Photo by Ashley K Bowen on Pexels

Αγγλία: 600.000 λίρες για τη χρηματοδότηση διακοπών σε ασθενείς οικονομικά οικογένειες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στη σύσταση του ταμείου England for Everyone προχώρησε η βρετανική κυβέρνηση, με σκοπό τη χρηματοδότη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί από την πανδημία, προκειμένου να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές εντός της χώρας.

Το ταμείο, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Family Holiday Charity και το VisitEngland, θα χρηματοδοτήσει με 600.000 λίρες περισσότερα από 800 ταξίδια, τους επόμενους μήνες. Έτσι, οικογένειες που δεν έχουν κάνει διακοπές για τέσσερα ή περισσότερα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του ταμείου να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές από Δευτέρα έως Παρασκευή ή κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου

Κάθε ταξίδι, αξίας έως £450, περιλαμβάνει διαμονή και επιδοτήσεις για μετακίνηση και φαγητό.

Το Family Holiday Charity -παλαιότερα Family Holiday Association- θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να οργανώσει ταξίδια για οικογένειες, που μπορεί να μην έχουν κάνει ποτέ διακοπές. Αυτές, τώρα, θα μπορούν να απευθυνθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον προορισμό τους.

Το ταμείο θα υποστηρίξει γονείς, φροντιστές και νέους που βιώνουν δύσκολες στιγμές για να ξεφύγουν, να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, σε ένα σύντομης διάρκειας ταξίδι στην Αγγλία.

Από την πλευρά του το VisitEngland συνεργάζεται στενά με πάρκα διακοπών, προκειμένου να παρέχουν δωρεάν δραστηριότητες στις οικογένειες, στο πλαίσιο των σύντομων διακοπών τους.

Έρευνα από το Family Holiday Charity διαπίστωσε ότι οι ολιγοήμερες διακοπές μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη, με το 85% των οικογενειών να βρίσκουν ότι τα παιδιά που έκαναν σύντομες διακοπές πήγαιναν στο σχολείο πιο τακτικά και το 84% είπε ότι τα παιδιά είναι λιγότερο απομονωμένα και συμμετέχουν περισσότερο στην κοινότητά τους μετά από ένα τέτοιο ταξίδι.

Μιλώντας για το ταμείο, ο υπουργός Τουρισμού της Βρετανίας, Nigel Huddleston, δήλωσε: «Οι διακοπές παρέχουν μια ζωτική ευκαιρία στους ανθρώπους να ανανεωθούν, να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί και να βελτιώσουν την ψυχική τους ευεξία. Αλλά για πολλές οικογένειες είναι μη επιτεύξιμες. Ακολουθώντας τις προκλήσεις της πανδημίας του Covid-19, βοηθάμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές να έχουν ένα σύντομο ταξίδι διακοπών, ενώ υποστηρίζουμε τον λαμπρό τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας μας”.

Ο διευθυντής του VisitEngland, Andrew Stokes, είπε με τη σειρά του: “Αυτή η συνεργασία είναι η πρώτη για το VisitEngland και αφορά τομείς της κοινωνίας που δεν έχουν πρόσβαση σε εσωτερικές διακοπές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το Family Holiday Charity. Το ταμείο England for Everyone  θα στηρίξει οικογένειες που αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές για να απολαύσουν τους υπέροχους προορισμούς και τις εμπειρίες μας και να περάσουν αξέχαστες διακοπές στην Αγγλία. Θέλουμε όλοι να μπορούν να κάνουν ένα σύντομο οικογενειακό ταξίδι και να επωφεληθούν από το να περνούν χρόνο μαζί, να επανασυνδεθούν και να αναρρώσουν από την πανδημία”.

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του Family Holiday Charity, Kat Lee, πρόσθεσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το DCMS και το VisitEngland σε αυτό το έργο κοινωνικού τουρισμού, που θα ωθήσει περισσότερες από 800 οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε διακοπές. Η πρόσβαση σε διακοπές είναι απλώς απρόσιτη για πολλές οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτό το πρόγραμμα θα δει παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες και φροντιστές να μπορούν να κάνουν διακοπές, μερικοί για πρώτη φορά. Οι διακοπές φέρνουν ευεξία και οφέλη ψυχικής υγείας, καθώς και την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος νέα πράγματα και να σκεφτεί διαφορετικά. Στις διακοπές, οι οικογένειες δημιουργούν αναμνήσεις που βοηθούν όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Και οι οικογένειες που έχουν απολαύσει ένα ταξίδι διακοπώνς έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο ικανές να ασχοληθούν με τη μάθηση και να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στις κοινότητές τους”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *