©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένες οι προκρατήσεις των Κινέζων τουριστών στην Τουρκία | Η χώρα θα μπορούσε να υποδεχθεί 10 εκατομμύρια Κινέζους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών για την Τουρκία αυξάνεται, καθώς παρατηρήθηκε ετήσια αύξηση 15% στις κρατήσεις για το 2024, όπως ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα στο πρακτορείο Anadolu (AA).

“Η Τουρκία θα μπορούσε να υποδεχθεί 10 εκατομμύρια τουρίστες από την Κίνα”, δήλωσε ο Mehmet Işler, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROFED).

Μιλώντας στο ΑΑ, ο κ. Işler υπενθύμισε ότι η Τουρκία είχε μια επιτυχημένη χρονιά στον τουρισμό και ότι, με βάση τις πρώτες κρατήσεις, η δυναμική αυτή θα συνεχιστεί και το 2024.

“Η άρση των περιορισμών της κινεζικής κυβέρνησης για τους πολίτες της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα συμβάλει στην ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων στην Τουρκία”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδι, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να προσελκύσει το 20% του σημερινού αριθμού τουριστών της μόνο από την κινεζική αγορά.

Τονίζοντας τη δέσμευση της Τουρκίας όσον αφορά την προβολή, ο κ. Işler υπογράμμισε τον ρόλο των εκστρατειών έγκαιρης κράτησης για την ενίσχυση των προοπτικών για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η γερμανική αγορά κατέχει την πρωτιά, επιδεικνύοντας ισχυρές επιδόσεις, ενώ η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κ. Işler. Επιπλέον, οι αγορές της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας παραμένουν αξιοσημείωτα ενεργές, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του τουριστικού τοπίου της Τουρκίας, όπως σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για τους τομείς του πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού και επιθυμούν ιδιαίτερα να επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη, τη γραφική περιοχή της Καππαδοκίας, την αρχαία πόλη της Εφέσου, την Ιεράπολη (Pamukkale), το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Περγάμου, την αρχαία πόλη των Σάρδεων και το φημισμένο θέρετρο της Αττάλειας.

Επιπλέον, ανέφερε επίσης ότι οι Κινέζοι προτιμούν να ταξιδεύουν τους μήνες εκτός της θερινής περιόδου, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύτιμο όσον αφορά τον στόχο της επέκτασης του τουρισμού σε 12 μήνες.

Σημείωσε ότι η Τουρκία υποδέχθηκε 198.807 τουρίστες από την Κίνα κατά την εφετινή περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, έναντι 89.515 το 2022 και 26.000 το 2021, όταν η χώρα επέβαλε περιορισμούς στα ομαδικά ταξίδια λόγω της πανδημίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *