ksd apokleistiko
Οι 30 πιο κερδοφόρες ελληνικές ξενοδοχειακές εταιρίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυτοί είναι οι ξενοδόχοι με τα υψηλότερα κέρδη !!!

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τις 30 πιο κερδοφόρες ξενοδοχειακές εταιρίες για το 2015, βάσει καθαρών κερδών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών τους, που επεξεργάστηκε η ICAP, σας αποκαλύπτει το money-tourism.gr.
Παράλληλα, σας παρουσιάζουμε και τις 30 μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βάσει μικτών κερδών.
Konstantellos
Η “εικόνα” του 2015 έχει σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014, την οποία κατ’ αποκλειστικότητα είχατε διαβάσει στο money-tourism.gr, με είσοδο αρκετών νέων, αλλά και ανακατατάξεις στη σειρά.

steggou
Η κα. Μαριάννα Στέγγου

Πρώτο σε καθαρά κέρδη το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, ήταν το Porto Carras της οικογένειας Στέγγου με 6,1 εκ. ευρώ, έναντι 9,08 εκ. το 2014, που ήταν στην τρίτη θέση. Η εταιρία διευθύνεται από την οικογένεια Στέγγου με τον Κωνσταντίνο Στέγγο να συνεπικουρείται από την κόρη του Μαριάννα Στέγγου.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μία από τις εταιρίες του ομίλου Χατζηλαζάρου, η ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ, Ι., Α.Ε.που βελτίωσε τα καθαρά της κέρδη σε 6,08 εκ. ευρώ, έναντι 5,6 το 2014, ανεβαίνοντας έτσι τρεις θέσεις στην κατάταξη.

ksd copyright
Γιάννης και Μαρία Χατζηλαζάρου / ksd photo

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται το γεγονός ότι ο όμιλος Χατζηλαζάρου H Hotels, έχει στις 30 πρώτες εταιρίες, δύο ακόμη εταιρίες, τις  ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ, Ι. & Ε., Α.Ε. και ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ, & ΥΙΟΙ Α.Ε., που συνολικά εμφάνισαν κερδοφορία 10,3 εκ. ευρώ, ποσό που “ανεβάζει” τον όμιλο στην πρώτη θέση της κατάταξης.

ksd photo
Τάσος Χωμενίδης, Σπύρος Διβάνης / ksd photo

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΛΑΜΨΑ ΑΕ της οικογένειας Λασκαρίδη, με τον Τάσο Χωμενίδη και τον Τιμ Ανανιάδη να επιτυγχάνουν κέρδη 5,2 εκ. ευρώ, έναντι 1,8 εκ το 2014, βελτίωση που την οδήγησε από την 30η θέση στην τρίτη.

andreadis
Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης

 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ΣΑΝΗ Α.Ε., που διευθύνεται από τον Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, με κέρδη 4,5 εκ. ευρώ, έναντι 29,6 εκ. ευρώ το 2014, που ήταν στην πρώτη θέση. Ωστόσο τα κέρδη του 2014 είχα επηρεαστεί θετικά από μετοχικές αλλαγές.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η εταιρία

ksd photo
Ο Σταύρος Ανδρεάδης με τον γιο του / ksd photo

ΗΛΕΚΤΡΑ Α.Ξ.&Τ.Ε. των οικογενειών Ρέτσου, Σβυριάδη, Φωκά των γνωστών ξενοδοχείων ELECTRA, με 4 εκ. ευρώ κέρδη, που πραγματοποιεί είσοδο στο top 30.

retsos
Ο κ. Γιάννης Ρέτσος

Στην 23η θέση βρίσκεται και η δεύτερη εταιρία του ομίλου ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΕ με κέρδη 1,95 εκ. ευρώ, η οποία επίσης είναι νέα είσοδος, καθώς επίσης και η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΑ στην 14η θέση με κέρδη 2,56 εκ. ευρώ, έναντι 1,99 ευρώ το 2014.

 

xatzimarkos_avc_xatzikontanbtinou_ksd
Κώστας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Χατζημάρκος και Αντώνης Καμπουράκης / ksd photo

Από εκεί και πέρα στην 8η θέση βρίσκουμε την εταιρία ΕΣΠΕΡΙΑ της οικογενείας Βασιλάκη με τα γνωστά ξενοδοχεία στη Ρόδο και κέρδη 3,71 εκ. ευρώ, έναντι 4,1 το 2014, στην 9η η ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ των οικογενειών Κωνσταντινίδη και Χατζηκωνσταντίνου, με 3,6 εκ. ευρώ, έναντι 4,2 εκ. το 2014.

manousos
Ο Μανώλης Μανούσος των Cyan Hotels / ksd photo

Στην 13η θέση βρίσκεται η ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡ. & ΞΕΝΟΔ. ΕΠΙΧΕΙΡ. ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., με διευθύνοντα σύμβουλο τον Μανώλη Μανούσο και ξενοδοχεία στην Κρήτη, η οποία εμφάνισε κέρδη 2,67 εκ. ευρώ, έναντι 2,33 εκ. το 2014, βελτιώνοντας κατά 6 θέσεις την κατάταξή της στο top 30.

Η εταιρία ΚΑΡΑΒΕΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Α.Ε. της οικογένειας Διβάνη, βρίσκεται στην 24η θέση με κέρδη 1,95 εκ. ευρώ, έναντι 3,4 το 2014, ενώ νέες εισόδους έχουμε για την οικογένεια Δάϊου, με την HELLAS

daios
Δημήτρης Δάϊος, Γιώργος Δήμας / ksd photo

HOLIDAY HOTELS, που διευθύνεται από τον κ. Δημήτρη Δάϊο, με κέρδη 1,6 εκ. ευρώ, έναντι 1,3 εκ. ευρώ το 2014, καθώς και για το πολυβραβευμένο LINDOS BLU των οικογενειών Καλιουδάκη – Ροδίτη, της ομώνυμης ανώνυμης εταιρίας με κέρδη 1,42 εκ. ευρώ, έναντι 1,64 εκ. το 2014.

Κατά τα λοιπά, στο top 30 βρίσκουμε μεταξύ άλλων αρκετά ξενοδοχεία στη Μύκονο

( MYKONOS GRAND, SAINT JOHN, Santa Marina, Cavo Tagoo ), η ΣΟΣΙΜΕΞ της οικογένειας Σταματιάδη με το Kallithea Mare

XATZIDIAKOS
Δημήτρης και Κώστας Καλιουδάκης, με τον Γιάννη Χατζηλαζάρου και τον Φώτη Χατζηδιάκο / KSD PHOTO

στη Ρόδο, η ΑΧΙΝΟΠΟΔΙ με το Blue Sea στη Ρόδο της οικογένειας Διακομιχάλη, η σκανδιναβική SUNWING, η ΚΑΝΑΒΑ ΑΕ στη Σαντορίνη με τα Vedema και Mystique, η ΡΕΞΕΚΑ της οικογένειας Κάτρη με το RODOS PALLADIUM, η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΕ με το Roda Beach, κ.λπ..

Τα μικτά κέρδη
mitsis
Σταύρος και Τζένη Μήτση

Η κατάταξη των ξενοδοχειακών

stavrou
Ο κ. Γιώργος Σταύρου

επιχειρήσεων βάσει μικτών κερδών φέρνει στην πρώτη θέση την ΜΗΤΣΗΣ CO. – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., με μικτά κέρδη 29.484.751 ευρώ.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΣΑΝΗ ΑΕ με 20.541.765 ευρώ και στην τρίτη η ΛΑΜΨΑ με 16.448.000 ευρώ.

ksd
Πρωτιά για τον όμιλο Μήτση στα μικτά κέρδη

ksdΣτην τέταρτη θέση βρίσκεται η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., το γνωστό Sofitel που διευθύνεται από τον κ. Γιώργο Σταύρου με 14.832.926 ευρώ και στην πέμπτη θέση την ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α.Ε., της οικογένειας Καμπουράκη στη Ρόδο με 8.778.015 ευρώ.

ksd photo
Οι κ.κ. Ζαρίκος και Γκότσης / ksd photo

Στην λίστα του top 30 των ξενοδοχείων με τα υψηλότερα μικτά κέρδη περιλαμβάνονται ακόμη γνωστά ονόματα της ξενοδοχίας, μεταξύ των οποίων η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΑΝΔΡΗ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε., η ΑΛΝΤΕΜΑΡ Α.Ξ.Τ.Ε., η ΠΟΡΤΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Α.Ε., η ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Α.Ε. (Neptune Hotel), η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ( GHOTELS ), η ΜΟΥΡΑΓΙΟ Α.Ε (BLUE LAGOON RESORT), κ.λπ..

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *