Αυτά είναι τα μέτρα για την Οικονομία το 2022 | Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ | Μείωση φόρων, παροχές, κίνητρα για την απασχόληση νέων | VIDEO

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σειρά σημαντικών μέτρων για την Οικονομία το 2022, αλλά και στοχευμένα μέτρα για τους νέους, παράλληλα με μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε στην ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την Οικονομία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναθεώρηση στόχου του αύξησης του ΑΕΠ για το 2021 από το 3,6 στο 5,9%, σαν αποτέλεσμα της θετικής πορείας της ελληνικής Οικονομίας. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, “τα έσοδα από τον Τουρισμό φέτος, έχουν ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, “η ανάπτυξη αυτή θα είναι για όλους και για όλες”

Τα μέτρα

Για το 2022 ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μια σειρά μέτρων για όλους τους πολίτες, αλλά και τους νέους ειδικότερα. Ειδική μνεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2022:
– Εθνικό σχέδιο δράσης για τη Νεολαία, με μέτρα για κάθε πλευρά της ζωής, με τέσσερις άξονες: Ισότητα στις ευκαιρίες, Εξωστρέφεια, Ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση, Διεύρυνση της συμμετοχής σας στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική δράση
– Οι προσλήψεις των νέων θα επιδοτούνται από την Πολιτεία για 6 μήνες με 1.200 ευρώ, εκ των οποίων 600 στους εργοδότες και τα υπόλοιπα στους νεοπροσληφθέντες
– Αύξηση των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας από τις 100.000 στις 150.000
– Το φοιτητικό επίδομα επεκτείνεται στους 28.000 σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ
– Ετήσιο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους σπουδαστές φοιτητές που φοιτούν εκτός του τόπου κατοικίας τους
– Κατάργηση του τέλους κινητής για τους νέους έως 29 ετών
– Για τους εφήβους 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί, δωρεάν 50 GB για το κινητό τους
– Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας νέων
– Μείωση των τελών τηλεφωνίας από 12% έως 20%
– Καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές αξίας έως 800.000 ευρώ
– Απαλλαγή από την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης και το 2022

Για τις επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:
– Ο συντελεστής φόρου πέφτει από το 24 στο 22% σε μόνιμη βάση και θα ισχύσει από το φορολογικό έτος 2021
– Μειώνεται στο μισό ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου
– Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα, θα φορολογούνται με 15,5% εφόσον συγχωνεύονται. Το μέτρο θα ισχύσει για 3 χρόνια, ώστε να ενισχυθεί η μεγέθυνση των επιχειρήσεων
– Παραμένει τουλάχιστον έως τον Ιούλιο 2022 το 13% ΦΠΑ σε Τουρισμό, Μεταφορές, καφέ, αναψυκτικά, εισιτήρια, γυμναστήρια, σχολές χορού, κ.λπ..
– Μειώνεται έως και 50% η αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών ανάλογα με την μείωση τζίρου και επεκτείνεται για 3 ακόμη μήνες η επιδότηση του ΓΕΦΥΡΑ και το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
– Θα συνεχιστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ με δίκαιο τρόπο σε συνάρτηση με την μείωση των αντικειμενικών αξιών. Ο δε συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ θα ενσωματωθεί στην κανονική κλίμακα.
– Επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, έως το τέλος του 2022.

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην λήψη μέτρων για την χαμηλή επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στις τιμές της Ενέργειας. Είπε συγκεκριμένα: “Η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης».

Λεπτομέρειες για το θέμα θα κάνει ο υπουργός Ενέργειας την ερχόμενη εβδομάδα.

Κλιματική αλλαγή

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κλιματική αλλαγή. Είπε χαρακτηριστικά: “Η κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για εμάς και τα παιδιά μας. Μία απειλή που απαιτεί ολικό επανασχεδιασμό των δημόσιων πολιτικών. Η Ελλάδα ακολουθεί αυτή την αναγκαιότητα εδώ και δύο χρόνια, με παράλληλες πολιτικές που προωθούμε παντού”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως το μέλλον της Oικονομίας είναι μόνο πράσινο. Είπε χαρακτηριστικά: «Κλιματική κρίση είναι εδώ επιδρώντας σε κάθε όψη της ζωής μας. Από την ασφάλεια στις φυσικές καταστροφές έως την ενέργεια. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται πολύ συχνότερα και πολύ εντονότερα. Αυτή η τραγωδία μπορεί να αποσοβηθεί μόνον εάν έως το 2050 μηδενιστούν οι ρύποι. Πρόκειται για υπαρξιακό ζήτημα. Η Ελλάδα ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική με πολλές εκφάνσεις, όπως οι πράσινες επενδύσεις, ύψους 24 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ».

Μητσοτάκης

Τέλος ειδικές αναφορές έκανε ο πρωθυπουργός σε θέματα Παιδείας, Υγείας,αλλά και στα έργα που προγραμματίζονται στην Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τα περίπτερα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά πρωτοβουλιών και πολιτικών από στελέχη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημόσιων υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στον οποίο έλαβαν μέρος περίπου 250 επιχειρήσεις του Elevate Greece.

«Θέλω να γνωρίζετε, όλοι όσοι δραστηριοποιείστε στον κόσμο της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη αυτού του τομέα της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στο περίπτερο της ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη Διοίκηση της επιχείρησης για το τίμημα-ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. «Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της επιχείρησης, της όλης προσπάθειας που κάνουμε για μία μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών και βέβαια μία στήριξη στην εταιρεία, στις προοπτικές της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Για πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη. Συγχαρητήρια, να συνεχίσετε έτσι», δήλωσε κατά την περιήγησή του στα περίπτερα στους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ ο Πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Αττικό Μετρό για την πρόοδο των έργων κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, που συστάθηκε το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, να πραγματοποιεί επιδείξεις σε δύο σενάρια: μία σύλληψη τρομοκράτη με αυτοκίνητα εν κινήσει και μία σύλληψη εντός οικίας με νέο εξοπλισμό που διευκολύνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ομάδας.

Στη συνέχεια, συνομίλησε με τα στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών που του παρουσίασαν τον εξοπλισμό με τον οποίον επιχειρούν. «Μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο Πρωθυπουργός στους άντρες της ΜΥΑ, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχει στη φύλαξη των συνόρων.

«Κάνετε μια σπουδαία δουλειά σε όλα τα επίπεδα, έχετε συμβάλει τα μέγιστα σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε υπόχρεοι. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να φροντίσουμε να έχετε πάντα στη διάθεσή σας τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσετε όλες τις μεγάλες προκλήσεις», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Λιμενικού. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας στα αναπτυξιακά έργα της χώρας, τα οποία όπως είπε, βοηθούν στην μετάβαση στην γαλάζια οικονομία.

Στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε, μαζί με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, επίδειξη των ανδρών της ΕΚΑΜ και της Ομάδας Κ-9 με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών όπου τα μέλη του, του παρουσίασαν τα ειδικά κατασκευασμένα ποδήλατα για άτομα με αναπηρία.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία του στρατεύματος και τους ευχαρίστησε για τον άρτιο επαγγελματισμό και το υψηλό τους φρόνημα, όπως έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση.

Στο περίπτερο της ΑΑΔΕ, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της για τα νέα ψηφιακά προγράμματα.

Στη συνέχεια, στο περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την ηγεσία του και ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται στους τομείς της επανακατάρτισης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία για τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέονται με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα. Η πρώτη εφαρμογή αφορούσε την ψηφιοποίηση στην παραγωγή γάλακτος σε όλη τη χώρα, αλλά και τον έλεγχο του εισαγόμενου γάλακτος.

«Είχα δεσμευτεί πριν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι παραγωγοί ήδη βλέπουν το θετικό αποτέλεσμα στο εισόδημά τους. «Σε όλους όσοι μπορεί να σκέφτονται ακόμα ότι μπορεί να ξεφύγουν με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω: μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν. Και θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε», προσέθεσε.

Μητσοτάκης Η δεύτερη εφαρμογή που του παρουσιάστηκε από αγρότη της Βόρειας Ελλάδας, αφορούσε την ψηφιοποίηση του συστήματος σε παραγωγή ρυζιού, η οποία αύξησε την ποσότητα του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, ενώ βοηθά και στην προστασία και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» ήταν το λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου θα τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του και συνομίλησαν για τη σημασία του εθελοντισμού και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

“Θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα να έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας,” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση “έχει αποδείξει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα, διότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζει και τον κόσμο της εργασίας”, προσθέτοντας ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

“Δαπανήσαμε σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των μέτρων στήριξης “ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία δεκαετία.”

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο νέος κύκλος μεγέθυνσης της οικονομίας θα πρέπει να έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, με έμφαση στην συμπεριληπτικότητα και τη συμμετοχή της νέας γενιάς στο μέρισμα της ανάπτυξης.

“Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να είναι ένα μέρισμα το οποίο θα αφορά όλους, πρωτίστως τη νέα γένια,” τόνισε.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια “για να πείσουμε και τους πιο καχύποπτους ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής αλλά και αποτελεσματικός” και κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην εκστρατεία πειθούς.

“Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να βάλουμε οριστικούς τίτλους τέλους στην περιπέτεια της πανδημίας”, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι το όπλο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

“Τα στατιστικά στοιχεία από όλον τον κόσμο λένε ξεκάθαρα ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους. Εννιά στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα είναι διασωληνωμένοι στα ελληνικά νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ HELEXPO

Η ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στον χώρο που έχει επιλεγεί θα της δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικά χαρακτηριστικά στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.

“Είμαι ενθουσιασμένος με τη κατάληξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και ως προς τη διαδικασία και ως προς το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η οπτικοποίηση του project ανάπλασης της ΔΕΘ θα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για να κερδίσουμε και τους λίγους καχύποπτους οι οποίοι ενδεχομένως να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η λύση την οποία επιλέξαμε δεν ήταν η ενδεδειγμένη,” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Θα μπορέσει, όπως έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, η ίδια η ΔΕΘ HELEXPO να έχει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση άλλων εκθέσεων, γιατί τέτοια εκθεσιακά κέντρα στα κέντρα πόλεων πολύ απλά δεν υπάρχουν. Και έχει κουραστεί ο κόσμος, σας διαβεβαιώνω, να πηγαίνει σε μεγάλα απρόσωπα εκθεσιακά κέντρα έξω από τις πόλεις, να μένει σε συμβατικά ξενοδοχεία,” εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός προσέθεσε ότι είναι πρόθυμος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να υποστηρίξει την παραχώρηση 11 στρεμμάτων γης στην περιοχή της Αγίας Φωτεινης -που ανήκει σήμερα στην Κτηματική Εταιρεία και χρησιμοποιείται από το ΥΕΘΑ- για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου του παρκου, πρόταση την οποία κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας, μίλησε για τη νέα πράσινη ΔΕΘ που δημιουργείται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο παρουσίασης του έργου, με τους χώρους πρασίνου, τα βιοκλιματικά κτήρια και τις διαδρομές που θα μεταμορφώσουν την Εκθεση και συνολικά το κέντρο της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θεωρεί “απολύτως εφικτό” να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την υλοποίηση του έργου. “Όσο είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι έχει συμβεί για όλα τα μεγάλα έργα της πόλης παρά την κρίση Covid, τόσο θα πείθουμε τους δημότες της πόλης αλλά και τους πολίτες της Μακεδονίας συνολικά ότι αυτά τα έργα θα δρομολογηθούν και δεν θα είναι απλά ωραία σχέδια και ωραίες μακέτες που ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας,” συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Πρωθυπουργός κάλεσε όλους να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασιστεί και να υποστηρίξουν την Επιχείρηση “Ελευθερία.” “Τα κρούσματα σημειώνουν πάλι σημαντική πτώση τις τελευταίες δέκα μέρες, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί”, σημείωσε.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Αστέριος Τσουκαλάς, Γεώργιος Μουτσιάνας, η Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο Δημήτρης Μήτρου, ο Γιάννης Σταύρου, ο Γεδεών Βούλης, ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Μιχάλης Ζορπίδης, ο Μάριος Παπαδόπουλος, ο Παντελής Φιλιππίδης, ο Αθανάσιος Δρογαλάς και ο Αλέξης Τσαξιρλής.
Πριν τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τον αγιασμό, στον οποίο παρέστη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

ksd PRIMAGEL Μητσοτάκης
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *