CAPSULET: Οι ηγέτες του Τουρισμού και οι νέοι που καινοτομούν, στην ίδια στέγη | 12 ομάδες μιλούν στο Χ&Τ | VIDEO

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

-Επιτυχημένη συμμετοχή στην εφετινή Philoxenia του επιταχυντή!
Με εξαιρετική επιτυχία συμμετείχε στην εφετινή Philoxenia στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο επιταχυντής CAPSULET του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
13 ομάδες, 7 συμμετοχές του 6ου κύκλου και 6 νικητές των κύκλων 4 και 5 συμμετείχαν στο εξαιρετικά καλαίσθητο περίπτερο του επιταχυντή, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού και ιδιώτες. Εκπρόσωποι των 12 ομάδων, μίλησαν στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Οι ομάδες

Οι 13 ομάδες, ήταν οι ακόλουθες:

Vivestia
H Vivestia είναι μια Πλατφόρμα Κρατήσεων στην Ελλάδα που επαναπροσδιορίζει καθολικά τον τρόπο προβολής πολυτελών ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Μέσα από μια Τρισδιάστατη Ρεαλιστική Εικονική Περιήγηση στο κάθε κατάλυμα, ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει με λεπτομέρεια κάθε δωμάτιο του μελλοντικού χώρου διαμονής του, και με σιγουριά πλέον για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους, να προχωρήσει σε απευθείας κράτηση μέσω της πλατφόρμας. Επίσης, ο επισκέπτης εκμηδενίζει το ρίσκο του και αντιλαμβάνεται την αισθητική του κάθε καταλύματος, ενώ ο ιδιοκτήτης αναδεικνύει το κατάλυμά του με τον πιο αξιομνημόνευτο τρόπο προώθησης και προβολής. Έτσι, αυξάνει την ανταγωνιστικότητα του καταλύματος του, αλλά και την πιθανότητα κράτησης. Με ρόλο διττό, τόσο να επαναπροσδιορίσει το τρόπο προβολής των καταλυμάτων όσο και να αποτελέσει μια βιβλιοθήκη τρισδιάστατων μοντέλων, η Vivestia αποτελεί μια ουσιαστική λύση προώθησης όπου το VR είναι το απόλυτο μέσο.

Kleesto
Η kleesto, ως επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, αναβαθμίζει τις ψηφιακές υποδομές σε τουριστικούς προορισμούς και κάνει εύκολα προσβάσιμες τις διαθέσιμες δραστηριότητες και εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας ταξιδιώτης. Διευκολύνει τις τοπικές επιχειρήσεις που προσφέρουν ταξιδιωτικές εμπειρίες να διανέμουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες τους μέσω των συνεργατών τους – ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων – ή άμεσα μέσω της ιστοσελίδας τους. Μέσω της Kleesto οι επιχειρήσεις, πλέον, μπορούν να διαχειριστούν εύκολα και γρήγορα τις κρατήσεις τους, να οργανώσουν τον εξοπλισμό, το προσωπικό και τη διαθεσιμότητά τους. Ταυτόχρονα, διαχειρίζονται τα αιτήματα των πελατών τους και αυτοματοποιούν τις καθημερινές διαδικασίες, όπως είναι η έκδοση εγγράφων και η εκτέλεση πληρωμών στους προμηθευτές και στα κανάλια διανομής τους.

Unlimited Adrenaline
Η Unlimited Adrenaline είναι το πρώτο marketplace και ταυτόχρονα ένας πλήρης οδηγός για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και extreme sports στην Ελλάδα.
– Οι χρήστες έχουν μία user-friendly πλατφόρμα με ενημερωμένες πληροφορίες, ασφαλή πληρωμή και σαφή πολιτική ακύρωσης.
– Οι εγγεγραμμένοι πάροχοι λαμβάνουν προώθηση των δραστηριοτήτων τους και αύξηση των πελατών τους.
– Η εγγραφή ως affiliate επιτρέπει σε τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα να κάνουν κράτηση δραστηριοτήτων για τους πελάτες τους εύκολα.
Στόχος είναι να διασυνδεθεί κάθε επιχείρηση σε μια ενιαία πλατφόρμα και μέσω ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης και προώθησης να διανέμονται οι παροχές τους παγκοσμίως, προβάλλοντας όσα η Ελλάδα έχει να προσφέρει και αναδεικνύοντας την ως ένα από τα μεγαλύτερα hotspots εναλλακτικού τουρισμού.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Deliverback
H Deliverback είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία για τα ξενοδοχεία, η οποία επιστρέφει τα αντικείμενα των πελατών τους. Με περισσότερα από 1.000 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, η εταιρία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει την εμπειρία επιστροφής των ξεχασμένων αντικειμένων κάθε ταξιδιώτη. Έτσι, αυξάνονται οι θετικές κριτικές του ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που δαπανάται από ένα ξενοδοχείο τόσο στη διαχείριση όσο και στην αποστολή των απολεσθέντων αντικειμένων των πελατών του.

Orbito travel
To orbito travel στοχεύει να γίνει το πρώτο ολοκληρωμένο διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Προσφέρει μία ολιστική λύση στην διαδικασία σχεδιασμού και ολοκλήρωσης ενός ταξιδιού, βάσει των εξατομικευμένων αναγκών και προτιμήσεων του κάθε ταξιδιώτη, μέσα από μία διαδικτυακή συναλλαγή.
Οι χρήστες επιλέγουν μέσα από τις έξι ακόλουθες κατηγορίες:
– πώς θα φτάσω
– πού θα μείνω
– τί θα κάνω
– πού θα γευματίσω
– πώς θα μετακινούμαι
– επιπλέον υπηρεσίες
Η λειτουργία του οrbito travel βασίζεται σε τρεις δομικούς πυλώνες : προσβασιμότητα για όλους, αξιοπιστία και διαφάνεια τιμών.

Cellarhopping
Το Cellarhopping είναι η ιδανική λύση για όλους τους παραγωγούς που προσφέρουν αγροτουριστικές υπηρεσίες, προσφέροντας τους ψηφιακά εργαλεία για την ανάπτυξη τους.
Οινοποιεία, αγροφάρμες, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει θεματική εμπειρία, μπορεί να διαθέτει τις υπηρεσίες του μέσω cellarhopping και να επωφελείται από την αύξησης της επισκεψιμότητας και του εισοδήματος του.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού θα μπορούν να προσφέρουν θεματικές εμπειρίες για τους πελάτες τους είτε αγοράζοντας είτε σχεδιάζοντας μοναδικά προϊόντα για την προώθηση στο δικό τους δίκτυο. Ταυτόχρονα, σώζουν χρήμα και χρόνο και παραμένουν ανταγωνιστικοί και συμβατοί με την έντονη τάση για βιώσιμο τουρισμό.

4Power Eco
Η συσκευή 4Power Eco, προσφέρει μια η καινοτόμα, φιλική προς το περιβάλλον λύση φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών των πελατών, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα επιπλέον επικοινωνιακό εργαλείο προώθησης των τιμοκαταλόγων και προσφορών της επιχείρησης.
Με ισχυρό Power Bank, αποσπώμενο ηλιακό panel, και πρωτοπόρες δυνατότητες, η συσκευή 4Power Eco εξασφαλίζει αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον φόρτιση οπουδήποτε. Με τη μαγνητική αποσπώμενη επιλογή τιμοκαταλόγου, μπορείτε να προβάλετε τις τελευταίες προσφορές και τιμοκαταλόγους σας, τραβώντας την προσοχή των πελατών σας. Η συσκευή διαθέτει επίσης αντικλεπτικό σύστημα κλειδώματος αποφεύγοντας πιθανή κλοπή της. Μείνετε συνδεδεμένοι, παραμείνετε ανταγωνιστικοί και πρωτοπόροι.

Asklepieia Health Cluster
H Asklepieia είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που λειτουργεί ως marketplace, παρουσιάζοντας πιστοποιημένα πακέτα υγείας, ευεξίας και επιλογές διαμονής, επιλεγμένων παρόχων.
Τα πακέτα αφορούν τρεις βασικούς τομείς του τουρισμού υγείας (επείγουσα φροντίδα, ιατρικό τουρισμό, τουρισμό ευεξίας) ταξινομημένα σε υποκατηγορίες με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προσφορές κάθε χώρας. Ενθαρρύνοντας τις B2B συνεργασίες μεταξύ των κλάδων του Hospitality, της Υγείας και του Wellness μέσω του affiliate marketing και ψηφιακών υπηρεσιών διευκόλυνσης, δίνει στους παρόχους τη δυνατότητα δημιουργίας νέων πηγών εσόδων και επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδυάσουν τη διαμονή τους με τις υπηρεσίες ευεξίας ή ιατρικής ευεξίας που επιθυμούν.

Booze me app
Έπειτα από επικοινωνία με επαγγελματίες του κλάδου HoReCa, διαπιστώθηκε ένα κοινό πρόβλημα, την μεγάλη ανάγκη για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγγελιοδοσίας και παραγγελιοληψίας.
Το Booze me app, σχεδιάστηκε για να εξελίξει τον τρόπο που οι επαγγελματίες του κλάδου υποβάλουν τις παραγγελίες τους. Πλέον έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν παραγγελίες 24/7 μέσω του κινητού τους και να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που δημιουργούνται με τη χρήση των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας. Επίσης προσφέρει μια εξατομικευμένη για τον προμηθευτή πλατφόρμα που του δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις παραγγελίες του ενώ αποκτά online παρουσία.

Greece no limits
Η Greece no limits, αναπτύσσεται στον προσβάσιμο και συμπεριληπτικό τουρισμό, έχοντας δημιουργήσει την πρώτη πλατφόρμα αναζήτησης καταλυμάτων στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της δράσης μας βρίσκεται η προσβασιμότητα και η φιλικότητα διαμονής για τους ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνησή τους και συγχρόνως, στηρίζουμε ιδιοκτήτες καταλυμάτων BnB και ξενοδοχείων, καθώς και τουριστικές επιχειρήσεις και πρακτορεία, προσφέροντάς τους τις παρακάτω υπηρεσίες:
● Παροχή διαμονής σε επισκέπτες με διαφορετικές ανάγκες προσβασιμότητας.

● Υποστήριξη ιδιοκτητών καταλυμάτων BnB & ξενοδοχείων στην αξιολόγηση της προσβασιμότητας, την μετατροπή των δωματίων σε ΑμεΑ friendly, και την εκπαίδευση στη συμπεριληπτική φιλοξενία.

● Ανάπτυξη χάρτη προσβάσιμων δωματίων και εμπειριών προσβάσιμου τουρισμού σε μια αναπτυσσόμενη ομάδα ταξιδιωτών.

Mystery Pot
Το Mystery Pot αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη σπατάλη τροφίμων με την δωρεάν εφαρμογή κινητών που συνδέει καταναλωτές με καταστήματα και ξενοδοχεία που έχουν περίσσεια τροφίμων. Τα καταστήματα προσφέρουν πακέτα-έκπληξη σε μειωμένες τιμές στο τέλος του ωραρίου τους. Οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις προσφορές, ψωνίζοντας από νέα καταστήματα και ξενοδοχεία, στηρίζοντας την οικολογική τους συνείδηση. Με το Mystery Pot, ενθαρρύνεται η οικονομική ενίσχυση της βιώσιμης κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η σπατάλη τροφίμων από τα καταστήματα.

PrimeHost
Η PrimeHost έχει αναπτύξει ένα εργαλείο επικοινωνίας, το οποίο αυτοματοποιεί τις συζητήσεις μεταξύ του επισκέπτη και του χρήστη – είτε πρόκειται για έναν ξενοδόχο, διαχειριστή ακινήτων ή ιδιώτη host. Κάθε φορά που ο επισκέπτης στέλνει ένα μήνυμα, από την κράτηση μέχρι και την αναχώρησή του, δημιουργείται άμεσα μια προσωποποιημένη & καλογραμμένη απάντηση. Αξιοποιείται πλήρως η τεχνητή νοημοσύνη & το generative AI: Όλη η επικοινωνία γίνεται σε απόλυτα φυσική γλώσσα, πρακτικά μιμούμενο την ανθρώπινη επικοινωνία. Οι χρήστες κερδίζουν χρόνο, μειώνουν το λειτουργικό κόστος & διασφαλίζουν την ποιότητα της επικοινωνίας.

Travelr
Σε μία ψηφιακή εποχή που η ταξιδιωτική πληροφορία είναι διασκορπισμένη. Οι εταιρείες δεν έχουν κανένα έλεγχο του ταξιδιωτικού κόστους κάνοντας κρατήσεις από παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία με απαρχαιωμένες διαδικασίες και υπέρογκες χρεώσεις αλλά και πληθώρα online πηγών (ΟΤΑ) που δεν είναι καταρχήν σχεδιασμένες για εταιρικούς χρήστες!
Το Travelr ομαλοποιεί τη διαδικασία travel procurement για όλους τους εμπλεκόμενους stakeholders και εξομαλύνει τις επιχειρησιακές διαδικασίες. Παρέχουμε στην εταιρεία μία ολοκληρωμένη εμπειρία travel management που ικανοποιεί όλα τα επίπεδα συμφερόντων της εταιρείας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *