράς

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) πρόκειται να αναθέσει συμβάσεις σε προμηθευτές οι οποίοι συμμορφώνονται με τις Τεχνικές Προδιαγραφές και προσφέρουν την καλύτερη δυνατή τιμή, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Οι χρεώσεις στέγασης διαμορφώνονται βάσει του κανόνα πληρότητας (για τον συνολικό αριθμό κρεβατιών που έχουν καταληφθεί).

– Οι χρεώσεις διατροφής (φαγητό / γεύματα) διαμορφώνονται βάσει του πραγματικού αριθμού των ενοίκων άνω των 2 ετών που διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο προμηθευτής προσφέρει 15 κλίνες στη σύμβαση της Υ.Α. και σε δεδομένη χρονική περίοδο υπάρχουν 10 αιτούντες άσυλο ή πρόσφυγες ηλικίας άνω των 2 ετών που διαμένουν στο ξενοδοχείο, η Υ.Α. θα πληρώσει για τα δωμάτια και τη διατροφή που προβλέπονται στη συμφωνίας μας, στο πλαίσιο της οικονομικής προσφοράς που υποβλήθηκε βάσει του παρόντος, μόνο για τα 10 άτομα που πραγματικά διαμένουν στο ξενοδοχείο και που τους προσφέρεται διατροφή.

– Η σύνθεση του πληθυσμού που θα φιλοξενηθεί ενδέχεται να ποικίλει, από οικογένειες, μητέρες που είναι μόνες τους ή και άνδρες που είναι μόνοι τους, ενώ στο μέτρο του δυνατού, δεν θα πρέπει να στεγάζονται στο ίδιο δωμάτιο άτομα διαφορετικού φύλου που δεν έχουν οικογενειακό δεσμό μεταξύ τους. Η κατανομή των ατόμων στα δωμάτια θα πραγματοποιηθεί από την Υ.Α. ή από ΜΚΟ εταίρους της Υ.Α., σε συνεργασία με τον προμηθευτή.

– Η Υ.Α. θα διασφαλίσει την περιορισμένη και συνεπή παρουσία κοινωνικού λειτουργού και διερμηνέων μέσω των ΜΚΟ εταίρων της, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία με τους δικαιούχους και να παρεμβαίνουν όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

– Στις τιμές μονάδας δεν πρέπει να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, δεδομένου ότι η Υ.Α. χαίρει απαλλαγής. Η καταβολή του ΦΠΑ θα γίνει από την Υ.Α. σε δεύτερη φάση, μετά την καταβολή του καθαρού ποσού κάθε τιμολογίου.

– Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, ο φόρος ανά δωμάτιο θα πρέπει να αναφέρεται στην προσφορά του προμηθευτή.

Προϋποθέσεις:

Άδεια λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού ή την αντίστοιχη αρμόδια αρχή.

Άμεση διαθεσιμότητα και περίοδος έναρξης για μια σύμβαση διάρκειας 3 μηνών.

Γενικές υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης των χώρων, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των υπνοδωματίων κάθε εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων των λευκών ειδών) ή όταν απαιτείται άμεση αλλαγή των ενοίκων, – παροχή χαρτιού υγείας.

Διαθέσιμες επιλογές θέρμανσης και ψύξης,

Πρόσβαση σε βασικές εγκαταστάσεις για πλύσιμο ρούχων, παρέχοντας τουλάχιστον τη δυνατότητα για πλύσιμο στο χέρι και στέγνωμα των ρούχων, καθώς και διαθέσιμο απορρυπαντικό (σκόνη).

Το προσωπικό της Υ.Α. ή το ορισθέν προσωπικό των εταίρων της Υ.Α. πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις όποτε απαιτείται, προκειμένου να έρχονται σε επαφή με τους ενοίκους, να παρέχουν πληροφορίες, να διεξάγουν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να παρέχουν συμβουλευτική καθοδήγηση και οποιαδήποτε άλλα σχετική βοήθεια.

Συμπεριλαμβάνεται το φαγητό / γεύματα (3 θρεπτικά γεύματα ημερησίως – πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο), λαμβάνοντας υπόψη το πολιτισμικό υπόβαθρο και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των ενοίκων, που απορρέουν από τη θρησκεία, τη χρονική περίοδο και την ώρα που γευματίζουν. Επιπλέον, θα εκτιμηθεί εαν ο πλειοδότης μπορεί να διαθέσει: Προϊόντα βρεφικής διατροφής (γάλα, βρεφική φόρμουλα σε μορφή σκόνης, φρούτα και / ή συνδυασμό με στερεά τροφή) όταν είναι απαραίτητο.

ΠΗΓΗ: https://www.politischios.gr/

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *