GNTO

Χωρίς ελεγκτικές αρμοδιότητες ο ΕΟΤ λένε οι εργαζόμενοι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, διαμαρτύρεται για την “αφαίρεση από το Κράτος και των ελάχιστων αδειοδοτικών και ελεγκτικών αρμοδιοτήτων που είχαν απομείνει μετά από το νόμο Χατζηδάκη, Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη (4262/2014) της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου”, με το νομοσχέδιο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΕΟΤ, έχει ως εξλης:

“Η Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αυτοκαταργήθηκε!

Με το νομοσχέδιο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας», ιδιαίτερα στις διατάξεις που αφορούν στον τουρισμό, συμμορφώθηκε απόλυτα με τις υποδείξεις των δανειστών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ και με τη βούληση της συντεχνίας των ελάχιστων κρατικοδίαιτων – διαπλεκόμενων τουριστικών επιχειρηματιών.

Αφαιρεί από το Κράτος και τις ελάχιστες αδειοδοτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες που είχαν απομείνει μετά από το νόμο Χατζηδάκη, Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη (4262/2014) της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η κοινωνία, το περιβάλλον, ο καταναλωτής, η συντριπτική πλειοψηφία των συνεπών επιχειρηματιών του τουρισμού και ο υγιής ανταγωνισμός παύουν πλέον να προστατεύονται από το Κράτος, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η προστασία τους επαφίεται στον «πατριωτισμό» των επενδυτών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κυβέρνηση της κοινωνίας, των κινημάτων, της οικολογίας και τις εθνικής αξιοπρέπειας μετατράπηκε, δυστυχώς, σε κυβέρνηση «SYRIZAANEL HIS MASTERSVOICE AND CAPITOL (CAPITAL)» υποταγμένη απόλυτα στη φωνή των «κυρίων» της.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και παγκόσμια αποδεκτό ότι ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο μείγμα οικονομικών δραστηριοτήτων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη θεσμοθέτηση των κανόνων λειτουργίας του και στον έλεγχο της εφαρμογής τους, διότι και το παραμικρό λάθος, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ανάπτυξή του.

Τα στελέχη του ΕΟΤ, που δημιούργησαν τον ελληνικό τουρισμό και υποστήριξαν αποτελεσματικά την υγιή και αλματώδη τουριστική ανάπτυξη της χώρας και διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση και τεχνογνωσία, που αποκτήθηκε μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση και εμπειρία δεκαετιών, έχουν κατ’ επανάληψη εισηγηθεί στην Κυβέρνηση την πλέον ενδεδειγμένη, ταχεία και αποτελεσματική διαδικασία αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων και τον, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνής προδιαγραφές, ποιοτικό έλεγχο των τουριστικών υπηρεσιών και την εποπτεία της τουριστικής αγοράς με απώτερο στόχο την προστασία του τουρίστα – καταναλωτή.

Ο Σύλλογός μας ζητά, για μία ακόμα φορά, από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της αναθέτοντας και πάλι στον ΕΟΤ το σύνολο των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης, ποιοτικού ελέγχου και εποπτείας της τουριστικής αγοράς.

Τέλος, καλούμε τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς κο Σταθάκη και κα Κουντουρά  να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προτάσεις του Συλλόγου μας και τις προτάσεις επαγγελματικών ενώσεων του τουρισμού πριν να καταθέσουν το νομοσχέδιο για συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό, που σήμερα είναι η κυριότερη, αν όχι η μοναδική πηγή πλούτου για τη χώρα μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *