Υβριδική εκδήλωση από τον όμιλο Κουλλιά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Υβριδική εκδήλωση διοργανώνει, με το πέρας της τουριστικής περιόδου, στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο Kosta Palace, στην Κω, ο όμιλος Κουλλιάς, στο πλαίσιο επιμόρφωσης και αυτό-βελτίωσης των στελεχών του.

Στην εκδήλωση, με τίτλο: “Συνθέτω τη ζωή μου με Πρακτική Σοφία: Τα 5 χαρακτηριστικά της με τον Αριστοτέλη”, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό της Κω, αλλά και σε φίλους από όλη την Ελλάδα, ομιλήτρια είναι η κα. Φένια Τσανάκα, αρχιτέκτων, συγγραφέας του βιβλίου “Ανακαινίζω τη Ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη.

Μέσα από τη φιλοσοφία με την καθοδήγηση της κυρίας Τσανάκα, διαδραστικά, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο επιτακτικό και καμιά φορά βασανιστικό ερώτημα: “Ποιος είναι ο προτιμότερος τρόπος ζωής” ή πιο απλά: “Ποια είναι η ζωή που μας κάνει να σηκωνόμαστε καθημερινά (πολύ σημαντικό το κάθε μέρα) από το κρεβάτι μας και να έχουμε όρεξη για ζωή, να είμαστε ευδαίμονες”.

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο επικεφαλής του ομίλου τoνίζουν: “Ο Αριστοτέλης υποστηρίζει ότι οι βασικοί παράγοντες που μας κινούν είναι οι επιθυμίες μας και οι συνήθειές μας. Επίσης, υποστηρίζει ότι αυτός που θα αποκτήσει πρακτική σοφία μπορεί να διαισθάνεται τι είναι καλό ή κακό για τη ζωή του. Έτσι διαμορφώνει και πραγματοποιεί συνήθειες και επιθυμίες τέτοιες, που στο πέρας του χρόνου δεν μετανοεί που τις πραγματοποίησε. Η πρακτική σοφία έχει 5 χαρακτηριστικά,  που θα ανακαλύψουμε μαζί και θα τα συζητήσουμε”.

Η κα. Φένια Τσανάκα, είναι Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. και συγγραφέας. Έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό κατασκευαστικών έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Από το 2013 έως το 2019 ασχολήθηκε συστηματικά με την πρακτική φιλοσοφί,α με επίκεντρο τον Αριστοτέλη. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, διαλέξεις και διετή κατ’ ιδίαν διδασκαλία με τον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά. Το Νοέμβριο 2020, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο: “ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη”, εκδόσεις Αρμός. Τον Ιούνιο 2021 κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου. Ενδιαφέροντα καθοριστικά στην πορεία της αποτελούν τα ταξίδια, προσωπικά οργανωμένα, σε περισσότερες, από 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, που προσδίδουν τη νοοτροπία του “πολίτη του κόσμου”, καθώς και η ορειβασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βιβλίο αποτελεί μια βιωματική αφήγηση εφαρμογής της αριστοτελικής φιλοσοφίας στους σημερινούς ανθρώπους. Ανακαινίζω τη ζωή μου σημαίνει ότι αλλάζω τον τρόπο που νιώθω, τον τρόπο που σκέφτομαι και τον τρόπο που πράττω, ώστε να αποκτήσω όρεξη για ζωή.

Για την διά ζώσης συμμετοχή, απαραίτητη είναι η προ-κράτηση στην υποδοχή του ξενοδοχείου Kosta Palace, τηλέφωνο 22420-22855, με τις θέσεις να είναι περιορισμένες. Η προσέλευση είναι από τις 17.30 έως τις 18.00. Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19, με την μάσκα να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Η είσοδος γίνεται µόνο µε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Διαδικτυακά η συμμετοχή πραγματοποιείται μέσω Microsoft Teams και You Tube:

-Microsoft Teams Short Link https://bit.ly/3qTj3QS
-YouTube Channel Short Link https://bit.ly/3oQDefs

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *