ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοί είναι οι αγοραστές του CAPSIS στη Ρόδο

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση του εμβληματικού ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο, από την EUROBANK, η οποία το έχει στο χαρτοφυλάκιό της.
Πλέον και παρά το γεγονός ότι φέρεται να είχαν καταθέσει προσφορές γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες και ξενοδόχοι (Λασκαρίδης, Δασκαλαντωνάκης, κ.ά.), το short list, της EUROBANK, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, περιλαμβάνει ένα αιγυπτιακό fund, με σημαντική απρουσία στον χώρο του real estate και έναν γνωστό ελληνοκαναδό επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφατα επένδυσε στην κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχείου σε μη παραδοσιακό προορισμό στην Πελοπόννησο.

Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, το τίμημα είναι σχετικά υψηλό και σχετικά κοντά στα χρήματα που ζητούσε η τράπεζα και πλέον απομένει να υπολογιστεί ο τελικός πλειοδότης, καθώς υπάρχει διαφορετικός τρόπος καταβολής του τιμήματος, που επηρεάζει σημαντικά το τελικό τίμημα (σ.σ. ο ένας ενδιαφερόμενος καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού μετρητά και ο άλλος σε βάθος χρόνου).
Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτίρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών.
Το συγκρότημα διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές, είχε λάβει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις.

To 2012 η αυτοκρατορία που έφτιαξαν το 1968, η Μαρίκα και ο Θάνος Καψής, κατέρρευσε.
Η αρχή έγινε το 1993 όταν η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο εταιρικά σχήματα που μοιράστηκαν στις κόρες τους Ντία και Λένα, με την πρώτη να αναλαμβάνει το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ (Capsis Convention Centers & Resort Ηotels) ενώ η αδερφή της Λένα Καψή κρατά τα δυο ξενοδοχεία της αλυσίδας, Capsis Αstoria στο Ηράκλειο Κρήτης και Capsis στη Θεσσαλονίκη.
Το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ που αποτελείται από δύο πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία πέντε αστέρων συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.700 κλινών και συνεδριακά κέντρα στη Ρόδο και στην Κρήτη ειδικεύτηκε στη διοργάνωση πανευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.
Στην εταιρεία ανήκουν τα ξενοδοχεία Οut of Τhe Βlue Capsis Εlite Resort, όπως μετονομάστηκε, στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης και το Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου.
Το 2006 το συγκρότημα της Κρήτης ανακατασκευάστηκε πλήρως για να λειτουργήσει ξανά τον Μάιο του 2007. Ωστόσο η κρίση που έχει πλήξει τον ελληνικό τουρισμό προκάλεσε ασφυξία στην επιχείρηση που αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.
Το Capsis πέρασε στην Eurobank, το οποίως αρχικώς είχε μισθωθεί με την μέθοδο του leaseback.

Η ολοκλήρωση της πώλησης και η επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, θα βοηθήσει σημαντικά τον προορισμό, που έχει χάσει μεγάλο μέρος των συνεδρίων που παραδοσιακά είχε.

Για να δούμε….

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *