unsplash photo
unsplash photo

13 χώρες επιβάλλουν περιορισμούς σε ταξιδιώτες από την Κίνα καθώς ο Covid “φουντώνει”!

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν προληπτικά μέτρα σε ταξιδιώτες από την Κίνα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αυστηρών πολιτικών μηδενικού Covid, η Κίνα αρχίζει να χαλαρώνει ορισμένους από τους περιορισμούς της, εσωτερικά και διεθνώς.

Η χώρα θα άρει τους περιορισμούς στα υπερπόντια ταξίδια Κινέζων πολιτών και τα μέτρα ελέγχου ασθενειών που στοχεύουν σε εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου 2023. Η Κίνα άρχισε να εκδίδει διαβατήρια για τους πολίτες της και βίζα για αλλοδαπούς ξανά, αφού σταμάτησε τις διαδικασίες αυτές τον Μάρτιο του 2020.

Παρά την αρχική ελπίδα, ένα νέο κύμα λοιμώξεων Covid φαίνεται να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Οι επίσημοι αριθμοί αναφέρουν περίπου 5.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι ο αριθμός είναι παραπλανητικός. Το BBC αναφέρει ότι «ο καθημερινός φόρτος κρουσμάτων μπορεί να πλησιάζει το ένα εκατομμύριο», με κατακλυσμένα νοσοκομεία και πανεθνική έλλειψη βασικών φαρμάκων.

Το ECDC δήλωσε ότι η εισαγωγή υποχρεωτικών ελέγχων Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα ήταν «αδικαιολόγητη», όπως αναφέρει η αποστολή της Κίνας στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι το ECDC πιστεύει ότι παραλλαγές Covid-19 στην Κίνα κυκλοφορούν ήδη στην ΕΕ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες που προέρχονται από την ασιατική χώρα.

Οι χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς

Οι χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς, είναι οι ακόλουθες μέχρι στιγμής:

-ΗΒ : Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 5 Ιανουαρίου, οι επιβάτες από την Κίνα θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid-19 πριν από την αναχώρηση.
-ΗΠΑ : Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, CDC, ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Από τις 5 Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν υποχρεωτικά τεστ Covid-19 σε ταξιδιώτες από την Κίνα. Σύμφωνα με το CNBC, οι επιβάτες αεροπλάνων ηλικίας δύο ετών και άνω θα χρειαστούν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής όχι μεγαλύτερο των δύο ημερών πριν από την αναχώρηση από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο.
-Βέλγιο : Το Βέλγιο θα εξετάζει τα λύματα από αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα για νέες παραλλαγές Covid ως μέρος νέων βημάτων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
-Αυστραλία : Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Μαρκ Μπάτλερ ανακοίνωσε ότι από τις 5 Ιανουαρίου, οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.
-Μαλαισία : Η υπουργός Zaliha Mustafa ανακοίνωσε ότι όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες θα ελεγχθούν για πυρετό. Θα εξεταστούν και τα λύματα από αεροσκάφη που φτάνουν από την Κίνα.
-Γαλλία : Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι οι επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.
-Νότια Κορέα : Το πρακτορείο ειδήσεων News1 της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα πρέπει να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα πριν από την αναχώρηση.
-Ιαπωνία : Σύμφωνα με το CNBC, νέα μέτρα για τα σύνορα για την Κίνα τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 30ης Δεκεμβρίου. Πλέον απαιτούνται αρνητικά τεστ κατά την άφιξη και όσοι είναι θετικοί θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Οι αρχές περιορίζουν επίσης τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών για αύξηση των πτήσεων προς την Κίνα.
-Ιταλία : Η χώρα έχει ήδη αρχίσει να υποβάλλει σε τεστ ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα. Οι επιβάτες δύο πτήσεων που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποβλήθηκαν σε έλεγχο και τα αποτελέσματα ήταν ένας ήχος συναγερμού. Ο Guido Bertolaso, περιφερειακός σύμβουλος πρόνοιας της Λομβαρδίας, αποκάλυψε ότι, στην πρώτη πτήση, 35 από τους 95 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί (38%), ενώ στη δεύτερη πτήση, 62 από τους 120 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί (52%).
-Ισπανία : Η υπουργός Υγείας της χώρας Καρολίνα Ντάριας ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ή πλήρη εμβολιασμό.
-Μαρόκο : Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι από τις 3 Ιανουαρίου, η χώρα θα επιβάλει απαγόρευση σε άτομα που φτάνουν από την Κίνα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους.
-Ινδία : Οι επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη, θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ. Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι θετικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν μέτρα καραντίνας.
-Καναδάς : οι ταξιδιώτες πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ όχι παλαιότερο των 48 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Tagged

1 σχόλιο στο “13 χώρες επιβάλλουν περιορισμούς σε ταξιδιώτες από την Κίνα καθώς ο Covid “φουντώνει”!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *