Ζευγάρι Άγγλων τουριστών στην Αίγυπτο απεβίωσε, πιθανώς από έκθεση σε τοξικές ουσίες

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Zευγάρι που πέθανε ξαφνικά, ενώ ήταν σε διακοπές στην Αίγυπτο, μπορεί να είχε εκτεθεί σε «τοξικές χημικές ουσίες» αναφέρεται σε σχετική έρευνα.

Το συμβάν

Ο John and η Susan πέθαναν στις 21 Αυγούστου, ενώ έμεναν στο ξενοδοχείο Steigenberger Aqua Magic, στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, σε διακοπές.

Οι αιγυπτιακές αρχές δήλωσαν ότι πέθαναν ως αποτέλεσμα από μόλυνση από την E. coli, αλλά η κόρη του ζευγαριού Kelly Ormerod αμφισβήτησε τα ευρήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα και με τις δηλώσεις των ιατροδικαστικών που συμμετέχουν σε αυτήν αναφέρεται ότι μια φυσική αιτία θανάτου είναι «εξαιρετικά απίθανη».

Επισημαίνεται πως:«Ο θάνατος είναι πολύ πιθανόν να προήλθε από έκθεση σε μολυσματικούς παράγοντες ή σε τοξικές χημικές ουσίες».

Οι  βρετανικές αρχές δεν έχουν λάβει ακόμη όλες τις απαραίτητες ιατρικές και τις άλλες εκθέσεις από τις αιγυπτιακές αρχές για να καθορίσουν οριστικά την αιτία θανάτου.

Αυτό συνέβη παρά τα 13 αιτήματα, σε διάστημα έξι μηνών, συμπεριλαμβανομένου του Πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αίγυπτο για τα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε ο δικαστής να μπορέσει να διαπιστώσει τι συνέβη και τι προκάλεσε τους θανάτους.

Μια περαιτέρω ακρόαση σχετικά με την έρευνα θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *