Στο χωριό των κεραμοποιών τις Μαργαρίτες το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

Στο χωριό των κεραμοποιών τις Μαργαρίτες το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

crete

Στο παραδοσιακό χωριό των κεραμοποιών, τις Μαργαρίτες του Δήμου Μυλοποτάμου, θα πραγματοποιηθεί φέτος, το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών με κεντρικό θέμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Μυλοποτάμου και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.   

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 10.00 το πρωί, διοργανώνει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Τα θέματά του συνεδρίου επιλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών, με γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική και τα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Κεντρικός στόχος είναι η προώθηση λύσεων και η ανάπτυξη στοχοθεσίας με κεντρικούς άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνία  και την τοπική οικονομία.

Απονομή επαίνων και βραβείων στους Μυλοποταμίτες Φοιτητές

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου η Πανελλήνια Πολιτιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών θεσμοθετεί τη βράβευση των εισαχθέντων συντοπιτών της  στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιόδου 2017-2018.

Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε εκείνους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ θα δοθούν σε όλους τους εισαχθέντες ειδικοί έπαινοι. Επίσης θα  γίνει και ειδική κλήρωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται δωροεπιταγές και  ηλεκτρονικά gadgets.  Προϋπόθεση για την βράβευση των εν λόγω φοιτητών είναι να έχουν  αποφοιτήσει από τα  Λύκεια Ανωγείων, Περάματος, Πανόρμου και ΕΠΑΛ Γαράζου και Ρεθύμνου.

Σεμινάριο για την αγορά εργασίας

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλη συνεδρίαση στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές που θα τιμηθούν καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Διαδραστικό σεμινάριο για την αγορά εργασίας». Το σεμινάριο θα συντονίζει  η Αγγελική  Μπουρμπούλη, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο: την Επιμόρφωση των  Δημοσίων Λειτουργών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση-Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Βράβευση των καθαρότερων χωριών

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καθαρότερων χωριών της επαρχίας Μυλοποτάμου. Τα τρία πρώτα χωριά θα λάβουν τιμητική διάκριση και χρηματικό έπαθλο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένες δράσεις.

Ερωτόκριτος

Στο πρόγραμμα θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με αφορμή το έτος Ερωτόκριτος  με ερμηνευτές την ηθοποιό Μαρία Τζομπανάκη και τον λυράρη Πέτρο Μαρούλη.

Το συνέδριο θα ευλογήσει, μετά του κλήρου, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος. Επίσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν: Υπουργοί, οι Κρητικοί Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι του Νομού Ρεθύμνης, οι Αρχές του Νομού, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και όλοι οι Μυλοποταμίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

34ου  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ 

10:00               Προσέλευση Επισήμων & Συνέδρων

10:30               Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, κ. κ. Ευγένιο

Έναρξη Εργασιών      

10:40                           Αφιέρωμα στο έτος Ερωτόκριτου, με ερμηνευτές την ηθοποιό Μαρία Τζομπανάκη και το λυράρη Πέτρο Μαρούλη

11:00               Καλωσόρισμα:

  • Προέδρου Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, … …………….Μανώλη Κυρίμη
  • Δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου
  • Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Μαργαριτών, Παντελή Δαλαμβέλα
  • Προέδρου Πολιτιστικής Κίνησης Μαργαριτών, Επιμενίδη …………………Μελαχρινάκη

11:20               Χαιρετισμοί Επισήμων

11:45               Τιμητικές Βραβεύσεις για την προσφορά τους:

  • Στον 1ο Πρόεδρο & ιδρυτικό μέλος Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών Γεώργιο Μιχ. Σκουλά
  • Στο Δάσκαλο και τους Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αξού –Βενίου για τις διακρίσεις που πέτυχαν στο διαγωνισμό ρομποτικής της cosmote και στο θεσμό bravo-schools
  • Στην οικογένεια του αειμνήστου Γεώργιου Δεινάκη, Ειδικού Γραμματέα Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.

12:00              Απονομή Βραβείων στα καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

12:15               Μαργαρίτες: Τόπος και Άνθρωποι μέσα από τις αφηγήσεις. Ένα Αρχείο με προοπτική  για το μέλλον μας.

                         Εισηγήτρια: Μαρία Παδουβά, Φιλόλογος-Εθνολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ